Сарма?

• Креатор на темата Креатор на темата ludAAAAAA
  • Време на започнување Време на започнување

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312
Обожавам сарма, од зелка, со мелено месо и ориз. А сакам и светиниколска сарма, која ја имам јадено во Прилеп (за тие што не знаат - тоа се посни сармичиња, малечки колку еден залак).
Други подвидови на ова јадење, со друг зарзават освен зелка, немам пробано. Не сум имал прилика.

Не отварам веќе гурманско катче (х45)

Иначе обожавам сарма :vozbud:

ај лајк сармаа!!! Иначе знае ли некој како е сарма на енглејски???

Јадам сарма. Посебно ја сакам таа што е со зелка, а таа со лозов лист не ми е толку омилена. За свети никола тетка ми прави мали сармички и ги јадам по десетина:kesa:

Е јас не се научив да ја јадам зелката или листот (зависно со шо е) само тоа од унатре го лапам...другото кај некој у чинија.

Сакам сарма ,ама не ја јадам зелката

Za meen edno od najubavite jadenjaaaaa...posna so zelka mmmmm mnogu dobra kombinacija:wink:

Еден полицаец го викале сарма. На почетокот не му сметало, но со текот на времето, толку почнало да го нервира, па решил од утредента кој ќе му рече сарма, ќе го убие. Се расчуло по маалото за намерата на полицаецот, па завладеала општа паника... И така наредниот ден полицаецот шетајќи се по улица, сретнал еден човек од маалото, а човекот му рекол: Каде си бе ливче со оривче? А полицаецот целиот збркан го извадил пиштолот и му рекол на човекот: Ајде завиткај го да те видам, а?!

Ммммммм, обожавам ливче со оривче.... мммммм

Јадам едвај по една малечка сармичка и се осеќам дека сум се прејал.
Ич не ја сакам,јадам кога ќе ме натераат:tapp:
Иии да,не јадам листот од што и да е:pipi:

Сарма? Татко ми кога ке направи сарма прсти да изедеш.

Обожавам посна сарма во последно време се прави со оривче , оревчиња ситни исецкани , печурки , и морковче ммммммм ЛАЈК

Три пати ура за сармата!:vozbud:
Дефинитивно едно од најубајте јадења.:smir:

шо и фали на сармата бре? баш е топ!!! само има некои незнаат да ја напраат убаво па тоа листот шо е завиткан околу знае и километри долг да биде !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom