СДСМ и натаму се расцепкува! Нова партија - Партија на Слободни Демократи

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сеа не бегајте од темата....

Темата е какво влијание ќе има ова за Р.Македонија

Не серете од типот Што направија СДС...колку се добри ВМРО!

Нема да има никакво влијание, не верувам дека ќе наидат на голема подршка - од кого би била таа? од СДСМОВЦИ? не!

СДСМ секогаш била и ќе биде ривал на ДПМНЕ, иако сега е многу слаба во однос на рејтинг, верба од страна на нацијата.

Уште послаба е со тоа што не знае да се одбрани од многу честото плукање во лице од ДПМНЕ, незнам од кога станаа овие многу попаменти и многу успешно сите погрешни потези, порази, загуби, неуспеси ги препишуваат на својот опонент СДСМ, а народот верува во се што ќе слушне.

Многу е паметна работата на премиерот, особено во делот на популаризирање на својата партија, бидејќи навистина се труди да одржи рејтинг на било кој начин, последниве денови се искористува дури и смртта на мојот голем пријател и мојот животен идол Тоше Проески, за да се зголемат политичките поени кај власта, но и кај некои личности од опозицијата кои не сакам ни да ги споменувам.

nekako kako da ocekuvav prvicen komentar od intel i od strelecot ama izgleda ne se online :P

Prvo, se razocarav sto ne gi vidov rahik i Buckovski na osnovackoto ..
Vtoro, dokolku se pojaveja cincarskoto lobi ke bese edinstvenoto nesto sto ke ostanese od taa neokmunisticka tvorba.. najverojatno ke zgasnese ili ke izgubese potplno vlijanie i konecno ke imase prostor za da trgne ovaa drzava so seta svoja sila napraed.
treto, dokolku nekoj pomisli deka go posakuvam vtoroto samo i samo poradi toa st smetam deka samo VMRO ke ostane da vladee 500 godini se laze gadno :), noviov subjekt vo sustina ja sodrzi strukturata so svojata srz na SDS-to, site onie malubrojni clenovi sto trcaa od nekakva si ideja kaj niv, i sto veuvaa vo nekakva nezamenliva levica sega prebegaa, od nekolkute kontakti sto gi imav so oveke lugje od RM mi bese kazano i za sostanocite sto gi pravele i za strukturata na posetitelite na istitite... da bea bucko i rahik vnatre od start ovaa novosozdadena partija imase preduslovi vednas da go prevzeme primatot na najgolema opoziciona partija so najgolem opozicionen elektorat i potencijal.
Kako za na kraj, site sto bile ili se vo VMRO znaat deka posledniot udar so sozdavanjeto na narodnjacite bese daleku od glatko, deka toa bea tektonski potresi, deka linijata kade sto narodnjacite ke ja odnesea "pobedata" bese navistina navistina tenka, posledicite od toj sudir svoevremeno seuste se osekaat, i veruvam deka s slednata potencijalna kriza na rejtingot na VMRO-dpmne istite ke izlezat na povrsina... no kako sto rekov i prethodno, VMRO-DPMNE go imase svoeto posledno i mozebi najgorko iskustvo no i ja nauci lekcijata! da vidime sto ke se sluci na drugata strana.. velat boli samo prviot pat... i veruvam deka SDS-to seuste go nema preboleno NSDP, da vidime sto kapacitet ima rada da se spravi so Jordanovski...

Нема проблем, brainbug! : )
Тука сум јас секогаш за коментари! : )
Во сеуште недозреани политички партии вакви појави се нормална и вообичаена работа... Ако се вратиме малку наназад, ќе видиме дека отцепувањата се случуваат секогаш кога некоја партија е во опозиција... Тогаш кога ДПНЕ беше опозиција, се појавија еден куп партии со предзнак ВМРО... Сега истото се случува и со СДС... Меѓутоа, реално гледано единствени силни политички субјекти кои што се одвоија од двете големи партии беа ДП на Гошев, која што сега едвај преживува... ВМРО НП, на која што и’ се избројани деновите... И конечно НСДП на Тито Петковски која што веројатно ќе значи нешто само додека се дел од коалицијата на власт... Потоа ќе се распрсне како меур од сапуница... А сите останати партии, вклучувајќи ја и оваа на екс спикерот Јордановски не се воопшто вредни за да калкулира некој со нив... Формирањето на оваа партија, единствениот ефект ќе го има само кај СДС-мрзачите кои што ќе бидат ’среќни’ неколку дена и толку!
Инаку, лично јас, мислам дека за СДС е позитивно тоа што се тргаат овие луѓе од партијата... А има и уште многу други таму од кои што партијата има повеќе штета отколку корист!

Кај и да е, СДС ќе стане шопска салата...А со вакво менаџирање и воопшто ќе ја снема како политички субјект...

Па ДПМНЕ ќе ги апсорбира и нив,нудеќи им видни и одговорни функции како што е обичај во Македонија.:)

Нема да има никакво влијание, не верувам дека ќе наидат на голема подршка - од кого би била таа? од СДСМОВЦИ? не!
СДСМ секогаш била и ќе биде ривал на ДПМНЕ, иако сега е многу слаба во однос на рејтинг, верба од страна на нацијата.
Уште послаба е со тоа што не знае да се одбрани од многу честото плукање во лице од ДПМНЕ, незнам од кога станаа овие многу попаменти и многу успешно сите погрешни потези, порази, загуби, неуспеси ги препишуваат на својот опонент СДСМ, а народот верува во се што ќе слушне.
Многу е паметна работата на премиерот, особено во делот на популаризирање на својата партија, бидејќи навистина се труди да одржи рејтинг на било кој начин, последниве денови се искористува дури и смртта на мојот голем пријател и мојот животен идол Тоше Проески, за да се зголемат политичките поени кај власта, но и кај некои личности од опозицијата кои не сакам ни да ги споменувам.

Ненадејната смрт на познати и видни личности секогаш ќе се злоупотребува од страна на личности кој имаат "ѓон" наместо лице со цел да се покажат во добро светло пред наивниот народ кој ги наградува со гласови на избори.Се сеќавам дека и со Борис беше така како и со Тоше.
:(

Ne znam koj ja dovede ovaa dzrzava na rabot od egzistencijata VMRO ili SDSM ne znam koj napravi vojna vo ovaa drzava i koj ja unisti makedonskata ekonomija vo periodot od 1998 do 2002. Togasniot lider na VMRO proklamirase 100 sna vlast no izgubi katastrofalno. A koj e posilen dali SDSM ili VMRO ce vi odgovoram odma Maxsimalniot br na glasovi koj gi ima osvoeno VMRO e okolu 350.000 a SDSM e 750.000. Da ve potsetam vo 2002god VMRO gi izgubi izborite so osvoeni okolu 300.000 glasovi a vo 2006 god pobedi so priblizno ist broj na glasovi. Pa vie odlucete koj od kogo e posilen i pobroen.

Па според мене 750 000 гласачи се вкупно максимален број што излегле на гласање и можеби си се прерачунал малку во заврзламата со бројки.:)
Инаку баш се прашував што им значи она "слободни" во составот на името кај новиве-стари "соц-комунисти"?

Нека се расцепка - та еден да не остане од тоа комуњарско дувло кое е виновно за 90% од лошите работи кои и се случија на Македонија изминативе 17 години, а и порано.

Ne znam koj ja dovede ovaa dzrzava na rabot od egzistencijata VMRO ili SDSM ne znam koj napravi vojna vo ovaa drzava i koj ja unisti makedonskata ekonomija vo periodot od 1998 do 2002. Togasniot lider na VMRO proklamirase 100 sna vlast no izgubi katastrofalno. A koj e posilen dali SDSM ili VMRO ce vi odgovoram odma Maxsimalniot br na glasovi koj gi ima osvoeno VMRO e okolu 350.000 a SDSM e 750.000. Da ve potsetam vo 2002god VMRO gi izgubi izborite so osvoeni okolu 300.000 glasovi a vo 2006 god pobedi so priblizno ist broj na glasovi. Pa vie odlucete koj od kogo e posilen i pobroen.
deki_t, батали ги овие математики... СДС се сега со сила како претепан боксер после 15 рунди... Стрпи се малку, треба време да закрепнат, а и да научат во иднина со спуштен гард да не влегуваат во ринг... Особено кога против себе го имаат ДПНЕ кој што знае да мава и со недозволени удари!

Abe dzabe se rascepkuva koga struktirata komunjarska pak si e taa..samo vo poveke oblici :) pak kje si idat zaedno pod ruka, neka ne ve lazat prepukuvanjata!

Ај со среќа нек и е на новата партија :)

Како што кажаа некој и во ВМРО се случуваше истото па пак се консолидира ... мислам дека така ќе е и со СДСМ доколку БЦ превземе власт или некаква функција во СДСМ доколку не Тито нема никогаш да се врати ... сигурно нема да си дозволи некоја која може да му е ќерка да му кажува него како требе да биде....исто мислам и со овие новиве...иако зависи како ќе се покажат...али у секој случај најарно е да ги снема комуњарите доволно беше од нив :)

Toa e суштината на демократијата. Некој не е задоволен, излегува, формира нов политички субјект, или се приклучува кон друг, или се повлекува од политиката...
Сепак, СДСМ и ДПМНЕ се најголеми политички субјекти, а досега и кај двата не се случило некое тектонско поместување од создавањето нови партии при кои создавања се довела во прашање егзистенцијата на политичките субјекти како такви.
Значи, нема да влијае воопшто на СДСМ тоа одвојување и создавање на некоја нова партија, исто како што и НП и едно чудо други на времето со предзнакот ВМРО не предизвикаа криза во ДПМНЕ.
Tocno,ama nik. ne se znae.Vo idnina najvazno ce e koj e vnatre,a tek posle sto mislat.Taka da LJ.J ili nema vrska?ili krie koj se e pozadi.
I da ce ima i novo Vmro,a i trifun nesto sprema...

Добро бе чобек што имаш видено добро од сдсм . 12 години на власт и нисто не направија . Ако беше толку убаво до 98 зошто луѓето ги изгласа вмро ? Ти единствено добро што го имаш видено од сдсм е ако татко ти бил некој директор и убаво се збогатил или пак си слеп и не ги гледаш бистро работите

12 години на власт и нисто не направија...
12 години? Како успеа да ги изброиш 12? Или заедно со ’три од карти’? : )
Инаку, слепи се според мене сите оние кои што мислат дека ваквото СДС или ваквото ДПНЕ се добри опции за државата...
Во ситуација кога секогаш на функции се поставувале само лојални луѓе и слепи партиски послушници, не може да се очекува напредок на државата... Така било во сите овие 17 изминати години, така е и сега!

И да „се“ СДМД посилни од ВМРО темава е доказ дека за кратко време не ќе остане ништо од нив. Ќе се делат дур можат. А штом се делат тоа значи дека нема согласност меѓу нив. А штом нема согласност меќу нив, не знам како ќе ја туркаат државава напред..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom