Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
MaLe4kA напиша:
Abe jas ednas koa bev po MaLe4kA imase eden coek <komsija mi bese> i se sekjaam deka se obesi na tamu na krovot od zgradata..pa policija ova-ona....i sea ooodamna taka....ja vidovme majka mu < a tipot bese mlad..taka negde 20 dali imase> i bas ja prasav majka mi zaso se obesil, I ZNAETE LI ZASO?! zaso bil u nekoja sekta takozvana CRNI <ili crveni> RUZI i mu kazale da se ubie....toj den n trebalo da se ubie..t.e. samoubie.....I STILL CAT'T BELIVE..... i to.....a sto mi bese poentava so ova sto go pisav...stvarno neznam..ali znam deka sakav da pisam zakjucok.....leej..toa e..

Crna Ruza e sektata...i komsijata ne ti e edinstven sluchaj sto se obesil od sektata,gi ima mnogu...Posledno,pred necela godina vo Bitola se frli od balkon detence na 16 godini. Inaku od popoznatite faci,Igor (chinam deka bese Igor) Madzirovski (glumec, so portokalovo kosichka,ne znam kolku nekoj se sekjava na nego,kolku sto pomnam glumese vo Svetot na bajkite) isto se frli od balkon, koga pravese 33 godini (Isus bese na 33 god. koga bese raspnat i najcesto se samoubivaat koga polnat 33 godini,iako se satanisti). Inaku ne mozam da ja sfatam poentata na samoubistvoto, od sekogas sum bila silna kako osoba i sum naogjala nachin da se sprava so koj i da e problem...A kraj kraeva, eden problem ili 100, ne se prichina nekoj da posegni po svojot zivot...Smeshno e!

Koj li go izmislil Samoubistvoto (ili Samootepanstvo:)).I mene ne mi e jasno zosto i kako go pravat toa ama nekoi luge se genijalci:).Iako ne e nacin da se izbegne nekoj problem ama sepak cesto go primenuvaat,abe kako de go napustis zivotot tuku taka,zamiski samo kolku e ubavo vo nedela da stanis vo 10h nautro da si svaris edno najsuper kafence i da slusas na radio citanje poezija,pa za toa ne bi se menjal so nisto na svetov:))

за мене самоубиството е кукавички чин и бегање од одговорностите и проблемите, ако имаш проблеми теба да си ги решиш а не да избегаш од нив и да се одлучиш на НАЈКУКАВИЧКИОТ ЧИН а тоа е САМОУБИСТВОТО

NeRtHuS_ErDa напиша:
Crna Ruza e sektata...i komsijata ne ti e edinstven sluchaj sto se obesil od sektata,gi ima mnogu...Posledno,pred necela godina vo Bitola se frli od balkon detence na 16 godini. Inaku od popoznatite faci,Igor (chinam deka bese Igor) Madzirovski (glumec, so portokalovo kosichka,ne znam kolku nekoj se sekjava na nego,kolku sto pomnam glumese vo Svetot na bajkite) isto se frli od balkon, koga pravese 33 godini (Isus bese na 33 god. koga bese raspnat i najcesto se samoubivaat koga polnat 33 godini,iako se satanisti). Inaku ne mozam da ja sfatam poentata na samoubistvoto, od sekogas sum bila silna kako osoba i sum naogjala nachin da se sprava so koj i da e problem...A kraj kraeva, eden problem ili 100, ne se prichina nekoj da posegni po svojot zivot...Smeshno e!
Bravo devojko ubavo napisano taka bez razlika na problemite ne e vazno kolku se i kakvi ne e resenie za samoubistvo, ali u seto ova malku si kiksnala da te popravam oni ne izvrsuvaat harikiri po svoja zelba radi problemi, tuku ako stanuva zbor za sekta tie sea da gi recam glavnite im nalozuvaat taka rabotava e napraj toa sto ti velam ili samoubijse ili ako se samoubies ke imas vecen zivot i takvi zaebancii i to ti e to!

CITAT od
Sith_Lord
Vile Demonspawn

no znaes sto?- Never say never. Life offers you a bunch of nasty surprises and some day, it might just be you holding a gun to your head and cursing the day you were born.

Sith

Ogorcen vo zivotot?

Prosti mi no dali dobivam vpecatok koj mozebi e tocen? deka ti vo blisko minato si pominal niz mnogu losi iskustva? nekako kako da...(se gledam sebe si....).
Vo sekoj slucaj life is wounderfull :) i vredi da se zivee zatoa pomogi im na lugeto okolu sebe kolku sto mozes a ako ne mozes barem ne im odmognuvaj. Toa e moeto moto.

Samoubistvoto is gay! Nema problem koj e vreden od spostveniot zivot!
To so sektite e zivi gluposti.. kako mozi da vervat vo takvi bullshit! Ne samo individualno samoubistvo, tuku i onie grupnite. Ko vo 97ma Gates of heaven(ili taka nesto), nekoja si sekta vo USA(kade na drugo mesto!) site clenovi od sektata se ispoubile! Zosto? Oti spored veruvanjata trebalo da se samoubijat, za nekoi si vonzemjani mu gi zemat dusite i da mu gi odnesat na dr planeta kaj so ke bidat besmrtni, ke vladej vecen mir, bla bla bla.. koi drugi osven nekoi glupi amerikanci mozat da vervat vo takvi gluposti?!

Ako nekad mi dojde da se sammoubijam ke se vrzam so dinamit i pravec parlament ma koj da e na vlast ... taka da ke me pisuva kako heroj na denesnicata kad tad

Животот е битка!
Кукавиците се откажуваат и го напуштаат борбеното поле.
Храбрите продолжуваат да се борат со сите сили и умираат како херои!

Sith_Lord напиша:
Gledaj na toa kako vid na avto-eutanazija.​

Добра споредба. И ако се во ептен критична состојба, ги оправдувам, ако фатиле "услов" за еутаназија. :pos2: Али сепак зошто да не проба да најде излез наместо да се "авто-еутаназира"? Знам дека има психички болки за кои не се наоѓа излез ама можеме барем да пробаме не да ги преболиме ама бар да ги занемариме за момент. Па како успеваат сите останати на земјава да преживеат? Јебига таков е животот ама нема сега да се убивам одма, ќе се потрудам да испливам од се што ми се дешава. Само ти треба вентил од време на време- нешто да се издуваш и да не мислиш на лошата страна на животот. И после си топ!

Мене ми се има десено неколкупати да извршам обид за самоубиство : неставање на маска на лице цел месец, неодење на заболекар на рутинска проверка, неменење на гаќи секоја вечер ( :ija: ) или, пак, ненаправена фризура пред работа :cry:

Озбилна работа е самоубиство : сам си правиш да ти биде неубаво и да си посегнеш по живот како резултат на лошиот филм којшто ти се прави после такви мезавантури. :pishtoldz

Знам дека има психички болки за кои не се наоѓа излез ама можеме барем да пробаме не да ги преболиме ама бар да ги занемариме за момент. Па како успеваат сите останати на земјава да преживеат? Јебига таков е животот ама нема сега да се убивам одма, ќе се потрудам да испливам од се што ми се дешава. Само ти треба вентил од време на време- нешто да се издуваш и да не мислиш на лошата страна на животот. И после си топ!

Голем број од самоубијците се или луѓе кои од некоја причина го изгубиле тој бекап механизам или едноставно срањата во нивниот живот го преминале прагот на толеранција. Секој може да попушти- некој од помалку а некој од повеќе удари врз неговата психа. Збориме за патолошка состојба- клиничка депресија, која е резултат на длабоки емоционални трауми. Овде не се работи за кукавичлук или храброст. Едноставно умот се доведува до еден нелогичен ќорсокак каде што единствениот излез го гледа во смртта.

Sith

самоубиство извршуваат луѓе шо немаат доволно муда да се справат со неизбежните проблеми шо ги носи животот и да ги решат ко шо треба, а не да рипаат ласта од шести со шо докажуваат дека не се способни да опстојат во овој суров свет...никогаш не би напраил такво нешто и мислам дека тиа што се обиделе да се самоубијат се најголеми пички у душа.

Sith_Lord напиша:

Голем број од самоубијците се или луѓе кои од некоја причина го изгубиле тој бекап механизам или едноставно срањата во нивниот живот го преминале прагот на толеранција. Секој може да попушти- некој од помалку а некој од повеќе удари врз неговата психа. Збориме за патолошка состојба- клиничка депресија, која е резултат на длабоки емоционални трауми. Овде не се работи за кукавичлук или храброст. Едноставно умот се доведува до еден нелогичен ќорсокак каде што единствениот излез го гледа во смртта.

Sith
Види, баш тоа е кукавичлукот. Што на сите ни се дешаваат срања, секакви проблеми у животот, најголеми фрки, па не секој од нас дозволува неговите емоционални трауми да доведат до таква патолошка состојба. Штом е човек во клиничка депресија- нема кукавица, некукавица, мене ми е јасно дека излезот го гледа во смртта и на крај најверојатно така ќе заврши. Не реков дека во тоа е кукавичлукот. Кукавичлукот е во неспособноста да се надминат траумите за да не дојде до клиничка депресија и слични патолошки срања, ме разбираш? Кукавичлук е може преостар израз. Еве вака ќе го кажам- Карактерно послабите се препуштаат на траумата, дозволуваат да ги обземе и да ги доведе до крајна депресија која ќе резултира со самоубиство. Оние малку посилните пребродуваат.
Тоа ми беше поентата. Може прееска погрешно сум се изразила.
PSYtisfaction :wink:

Најбедна работа! Кукавици! Па сигурно ако си го одземат животот нема да ги решат проблемите, или што и да е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom