Сакате да заработите $100.000?

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Ами бар и мене да ме пишеше у листата до баткото :)
И јас успеав да заработам :baeh:

Иначе секоја чест до типот, али лично јас не би се нафатил на такво нешто. Незнам зашто, али никогаш не би ми текнало да започнам таков бизнис. :toe:
Темава е за батковци кои знаат како да го искористат јутјуб и да заработуваат од тоа, а не за кликање...

Вие почнавте да зборувате за кликање, а не е тоа темата... :)

А иначе тешко дека некој македонец би можел да заработува од снимање и аплоудирање на видеа на јутјуб. Ако го прави тоа на македонски јазик нема толкава публика за да има по неколку милиони views, за да го прави на англиски треба стварно добри познавања од англискиот и храброст така да...

Ќе ме нафураш сеа да почнам таков бизнис и јас :pos:

Негооо... шала на страна, имал до сеа некој искуство со интернет бизнис (било на кој начин) да каже поопширно што и како е у тој "свет" ?

Негооо... шала на страна, имал до сеа некој искуство со интернет бизнис (било на кој начин) да каже поопширно што и како е у тој "свет" ?
Во Македонија од интернет бизниси имаме портали од типот на Кајгана (дали њус, дали фан, дали специјализирани...), сајтови со огласи и сајтови кои нудат изработка на други веб сајтови...

Друго незнам нешто успешно...

А ова дека заработуваат, стварно заработуваат, имаат по неколку милиони views на секој нивен клип, со тоа и реклами и... :toe:

Ако би правел македонски сајт, би бил читан само од балканот (дури многу е да се каже балканот), нема фирми кои би сакале да се рекламираат на македонски сајт, а и тие што би се рекламирале не нудат којзнае какви понуди... такада за да успееш кај нас треба да си The one and the only :)

Е сеа идеме у странство малце... да правиш странски сајт би се исплатело, али за да стигнеш да конкурираш на пазаот има господ у пижами да го видиш (јазикот и конкуренцијата).

Вака би изгледало на кракто ако го опишеме интернет бизнисот. :)

Заклучок од сето ова... дефинитивно не се нафаќам на интернет бизнис :)

Темава е за батковци кои знаат како да го искористат јутјуб и да заработуваат од тоа, а не за кликање...

Вие почнавте да зборувате за кликање, а не е тоа темата... :)

А иначе тешко дека некој македонец би можел да заработува од снимање и аплоудирање на видеа на јутјуб. Ако го прави тоа на македонски јазик нема толкава публика за да има по неколку милиони views, за да го прави на англиски треба стварно добри познавања од англискиот и храброст така да...

Не е точно, Гоогле ќе склучи договор со секој со кавалитетна продукција.

Еве се кладам дека ако К15 му понуди соработка Гоогле ќе прифати, а заработката на К15 продукција ќе биде повеќе од само тие $100К.

Видете колку има К15 видеа на youtube и колку се гледани.

Но, сепак муабетот во линкот што го постирав беше дека и со ефтина опрема, 2000$ камера и некое осветлување и сцена за уште ’1000 и оригинална идеја има такви кои заработуваат комотни $10.000 долари месечно, што е некаде над $100.000 годишно.

Како за идеја, има невработени новинари?

Е па еве прилика, ем ситуацијата со медиумите во Македонија е катастрофа, ем ќе има најпосле некој независни кои ќе ни дадат по објективни коментари и известувања.

Тука можат да почнат и интервјуа да водат и се што треба, плус еден блог со редовни вести и коментари, таму плус адсенсе. Ете пристојна плата месечно и плус слава.

Со мали средства можат да го потераат ова да биде големо нешто.

К-15 (продукцијата или сега по ново телевизијата) немаат ставено ни едно од тие видеата на youtube, сите од обични корисници нелегално се ставани така да ќе треба да склучат партнерство, youtube да ги избрише сите видеа и од 0 views да почнат...

И како и да е, ова типчево (на кое шо имам изгледано 2,3 видеа), и кое стварно ме нервират пак ќе прајт милиониииии, а к-15 го имаат само македонскиот, и балканскиот пазар.

Тоа за невработени новинари...

Твојава идеја е за вести правење а за вести треба мноооооогу повеќе од тоа што ти го наведе. Ај пари да речеме дека имаме, треба луѓе, повеќе луѓе. Обично по националниве медиуми еден новинар работи по 1 настан/сторија дневно, тој шо ќе се нафати на ова очекуваш да обработува се што се случува а да биде one man show... mission imposable...

Може да биде нешто ко колумнист во весник, само пред камера... Ко Латас во вести на пример... само незнам дали некој би се нафатил на ваков потег...:nesum:

Epa eve da vi kazam od 3 meseci rabota od koi se vkupno aktivna rabota se 1 mesec (drugoto izlezavano) imam zemeno tacno 1595 dolari od koi povekjeto gi potrosiv za kupuvanje roba od internet.mturk.com prosarajte ke vi stane jasno.

So nekoi clenovi sum pravel muabet za toa i oni ke ve uverat deka moze da se pravat pari.

Pozz i igrajte pak igri na internet :D:D:D

Epa eve da vi kazam od 3 meseci rabota od koi se vkupno aktivna rabota se 1 mesec (drugoto izlezavano) imam zemeno tacno 1595 dolari od koi povekjeto gi potrosiv za kupuvanje roba od internet.mturk.com prosarajte ke vi stane jasno.

So nekoi clenovi sum pravel muabet za toa i oni ke ve uverat deka moze da se pravat pari.

Pozz i igrajte pak igri na internet :D:D:D

Си купувал роба од internet.mturk.com ? И да... сакаш да кажеш дека јас играм игри на интернет ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom