Е сега ти претера, добра инспирација сум нели

Него овие возачите, сопствениците на фабриките без филтри и остали не мислат на загадувањето, туку само на парите и профитот што ќе го остварат, од друга страна пушачите знаат дека цигарите убиваат и по своја волја ги пушат во огромни количини секојдневно , јас мислам дека пушачите треба да се сместат во категоријата самоубијци, а баш би сакала да слушнам дали во Библијата пишува нешто за ова, пошто тутунот си постоел од секогаш.
има доста напишано така што заклучоците сами се наметнуваат
Галатјани: 2:20 Со Христа сум распнат на крстот; и јас веќе не живеам, туку Христос живее во мене: а животот што сега го живеам ВО ФИЗИЧКОТО ТЕЛО
библијата е доктрина на личноста а физичкото тело го смета за потрошен материјал
па така и кога го прашувале Павле како какви ќе воскреснат незнаел да им каже дали ќе ги добијат истите физички тела ( има безброј филмчиња со ваква тематика каде се разликува личност од физико биолошко тело )
па така тие религиски драпаници дека атлетите и билдерите шибаат директ и некаков рај се само нивно забегување
идеалистите - комунисти анархисти имаат Личност како си пишува ПОДОБНА за вечен живот и за нив следуваат нови биолошки тела
сите религиозни закони но и државни кој се суетни се закони на телесните прописи кој Исус ги УКИНАЛ
КОЛОСЈАНИТЕ Глава 2
16 И така, никој да не ве осудува за јадење, или за пиење, или за некаков празник, или за млада месечина, или за саботи.
20 зошто позволувате да ви се определуваат прописи, како да живеете во светов:
21 ”Не фаќај! Не вкусувај! Не допирај!”
22 сè што пропаѓа со употреба - според човечките заповеди и учења;
23 сè ова изгледа мудрост, што се состои во самоволна побожност и понизност и во непоштедна строгост кон телото, а не во нешто чесно, туку само заради задоволување на телото..
.
.
Јован
6:63 Духот е оној, кој оживува; телото не помага ништо. Зборовите што ви ги реков се дух и живот.
8:15 Вие судите според телото; Јас не му судам никому.
.
.
Римјаните: 2:28 Зашто не е Јудеец оној, кој е тоа надворешно, ниту е вистинско обрезание она, што е надворешно - врз телото -.
.
ЕВРЕИТЕ
Глава 9
9 кој е симболична слика за сегашното време, според која се принесуваат дарови и жртви, кои во однос на совеста не можат да го доведат до совршенство оној, кој Му служи така,
10 зашто се засновуваат само врз јадења и пиења, и разни миења - како прописите за телото наложени до времето на поправањето.--ЗАКОНИ НА ТЕЛЕСНИТЕ ПРОПИСИ
.
................. ПАЗИ ГО ОВА :
Псалм: 135:10 Тој погуби многу народи и погуби моќни цареви:
не било поради порочност туку неправедност или безнадежна непоправливост но повторно поврзана со праведноста
Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу- сатано Ѓаволу), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, Угнетувачу на народите?--АНТИХРИСТ
............ ИСУС ОПРАВДУВА САМОУБИСТВО
Марко: 9:42 А кој соблазни едно од овие мали, кои веруваат во Мене, подобро ќе му биде да му обесат на вратот воденички камен и да биде фрлен во морето.-Јуда го послушал советот--СЕ ОБЕСИЛ
1 Јованово: 2:18 Деца, последен час е; и, како што сте чуле дека антихрист иде, така сега се подигнаа многу АНТИХРИСТИ (множина); по тоа знаеме дека е последниот час.
сите овие имале иста ЛИЧНОСТ Антихрист -- Угнетувачи или сојузници на угнетивачите -капиталистите што ќе рече религиозните или властољупците
па така денес има многу за кој самоубиството според Исус е и те како ОПРАВДАНО ДУРИ И ПОЖЕЛНО
нели беа частени во самоупрвување а после испокрдоа се и убија многу луѓе за краденото со кој денес ги уценуваат другите луѓе за нивниот биолошки опстанок
ТАКА САМОУБИСТВАТА КАЈ ВАКВИТЕ ПРИВАТИЗЕРИ СЕ ОПРАВДАНИ ДУРИ И ПОЖЕЛНИ И НУЖНО ПОТРЕБНИ