Samsung apps on TV

• Креатор на темата Креатор на темата I'm Back!
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Значи проблемот е следен.
Поседувам Самсунг UE-40ES5500 , го поврзав на интернет и сега проблемот е што кога оклучувам Самсунг Аппс едноставно е закочено или замрзнето и неможеш да се движиш ни лево ни десно односно да бараш апликации и единствена опција е да се вратиш назад во менито? Во што може да е проблемот и го ресетирав Смарт Хуб веќе два пати но ништо се нема променето, помош?

Појма неам, али супер телевизор.

Значи проблемот е следен.
Поседувам Самсунг UE-40ES5500 , го поврзав на интернет и сега проблемот е што кога оклучувам Самсунг Аппс едноставно е закочено или замрзнето и неможеш да се движиш ни лево ни десно односно да бараш апликации и единствена опција е да се вратиш назад во менито? Во што може да е проблемот и го ресетирав Смарт Хуб веќе два пати но ништо се нема променето, помош?

Пробај да видиш дали има нова верзија од софтверот и апдејтувај го

Мислев на целиот софтвер од телевизорот влези во Settings и има опција да провери.

ima opcija da se resetire smurt hub i da se vrati na pocetnata sostojba odnosno fabricka, toa go napraviv dva pati. No doiv poraka od tehnomarket demek samsung apps ne raboti bidejki tv mi bil steluvan na makedonski.

ima opcija da se resetire smurt hub i da se vrati na pocetnata sostojba odnosno fabricka, toa go napraviv dva pati. No doiv poraka od tehnomarket demek samsung apps ne raboti bidejki tv mi bil steluvan na makedonski.

Ти прво обиди се да видиш дали има нова верзија од софтверот а после се друго.Јас на многу телевизори од Смарт серијата сум ги ставил на Македонски и работат

Пробај да видиш дали има нова верзија од софтверот и апдејтувај го

Моделот би требало да е лански. Белки немат прекинато со апдеји ама и ова даго има на ум.

Обидете се преку подесување во менито да одберете земја “OTHER”, а јазик на системот англиски.Потоа треба да ве пушти во апп сторе и да се логирате со корисничко име и лозинка.

Ако може некој да објасни како да го најдам и средам оваа пошто во менито не најдов вакво нешто.

Другар дали го реши проблемот и како?
Истиов проблем го имам и јас на Samsung UE 46F6400

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom