Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

• Креатор на темата Креатор на темата ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
хм...

до некаде сме слични и јас поради здравствени причини и поради тоа шо ми беше скиснато од месо и кога ќе размислиш од каде се доаѓа месото и како се се гојат животните пред да бидат однесени во касапницаи дека доаѓа до оштетување на гените на месото на животните при што ние со јадењето го внесуваме па подоцна доаѓа до наши здравствени проблеми
мислам дека сме одлучиле паметно!!!!

јас искрено речено баш ми е мило што запознавам други луѓе кој се вегетаријанци!!!

Virus напиша:
до некаде сме слични и јас поради здравствени причини и поради тоа шо ми беше скиснато од месо и кога ќе размислиш од каде се доаѓа месото и како се се гојат животните пред да бидат однесени во касапницаи дека доаѓа до оштетување на гените на месото на животните при што ние со јадењето го внесуваме па подоцна доаѓа до наши здравствени проблеми
мислам дека сме одлучиле паметно!!!!

јас искрено речено баш ми е мило што запознавам други луѓе кој се вегетаријанци!!!
не,не,не,не ради тоа од каде доаѓа месото, како се гојат итн, месото не ми предизвикало здраствени проблеми, али без него е уште подобро.

ок де...

MSV(support) напиша:
не,не,не,не ради тоа од каде доаѓа месото, како се гојат итн, месото не ми предизвикало здраствени проблеми, али без него е уште подобро.
па во тоа ми беше зборот де!!! иначе ако земеме во предвид дека и растенијата што се користа во исхраната се на сличен принцип добиени хехехе тохаш не вегетаријанец тогаш ништо нема да јадам ни да пијам ни да ДИШАМ

Jas sakam vegeterjanska hrana, kompiri, salata, mlado kromidce, se sto treba, kako prilog za praseto peceno :)

Хм...

RockA напиша:
Jas sakam vegeterjanska hrana, kompiri, salata, mlado kromidce, se sto treba, kako prilog za praseto peceno :)
јас искрено речено очекував на крај и ракииче да кажеш а не месо

Не сум по салатите... Месо бе братче. Така се чувствуваш исполнет, осеќаш топлина на мешето и заситен си. Никогаш не може да можел зеленчук да ме засити, поготово не кога спортував.

Не е здраво да се претерува со месо, ама сепак е потребно во исхраната.

Хм...

Acid напиша:
Не сум по салатите... Месо бе братче. Така се чувствуваш исполнет, осеќаш топлина на мешето и заситен си. Никогаш не може да можел зеленчук да ме засити, поготово не кога спортував.

Не е здраво да се претерува со месо, ама сепак е потребно во исхраната.

хм...чудно... јас тренирам Аикидо и плус идам во теретана и никако не конзумирам месо??? и пак имам сила за сите работи!!! ама затоа по некогаш ми се случува да имам потреба да испијам живо јајце!!!:je: :sport1: :sport2: :sakas_ust :ojea:

Јас не сум вегетаријанец, но малку конзумирам месо. И во право си дека е подобро да не се конзумира или ако се конзумира во мали количини и не секој ден сигурно можеби 2-3 пати во месецот за ручек.
Нема да верувате колку е организмот на човекот издржлив и нема потреба од толку храна што ја конзумираме секој ден а и да спортуваме интензивно нема да ја потрошиме целата енергија внесена тој ден.
Јади помалку количински и помалку месо за да немаш проблеми со здравјето како што имал Вирус.

Virus напиша:
хм...чудно... јас тренирам Аикидо и плус идам во теретана и никако не конзумирам месо??? и пак имам сила за сите работи!!! ама затоа по некогаш ми се случува да имам потреба да испијам живо јајце!!!
Зависи колку си успешен во тоа што го правиш... :-)

Не заебавај, професионален спортист едноставно не би преживеал без месо, поготово не во зима. Треба мрсно за енергија! :wink: Знам по мене кога сум постел колку енергија сум имал.

Повеќе би сакал здрава храна отколку месишта. АМа не верувам дека во стив имаш можност да избираш. Тамо се е мрсно и со месо. Затоа и сите шо сме тамо се гоиме. Да имам можност, не би бил чист вегетаријанец, ама би го консумирал ретко. Плус, макробиотксата храна е исто вкусна а и здрава.
Бтњ, дали макробиотската храна спаѓа во вегетраијанска или? Колку што знам во макро. нема зејтин, во веге. има ама нема само месо или други животински продукти. :raz:

Епа имаш избор!!!

Toreador напиша:
Повеќе би сакал здрава храна отколку месишта. АМа не верувам дека во стив имаш можност да избираш. Тамо се е мрсно и со месо. Затоа и сите шо сме тамо се гоиме. Да имам можност, не би бил чист вегетаријанец, ама би го консумирал ретко. Плус, макробиотксата храна е исто вкусна а и здрава.
Бтњ, дали макробиотската храна спаѓа во вегетраијанска или? Колку што знам во макро. нема зејтин, во веге. има ама нема само месо или други животински продукти. :raz:
абе има 3 вида на вегетаријанци
1 Лакто (не јадат само месо али пак јадат ситење и млечни продукти)
2 Тревкари (апсолутно постење :) не јадат нушто шо е од животни)
зависи како ти сакаш !!!А дека микро биотската спаѓа во вегетеријанска тоа е точно; отиди во НиНо и нарачај вегетаријански сендвич-добиваш се микровиотска храна и еддно чудо салати!!!

Virus напиша:
абе има 3 вида на вегетаријанци
1 Лакто (не јадат само месо али пак јадат ситење и млечни продукти)
2 Тревкари (апсолутно постење :) не јадат нушто шо е од животни)
зависи како ти сакаш !!!А дека микро биотската спаѓа во вегетеријанска тоа е точно; отиди во НиНо и нарачај вегетаријански сендвич-добиваш се микровиотска храна и еддно чудо салати!!!

Знам...одев во она нино спроти стара железничка ама сега го затврорија. А она на центар нејќам да јадам, зашо сакам да си седнам да јадам ко чоек...Имало уше едно нино, кај се наоѓа?

хм...па...

Toreador напиша:
Знам...одев во она нино спроти стара железничка ама сега го затврорија. А она на центар нејќам да јадам, зашо сакам да си седнам да јадам ко чоек...Имало уше едно нино, кај се наоѓа?
наспроти ЗОИЛ македонија и на цветен пазар

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom