Сакам македонско млеко?

• Креатор на темата Креатор на темата dr.pupo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 април 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Да ви кажам право пред извесно време имаше една кампања на владата на РМ- Купувајте Македонски производи. Меѓу многуте лоши кампањи кои само ги птрошија парите на граѓаните, оваа ја сметам за корисна.
И навистина ме поттикна да купувам наши-македонски производи.
Редовно одам во некоја продавница да си купам наше МАкедонско млеко и најчесто тоа е Битолското.
Но всушност дали е?
Деновиве гледам дека всушност сум купувал Српско млеко со македонска амбалажа, затоа што Битолска млекара е купена од ИМЛЕК- Србија, и пакува српско млеко во македонската амбалажа под Македонски бренд.
Значи единствената корисна кампања пропадна во вода комплетно, затоа што не се контролира како се користат Македонските брендови. Браво за ИМЛЕК ги бива за бизнис.
Мене сега ме интересира има ли македонски млека на пазарот кои можат да се купат било каде, во било која продавница.
Дајте луѓе да размислеме дали Македонското-Битолско млеко е всушност од шталите на измачените наши сточари или сосема друго, кое се продава како наше!
Знаете сепак се сожалувам со нашите сточари, и ако ништо друго неможам да им помогнам, барем би сакал да купувам млеко откупено од нивните штали.

Дај бе непрајте филмој непотребно... Македонското млеко се продава во Србија како Српско, додека Српското се продава во Македонија како Македонско. И кој ги плаќа трошоците за транспорт? Сигурно исплатливо е да се вози млекото натака навака....

Патем, Македонија (да не речам само Битолскио регион) има млеко за да ја снабди Македонија и да извезуваме.

Оди си директно кај некој сточар и земај си по литар секој ден. Така ќе им помогнеш. А, ако убедиш уште два-три пријатели и тие да земаат, тогаш ептен и тебе полно срце и нему полн џеб...

Кај прочита тоа жити се?!

Произведува и полни:/ Prodhuar dhe mbushur:/
Прозиводи и пуни:/ Produced and filled by:

АД ИМБ Млекара Биотла
Долнооризарски пат бб
7000 Битола
Република Македонија

^ Буквално вака пишува на амбалажата на битолското трајно млекце.

А кравите атестирани да се или немора?

Кај прочита тоа жити се?!

Произведува и полни:/ Prodhuar dhe mbushur:/
Прозиводи и пуни:/ Produced and filled by:

АД ИМБ Млекара Биотла
Долнооризарски пат бб
7000 Битола
Република Македонија

^ Буквално вака пишува на амбалажата на битолското трајно млекце.

Да така пишува(и така е) но млекото што го пакуваат не е наше туку го увезуваат од Србија.

Oваа информација се појави во медиумите на Велија Рамковски - А1 и Време, така да не е точна, не се лажете. 100% сум убеден и се обложувам во животот дека за неполн месец ќе се дознае дека Велија купил некој млекара и сега прави се за да ја уништи Битолска. Тој е гад без чувства. Ме радува тоа што никој повеќе не му верува и нему и на А1 и на Време.

Пијте од Идеал Шипка бе... пијте од помали млекари од локален карактер и ќе биде македонско... а вака од фирма која си купила фабрика тука ќе го пиеме какво ќе ни го даваат и ќе ќутиме, сме го продале газот па сега уште и права бараме над него, и сосема како бренд може да го укинат бимилк ако им текне на тоа :toe:

Јас цело време си викам си пиеме битолско млекце, ама не е баш така изгледа.
Но, убаво кажаа...шо мислеа кога ја продаваа Битолската млекара?
Србинот мисли за неговата земја, не за нашата.Така што нормално е да го прави ова. Незнам зошто некои луѓе се чудат.:toe:

Oваа информација се појави во медиумите на Велија Рамковски - А1 и Време, така да не е точна, не се лажете. 100% сум убеден и се обложувам во животот дека за неполн месец ќе се дознае дека Велија купил некој млекара и сега прави се за да ја уништи Битолска. Тој е гад без чувства. Ме радува тоа што никој повеќе не му верува и нему и на А1 и на Време.

може ќе се лансира нов производ, млеко од прав, по хедис маркетите, па затоа сега, конкуренцијата си бара жртви, де. Така, Релија Вамчовски прави се за да се стекне со капитал, додека доцни со платите за вработените, по 2-3 месеци, само.

може ќе се лансира нов производ, млеко од прав, по хедис маркетите, па затоа сега, конкуренцијата си бара жртви, де. Така, Релија Вамчовски прави се за да се стекне со капитал, додека доцни со платите за вработените, по 2-3 месеци, само.
Кој будала би купувал млеко во прав кога во продажба има и доволни количини на свежо млеко па макар тоа и од Конго е увозно а е здраво, пастеризирано, стеризлизирано, хомогенизирано итн, а млекото во прав е едноставно... млеко кое се јавило како вишок или стоело во некои магацини и пред целосно да рикне го дехидрирале и го направиле во прав (најчест случај). Како и да е... згрешена бизнис идеа му е ова со млеко во прав.

Абе купете си крава и свиркајте си ..

Кој будала би купувал млеко во прав кога во продажба има и доволни количини на свежо млеко па макар тоа и од Конго е увозно а е здраво, пастеризирано, стеризлизирано, хомогенизирано итн, а млекото во прав е едноставно... млеко кое се јавило како вишок или стоело во некои магацини и пред целосно да рикне го дехидрирале и го направиле во прав (најчест случај). Како и да е... згрешена бизнис идеа му е ова со млеко во прав.
не бе, млеко у прав. :jaj:
млеко од прав напишав, кое е разредено со вода и е безмасно, следи сега:
рекламата, ќе му биде, диетално млеко, за подобро здравје, тинтири-минтири...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom