Сами на ручек во ресторан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Во рестораните во другите држави многу нормална појава е сам да си отидеш на ручек/доручек/вечера во ресторан и да си се најадеш. Али кај нас оваа глетка е чудо.
Ако сакаш да јадеш а немаш друштво за во ресторан, тогаш ако треба и гладен ќе останеш ама не седнуваш сам на маса. Кај нас ако седиш сам и сите чудно ќе те гледаат.
Затоа и сите се срамат да отидат и да јадат сами во ресторан.

Вие сте биле сами на ручек без друштво?
Или сепак сте во онаа група каде срамот преовладува и незгодно ви е сами да седите и јадете.

Ова мислам дека само кај нас го има, али интересна појава :) Сите јадат во друштво, само дома може на само :)

Не, само дома јадам сам.

За ручек досеа не се десило да седнам негде сам, единствено еднаш седнав да прекаснам да ми држит до ручек во сендвичара сам.

Од друга страна, ко ќе ми требит мир и време да си ги средам мислите, знам понекогаш сам ко пукало да одам во Џез Ин и да седнам да пијам Becks. Сам на шанк со опуштена музика и пивото, јес да често привлекува чудни погледи, ама барем подобар сум психички после то. :)

Незгодно ми е дефинитивно и не практикувам...Јас и онака во ресторан ретко влегувам, а камо ли сам...
Ако веќе ми се јаде а немам друштво, најчесто го решавам со “брза храна“ и ја јадам попат. Ниту па за пијачка не сум седнал негде сам да пијам. Исто неможам да замислам да искочам негде на јадење или пиење или било што со брат ми. Блиски сме, ама по дома..кога не се млатиме :)

Ресторан не, али се случило да тркнам сама до сендвичара, па и сама да си седнам и ништо чудно.Добро има луѓе ќе те зјапаат тебе наместо да си гледат в чинијата и јадењето и да не ти берат гајле.Не сум се почуствувала непријатно, нема зашо, ќе си се најадеш и ајт чао.
Ресторан немам ојдено ехее, ни со друштво а камо ли сама....

Ке седнам али ке се вадам кај келнерот дека чекам женска ми да дојде за да не бидам како муле гледан. После коа ке си одам напизден и гласно ке речам пред сите дека женската само на секс сакала со мене...

Ке седнам али ке се вадам кај келнерот дека чекам женска ми да дојде за да не бидам како муле гледан. После коа ке си одам напизден и гласно ке речам пред сите дека женската само на секс сакала со мене...
Tужниот дел е што кај имаш замислена женска па и не ти дава..

Tужниот дел е што кај имаш замислена женска па и не ти дава..

Не бе ке испадне дека сум романтичен и ке ќарам друга од ресторанот која ке сочувствува со мене.

Него сериозно не би седел сам. Тужно е.

Ne bi izlegla sama na rucek, ne znam zosto ama bezveze mi e da sedam sama u restoran i da jadam. I doma epten retko sednuvam sama da jadam, ne pak vo restoran da otidam sama.

Би излегла зашто да не, не гледам ништо лошо во тоа. Сум била на доручек сама и сега шо? тужно не ми беше, како што го гледате тоа. Аман луѓе ако ми се јаде ќе си јадам и уживам кај што ја сакам и како што ја сакам. :pipi:

Штета што нормални работи во Македонија ги сметаат за срамни, а оние па што треба да се сметаат за такви, се најнормални. На крај краева, сите овде ќе напишат дека не е ништо чудно, а се сомневам дека би реагирале така на таква глетка.
Што се однесува до мене, да, сум јадела сама во мекдоналдс, сум пиела кафе сама читајќи весник, и преубаво ми било. Па гз ме боли за другите што мислат, битно кејф си прам. Знам да проценам што е ненормално и срамно, али ова дефинитивно е нормално, штета што таков народ имаме.

Баш би сакал онака сам да си седнам на ручек, али како кога цел ресторан ќе ти се смее.

Амати не знам колку се рачуна како ресторан, ама таму имам 2-3 пати јадено сама и имам и во кафичи сама седнато. Ич не ми е гајле дали им е на другите чудно или смешно, мене ми се сакало така.

Сум викнала милион луѓе да дојдат со мене, никој не можел, а ми се јадело и нормално дека ќе отидам и сама ќе седнам, не знам во што е проблемот. :) Или во кафиќ некогаш онака од мерак сум си седнала сама сум си испила едно кафе и накај дома патот после.

Се додека не почнам сама со себе да зборам или да правам муабет со имагинарно другарче, нема зошто на другите да им биде чудно тоа што сум сама. :)

Баш би сакал онака сам да си седнам на ручек, али како кога цел ресторан ќе ти се смее.

Оди бе..што ти е гајле.....зошто да ти се смее...ти се јаде и фино лепо трк во првиот ресторан....
......а што прајме ако си неколку дена по некоја работа во друг град и си мртов гладен....
.....а дали некој ќе се смее ич таквиот не ме боли, негов проблем, мој проблем е да се прописно најадам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom