Сакаме ли во ЕУ и на кој начин?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли Македонија да влезе во ЕУ и на кој начин?

• Да, но со Уставното име, достоинствено

Гласови: 76 67,3%
  • Да, со ПЈРМ,привремено

Гласови: 4 3,5%
  • Не, во никој случај ЕУ

Гласови: 29 25,7%
  • Не, додека не се реши спорот

Гласови: 4 3,5%

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
eve so ke se desi ako vlezeme u eu mislam znaete nego povtoruvanjeto e majka na znaenjeto pa ne e na odmet pak da se kaze, prvo ovie sto nemat rabota ke idat da rabotat tamo i razbirlivo drzavata sama im vika idete si posto nema potreba od niv, ne gi vrabotuva, ke ostanat samo pensionerite i strumfoite i nabrzo koa ke umrat ovie starive ke staneme malcinstvo i Albania ke stane United States of Albania a nie ke si setame slobodno i veselo po svetot ehee posto tamo kaj sto mi e ubavo tamo mi e tatkovinata neli latinska izreka, i toa.

eve so ke se desi ako vlezeme u eu mislam znaete nego povtoruvanjeto e majka na znaenjeto pa ne e na odmet pak da se kaze, prvo ovie sto nemat rabota ke idat da rabotat tamo i razbirlivo drzavata sama im vika idete si posto nema potreba od niv, ne gi vrabotuva, ke ostanat samo pensionerite i strumfoite i nabrzo koa ke umrat ovie starive ke staneme malcinstvo i Albania ke stane United States of Albania a nie ke si setame slobodno i veselo po svetot ehee posto tamo kaj sto mi e ubavo tamo mi e tatkovinata neli latinska izreka, i toa.

Ако тоа се случи, а сите веќе типуваат на таа карта, да сите избегаат од тука, навистна не ја гледам поентата на сите овие изливи на патриотизам на форумот.
Сите ја сакаме Македонија, гинеме за Македонија, плукаме по оние со Бугарски пасоши, а чекаме да ни ги симнат визите или уште подобро ама подалечно, да влеземе во ЕУ и да си одиме од тука.И во сите варијанти и анализи се калкулира колку ќе заминат, се се врти околу заминување. А Македонија? Некој да се замислеше,да дадеше идеја како да ја развиеме во модерна држава, во нови услови, како дел од ЕУ?
Толку од патриотизмот. Ќе ја оствиме Македонија на тој што ќе остане или на тој што потоа ќе дојде, а ќе дојде , тоа биди сигурен.
Баш се сетив во една кампања на СДСМ, Бранко Црвенковски пренесе став на некој Западен политичар кој му рекол кога се осамостоивме : “Не може секое племе на оваа планета да има своја држава“.
Тогаш се смеев на таа изјава, сега се замислив... Да не бил во право?

Иселувањето нема да биде во толкава величина како во твоите апокалиптични предвидувања.Од истото ова стравуваа и Бугарите па се покажа дека по влегувањето во ЕУ сепак не заминаа апокалиптичен број на Бугари од Бугарија.
Потоа...од Македонија(по укинувањето визите,доколку воопшто се случи) нема да заминуваат само етничките Македонци туку и Албанците.Значи таа армагедонска визија за уништување на Македонија и Јунајтед стејтс оф Албанија не пие вода.

.........................
Баш се сетив во една кампања на СДСМ, Бранко Црвенковски пренесе став на некој Западен политичар кој му рекол кога се осамостоивме : “Не може секое племе на оваа планета да има своја држава“.
Тогаш се смеев на таа изјава, сега се замислив... Да не бил во право?

MAKEDONCITE pleme???? :)
Nikoj be nema da OTIDE, osven onie koi se DOJDENI..., slobodata na dvizenje ke ovozmozi ODENJE i VRAKANJE....kako sekogas .... doma sekogas si e vistinski doma... :)
, VIZITE i strogiot rezim samo POTTIKNUVAAT na BEGANJE :) ...sto i se slucuva.............. BEGANJE bez POVRATOK...

deka makedonija ke opstoi, toa sigurno, bez razlika dali ke vlezeme vo eu ili nato

drzavata si ima svoj priroden imun sistem so koj se brani od "virusi", "bakterii", raznorazni "toksini" itn

toa go dokazuva i faktot sto makedonija i pokraj apokalipticnite predviduvanja od prvata polovina na 90-tite god seuste postoi

zatoa nikako ne mozam da go prifatam mislenjeto sto nekoi go zastapuvaat demek ako ne vlezeme vo eu i nato nema da ne ima

znaci deka ke opstoi, ke opstoi, e sega prasanje e vo kakva forma (mislam na ustavno ureduvanje) i vo koi teritorii, (e sega da ne dodavam tuka i so koe ime, za da ne zaskitam so muabetov vo nesakana nasoka)
toa zavisi od mnogu raboti, a najmnogu od nas samite, t.e. od nasite vladeacki garnituri, sto pak znaci od nas samite bidejki nie niv gi birame

dobro, tuka ima i drugi nadvoresni faktori, interesi itn, na koi nie ne mozeme da vlijaeme, no sepak so razumna politika na od nas izbranite, moze da se postigne zadovoluvacki rezultat i site da bidat srekjni

znaci da ne tupam, poentata mi e makedonsko ime nema da zagine

MAKEDONCITE pleme???? :)
Намерно го наведов овој цитат, затоа што од страна навистина не гледаат како племе, гледаш каков им е односот кон нас...
Е, ама ние треба да им покажеме дека се заебале, и веќе покажуваме...
Иако се плукаме меѓусебно кој ја зезнал работата што сме во оваа ситуација со името, со време се покажа едно, кој и да бил на власт, имаш соседна држава со фашизоидни гени која овој проблем го турка иако нема логика, само со една цел, да ги снема Македонците како народ, а државата на север од нив економски да пропадне.
Ама , како минува времето, осеќам дека работи во наша корист, ние не треба да брзаме, немаме проблем со нашето име... А кај нив работите тргнаа наопаку, политички, економски....
Можеби сум утопист, ама верувам дека пак ќе се повторат оние интересни години кога Ахајците доаѓаа во Суперспорт во ГТЦ организирано да куповаат Адидас, а ние одевме со банани од тука, ими ги продававме и со нивни пари теравме одмор на наше море - Егејско...:toe:
Ќе речеш се занесувам, ама гледајќи како тоне Атина, ќе биде навистина интересно....Анализите на странците, скоро ги фатија пак дека лажеле во ЕУ за дефицитот за да влезат во Еуро зоната, дека имаат 90 млрд. дефицит, а планираат да вложат плус 40 млрд. за спас(од каде пари???), секој пети Ахаец е без работа, тие што работат едвај го туркаат месецот, над една четвртина се под прагот на сиромаштија....
Не се овие протести заради детето, лесна му земја, му пука народот веќе..не се живее од романтизам и историја...конечно им текна...
А ние, треба само паметно економски да ја развиваме државата. Најаден народ не го интересира ни кој е на власт, дај му работа, нема да мисли на политика или бегање од овде...Со празен стомак лесно се манипулира...

Суперспорт, кај го плеснав:vozbud:, мислев на Словенијаспорт...

Што ќе ни е тој ЕУ?
Баталете, ќе се распадне за некоја година.
Кризата ќе ги докусури засекогаш!

Толку е лошо во словенија, да не се враќаш во Македонија?

Инаку за темава, ако не се порави Економскава состојба, а вака изолирани како Исланд не гледам можност за тоа, во Македонија нема да останата македонци.

Затоа за сите загрижени ПАТРИОТИ на форумов, кои предлагаат дека не ни треба НАТО или визна либерализација една напомена, со вашите предлози ја уништувате Македонија, сигурно ја носите во тивка умирачка.

Се повеќе млади бегаат, и не планираат да се вратат, затоа што не се сигурни дека пак ќе можат да заминат, нема визна либерализација.

На овој клапчо мислиш???

Како што сите знаеме, напшата политичка елита ( без ВМРО-ДПМНЕ) сеуште беше во папочни врски со Југославија. Тогаш се плати цена на 50-годишно негување и форсирање на југословенството визави на макеоднизмот. Словенците и Хрватите работае инаку, и затоа имаа1990 година широк народен и политички консензус за независност. А, ние...плачевме за Југославија. Ја помните тааа сцена кога Русија не призна а нашите претставници не знаеја ни да се ракуваа машки со нив, ниту да изразат радост.

Vo ovoj slucaj ne mislev na pretsedatelot koj e poseben po drzenjeto za SFRJ do besvest i po "slovenskata" izjava tuku na greskite na drugite politicari.

Objavuvanjeto na predlog banknotote kade ja imase belata kula bese kiks ne deka nemavme pravo tuku jasno deka nekoj na jug ke reagira.

Javnite izjavi na VMRO deka kongresot ke go pravat vo Solun isto bese kiks.

Vo tie momenti trebase da se kuti i da se raboti. Od toj aspekt gledano i znameto bese kiks, sakam da kazam trebase prvo da se poceka da se stabilizira drzavata pa potoa da se pravat nekoi posmeli potezi.

Sega ili bile glupi ili e namerno, treto ne mi teknuva.

Vo ovoj slucaj ne mislev na pretsedatelot koj e poseben po drzenjeto za SFRJ do besvest i po "slovenskata" izjava tuku na greskite na drugite politicari.

Objavuvanjeto na predlog banknotote kade ja imase belata kula bese kiks ne deka nemavme pravo tuku jasno deka nekoj na jug ke reagira.

Vo tie momenti trebase da se kuti i da se raboti. Od toj aspekt gledano i znameto bese kiks, sakam da kazam trebase prvo da se poceka da se stabilizira drzavata pa potoa da se pravat nekoi posmeli potezi.

Sega ili bile glupi ili e namerno, treto ne mi teknuva.

Еееееее....

Како Бугариве со ЕУ, ќутеа за Македонците во Пирин, трпеа се што зборувавме и правевме до 1.1.2007

Влегоа во ЕУ, сега еве имаш прилика да слушнеш од бугарски пратеници во ЕУ дека имале бугарски територии во Македонија. Не ја регистрираат ОМО Илинден, што сакаат си прават.

Epa toa vreme koga Branko gi sproveduvashe reformite kako novo pechena drzhava na balkanot Ljubcho so znameto na vergina i vmrovskoto zname najavuvashe kongres vo solun,i beshe edna od glavnite prichini Grcite da ja prekrshat ratifikuvanata spogodba vo 1995 godina i isto prichina da ja nametnat referencata BJRM vrz Makedonija za vlez vo ON.Milo mi e shto vekje konechno znaesh koj e odgovoren za BJRM.Ili bez ON togash kje bevme nedefinirana drzhava so koja shto sekoj kje mozhe da pravi shto saka,neshto kako Juzhna Osetija ili Abhazija.

Толку е лошо во словенија, да не се враќаш во Македонија?

Инаку за темава, ако не се порави Економскава состојба, а вака изолирани како Исланд не гледам можност за тоа, во Македонија нема да останата македонци.

Затоа за сите загрижени ПАТРИОТИ на форумов, кои предлагаат дека не ни треба НАТО или визна либерализација една напомена, со вашите предлози ја уништувате Македонија, сигурно ја носите во тивка умирачка.

Се повеќе млади бегаат, и не планираат да се вратат, затоа што не се сигурни дека пак ќе можат да заминат, нема визна либерализација.

Се сложувам. А, економски слаба, недоволно афирмирана и признаена држава, политички изолирана, со континуирани меѓуетнички тензии ( Македонци-Албанци), најавената функционална поделба на Косово, се тоа ,МОЖЕ, да резултира со разни опции. Во меѓувреме, ако не се либерализира визниот режим, ке се зголми побарувачката за бугарски пасоши. Младите се повеќе ке сакаат да избегат од Македонија ( да не те повторувам).

Epa toa vreme koga Branko gi sproveduvashe reformite kako novo pechena drzhava na balkanot Ljubcho so znameto na vergina i vmrovskoto zname najavuvashe kongres vo solun,i beshe edna od glavnite prichini Grcite da ja prekrshat ratifikuvanata spogodba vo 1995 godina i isto prichina da ja nametnat referencata BJRM vrz Makedonija za vlez vo ON.Milo mi e shto vekje konechno znaesh koj e odgovoren za BJRM.Ili bez ON togash kje bevme nedefinirana drzhava so koja shto sekoj kje mozhe da pravi shto saka,neshto kako Juzhna Osetija ili Abhazija.

Ne e znameto na Vergina tuku sonceto od Bonche i Kutlesh.
Znam koj e odgovoren za FYR Macedonia taka da ne mi nametnuvaj stavovi koi ne sum gi kazhal.

BJRM ne postoi i pogreshno e da se upotrebuva.

Ма ти немаш појма што збориш, си се накркал крекери од сабајле и ко папагалче мелеш едно те исто.
:icon_lol:

kiro20gligorovvi2.jpg

:kesa:

Epa toa zname de,Grcite go negiraa i beshe eden vid provokacija za niv,toa zboruvam celo vreme ebago :icon_lol:

Jas ti kazhav poradi kogo Grcite ja nametnaa referencata BJRM pa sea ti veruvaj vo shto sakash.

Dobro de, napishav deka trebashe da se pocheka desetina godini drzhavata da se stabilizira.

Za referencata imam drugo mislenje no pak ke povtoram BJRM ne postoi kako referenca. Ili koristi ja celata vo dolga verzija ili FYR Macedonia.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom