SD card на телевизор

• Креатор на темата Креатор на темата toteto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2007
Мислења
246
Поени од реакции
3
Телевизорот ми подржува SD card, значи можи да чита од нив и да гледа. Сега прашвам дали филмот кој е пример 720p или 1080p ќе се репродуцира во таа големина. Односно до која резолуција телевизорот можи да репродуцира.

И да не знај некој, на далинското имам дигме Direct Record. Прицкам и прво вика на телевизорот Please wait... и потоа вика Please check your settings and connections. Дали ова дирекно снимање се снима на SD картичката? И во Viera tools има едно PAUSE direct TV, но ми вика This function is currently unavailable. Дали и за ова е потребно SD картичка?

Станува збор за пласма телевизор Panasonic TX-P42U10E кој е модел изваден во 2009 година.

Да не има некој искуство со горенаведеното? На интернет не можам да најдам ништо бидејќи телевизорот е прилично нов.

Телевизорот ми подржува SD card, значи можи да чита од нив и да гледа. Сега прашвам дали филмот кој е пример 720p или 1080p ќе се репродуцира во таа големина. Односно до која резолуција телевизорот можи да репродуцира.

Си пробал со обични филмови дали ти чита, да не можеш само слики да гледаш? А ако ти чита видеа нема зошто да не ти го дава во Full HD, или ќе го чита како што треба или ич.

Си пробал со обични филмови дали ти чита, да не можеш само слики да гледаш? А ако ти чита видеа нема зошто да не ти го дава во Full HD, или ќе го чита како што треба или ич.

Грешиш друже.

HD филмовите се во mkv формат, а тој кодекс го нема на телевизорот, јас ти гарантирам - бидејќи ни на Blu-ray плеерите го нема. :)
За divx филмови, би требало, а да снимаш на SD картица директ мислам дека нема шанси.

Копчето на даљинското ти е за дигитална телевизија ваљда, али ти немаш тоа. :)

Грешиш друже.

HD филмовите се во mkv формат, а тој кодекс го нема на телевизорот, јас ти гарантирам - бидејќи ни на Blu-ray плеерите го нема. :)
За divx филмови, би требало, а да снимаш на SD картица директ мислам дека нема шанси.

Копчето на даљинското ти е за дигитална телевизија ваљда, али ти немаш тоа. :)

Гледам еде комшија мој направи упдејт на тв-то му чита се живо и диво сега. LG e тв-то

Сите филмови кои ги слегвам се DivX формат па тоа нема да ми прави проблем викате. А исто викате дека без проблем би ги вртело 1080p филмовите. Прашувам бидејќи ако пуштам кабел од компјутероет до телевизорот ќе ми треба најмалку 25 метри а таков кабел досега само на e-bay најдов.

Инаку јас имам двд-плејер ама не репродуцира над 480p а ако има поголем bitrate почнува да кочи сликата.

Немаш пробао со Divx од на картичка ти ги читат?

Сите филмови кои ги слегвам се DivX формат па тоа нема да ми прави проблем викате. А исто викате дека без проблем би ги вртело 1080p филмовите. Прашувам бидејќи ако пуштам кабел од компјутероет до телевизорот ќе ми треба најмалку 25 метри а таков кабел досега само на e-bay најдов.

Инаку јас имам двд-плејер ама не репродуцира над 480p а ако има поголем bitrate почнува да кочи сликата.

Јас ти викам, според мои информации, тешко дека mkv формат ќе ти чита. Нека го праша Џои комшијата од каде го симнал firmware update-от, да видиме дали ќе поддржува таков формат или не.

25 метарски HDMI кабел во МК мислам дека нема, освен ако нарачаш во Логинг. :)

Јас ти викам, според мои информации, тешко дека mkv формат ќе ти чита. Нека го праша Џои комшијата од каде го симнал firmware update-от, да видиме дали ќе поддржува таков формат или не.

25 метарски HDMI кабел во МК мислам дека нема, освен ако нарачаш во Логинг. :)

А да си купи он HDMI рисивер па да го приклучи со телевизорот нема ли да биде најдобро решение? Плус нема да има потреба од 25 метра кабел за да го поврза компјутерот со телевизорот...

А да си купи он HDMI рисивер па да го приклучи со телевизорот нема ли да биде најдобро решение? Плус нема да има потреба од 25 метра кабел за да го поврза компјутерот со телевизорот...

Што е тоа HDMI ресивер, кај се купува и колку пари е?

А фајловите од интернет не се mkv туку се avi со DivX/XviD декодирање.

Што е тоа HDMI ресивер, кај се купува и колку пари е?

А фајловите од интернет не се mkv туку се avi со DivX/XviD декодирање.

Еве ти некои модели ОВДЕ

А еве ти еден од најдобрите, со full HD 1080p. Бонус ти е што го има овде во Македонија што значи дека ако си од Скопје можеш да си тркнеш до Revolution Компјутери и да си го купиш ( ако те бендисува цената нормално :smir: ) или можеш да си го порачаш преку интернет од истата страна и да ти го достават по брза пошта. Нема никакви заебанции дечките се баш фини и сум купувал од нив. Иако сум од Струмица немав никакви проблеми со достави и слично. Пред 2 дена порачив УСБ Кулер за лаптоп и ми го доставија по брза пошта дирекно на врата.А на рисиверот имаш повеќе опции за конектирање , имаш и УСБ порта на која можеш да си ставиш УСБ и директно преку него да гледаш филмови, слики и друго. Јас ти го препорачувам ова чудо и да знаеш дека нема да зажалиш!!!
Клик ОВДЕ

Едно видео колку да видиш за што се работи

Еве ти некои модели ОВДЕ

А еве ти еден од најдобрите, со full HD 1080p. Бонус ти е што го има овде во Македонија што значи дека ако си од Скопје можеш да си тркнеш до Revolution Компјутери и да си го купиш ( ако те бендисува цената нормално :smir: ) или можеш да си го порачаш преку интернет од истата страна и да ти го достават по брза пошта. Нема никакви заебанции дечките се баш фини и сум купувал од нив. Иако сум од Струмица немав никакви проблеми со достави и слично. Пред 2 дена порачив УСБ Кулер за лаптоп и ми го доставија по брза пошта дирекно на врата.А на рисиверот имаш повеќе опции за конектирање , имаш и УСБ порта на која можеш да си ставиш УСБ и директно преку него да гледаш филмови, слики и друго. Јас ти го препорачувам ова чудо и да знаеш дека нема да зажалиш!!!
Клик ОВДЕ

Едно видео колку да видиш за што се работи

Баш го барав ова. Бидејќи ме нервира конверзија на секој МКВ за да го гледам на ПС3. Само да те прашам, дали подржува DTS ? И дали овој што е во револутшн е Live моделот (многу ефтин бе некако :)? )

Супер е ова, само што ми е малце скапичко.

Финтата е да го искористам слотот за картичката тој, да не е џабе. Ај за некој ден ќе земам картичка од некој другар па ќе видам дали ќе можи... во меѓувреме пишете дали некој има вака поврзано.

Поевтино да поминам ми е бидејќи немам многу филмови кои ми се над нормална резолуција, а и неможам да слегвам такви со овај интернет. Кога ќе дојди оптиката битола ќе се слегва масовно :pos2:

Баш го барав ова. Бидејќи ме нервира конверзија на секој МКВ за да го гледам на ПС3. Само да те прашам, дали подржува DTS ? И дали овој што е во револутшн е Live моделот (многу ефтин бе некако :)? )

Јас го имам овој
western-digital-wd-tv-hd-media-player-021108.jpg
и одкако ќе направиш update на firmware мислам дека чита DTS али мислам треба да закачиш нешто преку дигиталниот излез за звук (оптичкиот) на плејерот за да слушаш ама јас зошто имам постаро појачало го користам аналогниот излез и не добивам звук ако филмот има звук на DTS ќе ти дадам еден конвертер за 10 минути ти го конвертира во AC3 и немаш никаков проблем.

ќе ти дадам еден конвертер за 10 минути ти го конвертира во AC3 и немаш никаков проблем.

Хехе, не сакам конвертер :). Сакам да слушам DTS :)

Мало објаснување што е то MKV, DTS, AC3... односно сите горенаведени формати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom