Самоубиство

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ac|d напиша:
страф ми е да се самоубијам:ija::ija::ija::ija::ija::je::je::je::je::je:
Ac|d, денес како што ќе пишеш мислење - ти го бришам. Ќе погодиш сам зошто го правам тоа, или да ти објаснувам?

Па дај бе да му се сневиди, сите мислења ти се од макс. 3 збора и мин. 10 икончиња, а ништо посебно немаш кажано и нема никаква поента. Ти објаснувам последен пат...

Сега, може да продолжите со дискутирање на темава.

Samoubistvo ne opravduvam pred se poadi toa sto sum golem vernik,a dali e hrabrost ili slabost neznam.Mislam deka samoubistvo ne e resenie na nieden problem.Site imame problemi ,samo koj kako razmisluva za niv,za nekoi nekoj probem e kraj na svetot,za nekoj ne e.Mnogu zavisi od licnosta,a ne od problemot.Jas ,licno nikogas ne bi napravila takvo nesto.

Сум размислувал што може да ми се случи за да помислам на самоубиство и во каква состојба на умот мора да сум за да помислам на такво нешто, и не најдов одговор. Изгледа дека е многу тешко да се размислува на оваа тема, сепак тоа не е нешто што го планирате секој ден.
Мислам дека не би можел да се убијам, би трпел и би се борел во какви и гомна да сум.

премногу се сакам себеси за да се самоубијам а и сметам дека тоа е за слаби личности,за кукавици..излез секогаш постои(ако си жив)...

Дечки, абе нели има иста ваква тема во Мистерии и религија?

Eve uste eden primer kolku mozat raditelite da pogresat,dodeka go citav ova mnogu mi padna zal.Tie roditeli bi trebalo da i dadat sovet da ja podrzat a ete so karanici se zavrsilo tragicno:(

Станува збор за 14-годишната Ј.С. од село Долно Оризари, која вчера вечер си го прекратила животот, извршувајќи самоубиство со бесење во дневната соба од семејната куќа.
Нејзиното мртво тело го открил нејзиниот постар брат, откако не успеал да влезе во куќата, бидејќи сестра му претходно ја заклучила влезната врата од внатре.
Братот со скала се качил до прозорецот од дневната соба, по што повикал помош. Соседите успеале да влезат во куќата и со возило, телото на Ј.С. го однеле во клиничката болница во Битола, каде што лекарите констатирале смрт.
Обдукција не е извршена затоа што родителите не го дозволиле тоа.
Причините за овој фатален чин на Ј.С. се бараат во расправијата што неколку дена ја водела со нејзиниот татко Б.С., кој го открил личниот дневникот што ЈС го водела за тајната љубовна врска со нејзиниот дечко.

абе ајде да земеш да се убиеш. покукавички чин од тоа АМИН немат.ако си имаш проблеми реши си ги а не да бегаш од нив. најлесна работа фрли се од зграда и доле палачинка. глупости

Јас мислам дека треба доста храброст за да се самоубиеш, но треба уште повеќе за да се носиш со подемите и падежите во животот...

Ете, вчера вечерта, во Битола, се обеси 14 годишно девојче. Зошто ? Затоа што татко и` ја фатил со цигара и разбрал дека имала дечко. Навистина тажно, толку млада, а така да заврши...

JeCILaDy напиша:
Јас мислам дека треба доста храброст за да се самоубиеш, но треба уште повеќе за да се носиш со подемите и падежите во животот...

Ете, вчера вечерта, во Битола, се обеси 14 годишно девојче. Зошто ? Затоа што татко и` ја фатил со цигара и разбрал дека имала дечко. Навистина тажно, толку млада, а така да заврши...

Јас го имам спротивното мислење од твоето. За да се самоубиеш не значи дека си храбар или храбра туку обратното , не можеш да издржиш под притисоците ,слаб си , немоќен...Ако успееш да ги завртиш случувањата во твоја полза , тогаш си храбар, моќен и никој не ти може ништо....:mist:

Nikogas ne sum pomislil na takvo nesto, bez razlika kolku da mi se teski problemite ili vo kakva nevolja se naogjam, mojot zivot se vrti vo optimizmot. Deka se ke bide OK. Sekogas gledam da gi resam situaciite na koj bilo nacin...

kakvo samoubistvo.sum pomislil ama nikogas nema da go napraam toa nesto.Ako nekoj me iznerviral tolku mnogu poprvo bi go ubil nego/nea otkolku sam da se ubijam

Скраја да е. До сега не сум се почуствувал толку лошо за да помислам на тоа. ама како и да е; НЕ!!!!!!

да се самоубиеш? е тоа е веќе чин, тоа е чин на луѓе без мозок, на кукавици, на љубоморни луѓе, на луѓе болни од неизлечива болест итн. нормален човек не го прави тоа.

Недај боже да се најдеш во ситуација да се самоубиваш, мислам дека не постои ситуација од која нема излез мора да се бориш за подобар статус во животот, ке има и падови и растови ништо не смее да те скрши

Iam epten razmisluvano na ovaa tema. Na pr. koa ke se skaram so moite ili so nekoj koj sto mn. mi zna4i stalno mislam so bi bilo ako mene me nema, dali ke bide podobro, dali ke se desavaat volku karanici. No toa go pomisluvam samo vo momentot koga sum iznervirana i razo4arana. Otkako ke se sozemam svakjam sto sum pomisluvala i deka nemalo nisto podobro da se slu4i ako me nema mene. Inaku se razbira nikogas pri zdrav razum ne bi pomislila da se samoubijam. Zivotot e ubav :kajg:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom