Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

• Креатор на темата Креатор на темата ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
hm..pa jadam samo tuna od konzerva ama cat-pat!Aj nekoi recepti za dobro prigotvena riba no so pomalku kalorii

Рибата не е никогаш калорична се дури не ја напумпаш со масло. Е тогаш тури и пепелот - на ништо не личи. Мене ако е прашваш - лосос на скара ми е најубава риба. Не мора да е многу зачинета а и не е воопшто мрсна. Туна од конзерва и јас јадам понекогаш ама гледам да одбегнувам. Иначе, имав јас проблем зашто кај нас дома ретко се готвеше риба па требаше да ги превоспитувам моите:)

Acid напиша:
Зошто се одлучи на ваков живот? Има 3 опции:
a) жал за кутрите животинчиња
б) од здравствени причини
в) за да бидеш „посебна”

Навистина не ми е јасно. Велиш дека не си го сторила поради здравствени причини, туку поради „превенција”. Каква превенција и од што? Башка, имај на ум дека и не е здраво да живееш само од „трева”, поготово не од 15 години.

(Не ти се допаѓа месото можеби?)

Па најверојатно зашто едноставно не ми се допаѓа(ше) месото, а со тек на време ги прифатв и другиве причини да останам вегетаријанка.
На превенција од болести мислев и на проблеми кои би можело да ми ги створи месото подоцна во животот, како што некој погоре спомна холестероли н шит.

Абе дајте кажете некоја рецепта нешо за Вегетаријанци зашо мене сеа ми се пријаде а BTW јас сум вегетаријанец сеа веќе 3 години (заклучно со 1 Мај) и се чуствувам :je: :je: :je: :kajg:

Абе имам една нова книга, со француски вегетарјански рецепти, али ме мрзи сеа да преведувам. Ај кога ќе сум послободна:)
Ај вие нешто кажете. Али да е лесно, не сум некој виртуоз во кујната:)))

Еве една добра рецепта што самиот ја имам правено едно 100 пати и секој шо ја пробал вика дека е прекрасна

Virus напиша:
Еве една добра рецепта што самиот ја имам правено едно 100 пати и секој шо ја пробал вика дека е прекрасна

Е баш ќе ја пробам и ќе ти кажам импресии:icon_lol:. Сега ми даде причина да готвам!:je:

abe virus ova e najkaloricnata recepta so dosega ja imam videno...daj kazi neso pomalku kaloricno?:?

Не знам дали сте пробале, али ова е првата рецепта што воопшто сум ја направила сама - обични макарони со домати, павлака и магдонос!

Им се допадна на сите што пробаа.
Многу е проста и лесна ама е одлична.

И кај ги ставаш доматите павлаката и магдоносот? Ги печеш заедно со макароните?

павлаката ќе ти се растопи ако направиш така :star:

dajte nekoj sajt so vegetarjanski recepti!

+BaltaZaR+ напиша:
Хехе Тревопасни луѓе а? :pos::pos::pos:

Ova moze da go kaze samo nekoj so organiceni vrednosti i ograniceni poznavanja na svetot.....

btw,samo sto zavrsiv so eden proekt za vegetarjanstvoto.www.vegnow.org..ima interesni raboticki ovdeka,ne samo za nekoj koj e vegetarjanec,tuku i za edukacija na nekoi kako onoj nad mene!
Zapoznajte go vaseto meso!

Не се сеќавам ако беше страницата на META иначе знам дека кој ќе ја погледне после неколку часа размислува и станува веган! Незнам зашо!?! :raz: :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom