Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај и да е, СДС ќе стане шопска салата...А со вакво менаџирање и воопшто ќе ја снема како политички субјект...
Нема да има никакво влијание, не верувам дека ќе наидат на голема подршка - од кого би била таа? од СДСМОВЦИ? не!
СДСМ секогаш била и ќе биде ривал на ДПМНЕ, иако сега е многу слаба во однос на рејтинг, верба од страна на нацијата.
Уште послаба е со тоа што не знае да се одбрани од многу честото плукање во лице од ДПМНЕ, незнам од кога станаа овие многу попаменти и многу успешно сите погрешни потези, порази, загуби, неуспеси ги препишуваат на својот опонент СДСМ, а народот верува во се што ќе слушне.
Многу е паметна работата на премиерот, особено во делот на популаризирање на својата партија, бидејќи навистина се труди да одржи рејтинг на било кој начин, последниве денови се искористува дури и смртта на мојот голем пријател и мојот животен идол Тоше Проески, за да се зголемат политичките поени кај власта, но и кај некои личности од опозицијата кои не сакам ни да ги споменувам.
deki_t, батали ги овие математики... СДС се сега со сила како претепан боксер после 15 рунди... Стрпи се малку, треба време да закрепнат, а и да научат во иднина со спуштен гард да не влегуваат во ринг... Особено кога против себе го имаат ДПНЕ кој што знае да мава и со недозволени удари!Ne znam koj ja dovede ovaa dzrzava na rabot od egzistencijata VMRO ili SDSM ne znam koj napravi vojna vo ovaa drzava i koj ja unisti makedonskata ekonomija vo periodot od 1998 do 2002. Togasniot lider na VMRO proklamirase 100 sna vlast no izgubi katastrofalno. A koj e posilen dali SDSM ili VMRO ce vi odgovoram odma Maxsimalniot br na glasovi koj gi ima osvoeno VMRO e okolu 350.000 a SDSM e 750.000. Da ve potsetam vo 2002god VMRO gi izgubi izborite so osvoeni okolu 300.000 glasovi a vo 2006 god pobedi so priblizno ist broj na glasovi. Pa vie odlucete koj od kogo e posilen i pobroen.
Tocno,ama nik. ne se znae.Vo idnina najvazno ce e koj e vnatre,a tek posle sto mislat.Taka da LJ.J ili nema vrska?ili krie koj se e pozadi.Toa e суштината на демократијата. Некој не е задоволен, излегува, формира нов политички субјект, или се приклучува кон друг, или се повлекува од политиката...
Сепак, СДСМ и ДПМНЕ се најголеми политички субјекти, а досега и кај двата не се случило некое тектонско поместување од создавањето нови партии при кои создавања се довела во прашање егзистенцијата на политичките субјекти како такви.
Значи, нема да влијае воопшто на СДСМ тоа одвојување и создавање на некоја нова партија, исто како што и НП и едно чудо други на времето со предзнакот ВМРО не предизвикаа криза во ДПМНЕ.
Добро бе чобек што имаш видено добро од сдсм . 12 години на власт и нисто не направија . Ако беше толку убаво до 98 зошто луѓето ги изгласа вмро ? Ти единствено добро што го имаш видено од сдсм е ако татко ти бил некој директор и убаво се збогатил или пак си слеп и не ги гледаш бистро работитеNe znam koj ja dovede ovaa dzrzava na rabot od egzistencijata VMRO ili SDSM ne znam koj napravi vojna vo ovaa drzava i koj ja unisti makedonskata ekonomija vo periodot od 1998 do 2002. Togasniot lider na VMRO proklamirase 100 sna vlast no izgubi katastrofalno. A koj e posilen dali SDSM ili VMRO ce vi odgovoram odma Maxsimalniot br na glasovi koj gi ima osvoeno VMRO e okolu 350.000 a SDSM e 750.000. Da ve potsetam vo 2002god VMRO gi izgubi izborite so osvoeni okolu 300.000 glasovi a vo 2006 god pobedi so priblizno ist broj na glasovi. Pa vie odlucete koj od kogo e posilen i pobroen.
12 години? Како успеа да ги изброиш 12? Или заедно со ’три од карти’? : )12 години на власт и нисто не направија...
Ne znam koj ja dovede ovaa dzrzava na rabot od egzistencijata VMRO ili SDSM ne znam koj napravi vojna vo ovaa drzava i koj ja unisti makedonskata ekonomija vo periodot od 1998 do 2002. Togasniot lider na VMRO proklamirase 100 sna vlast no izgubi katastrofalno. A koj e posilen dali SDSM ili VMRO ce vi odgovoram odma Maxsimalniot br na glasovi koj gi ima osvoeno VMRO e okolu 350.000 a SDSM e 750.000. Da ve potsetam vo 2002god VMRO gi izgubi izborite so osvoeni okolu 300.000 glasovi a vo 2006 god pobedi so priblizno ist broj na glasovi. Pa vie odlucete koj od kogo e posilen i pobroen.