Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стави на прозорите од надвор бодликава жица, со подолги шилци.Kako da se spasam od gulabi koi gi chuva komshijata a tie serat na moi terasi I prozorci a ne na negovite?
Ima li nesto da zalepam Ili stavam da ne odat Kaj mene?
Добро тие реклами се бољи него ли:Кај да најдам леб со конзерванси пошто ми е преку глава од овие на кои пишува без конзерванси(демек поздраво) или смоки со глутен и вештачки бои..
Kako da se spasam od gulabi koi gi chuva komshijata a tie serat na moi terasi I prozorci a ne na negovite?
Ima li nesto da zalepam Ili stavam da ne odat Kaj mene?
Ти сега виде? Земи битолски беше 1,5 кг сега 1,45 кг . Дали е легално кој да ти каже едноставно им се можеСакам да знам!
Од кога почнавме во МК
да мериме течности, јогурт во, килограми/грама
1кг- јогурт !?
( 1,000 г = 943 мл )
Епа БРАВО ќјар 57мл помалце супер
На секој 17ти јогурт еден гратис за газдата
Јас во школо не учев така
Кој К мамицатата лоповска брее ццц упм
НЕ-МИ-СЕ ВЕРУУУВААА
А дали е и легално ова ?Прегледај го приврзокот 393613
Од секогаш Бучен Козјак јогуртот нето тежината беше изразено во КГ а не во литри ,не е тоа од сегаСакам да знам!
Од кога почнавме во МК
да мериме течности, јогурт во, килограми/грама
1кг- јогурт !?
( 1,000 г = 943 мл )
Епа БРАВО ќјар 57мл помалце супер
На секој 17ти јогурт еден гратис за газдата
Јас во школо не учев така
Кој К мамицатата лоповска брее ццц упм
НЕ-МИ-СЕ ВЕРУУУВААА
А дали е и легално ова ?Прегледај го приврзокот 393613
Jas sum od Ohrid, ako si zainteresiran bi mozele da se dogovorime za sorabotkaMoжам сам да ги ставам на booking и на други платформи. Ми треба некој кој ке ги прима гостите, ке им отвара и ке е таму доколку има било каков проблем.
Од секогаш Бучен Козјак јогуртот нето тежината беше изразено во КГ а не во литри ,не е тоа од сега
... како да ви објаснам, постои тежинско и волуменско мерење, но не е погрешно да течностите кога се мешаат поради точноста се мерат и изразат тежински.Да ти кажам да, сега приметивме
Незнам од кога е вака?Абе да знам дека им се може све, ама ова се елементи.Не може дај ми 1литар компири.Во школо сме учеле, закони се ова ццц лудории
ЧИСТА КРАЖБА
( 1,000 г = 943 мл ) 57мл помалце
а ( 1000мл = 1060г )
На 17000 продадени јогурти на ден газдата
добива 1000 јогурти гратис Над-1000евра или
над= 365 ИЛЈАДИ ЕВРА ГОДИШНО БОНУС![]()
Ме замисли да те ебам ....Незнам не сум приметил, можно е, ама има слики обележани во- мл
Кога купувам јогурт стално тој го земам, за вкус се број 1
Ама јака превара гледам сите ја прават
Дај ми литар леб и кило јогурт
И на бензиски ќе почнат така да мерат во кг
Прегледај го приврзокот 393858Прегледај го приврзокот 393858
...погрешно мислите, прочитај претходниот коментар!Ме замисли да те ебам ....
Цел ден.
Иам дома од 1,5кг ....
Ебење профитерско на деценијата ....Исто ко кока кола .... Матер им ебам
Феноменот се вика контракција на волумен. Во случајот со етанол и дестилирана вода е најекстремен и е некои 8% од вкупниот волумен на течноста. При мешање на млеко со било што би било значително пониско од тие 8%, и далеку помалку од законски толерираните +-5%....затоа што мешањето на тие две течности (вода и алкохол 96%) се со различна густина и ако се помешат волуменски се добива 70%,ама тежински се добива 62% алкохол, односно со мешање на 100мл 96%алкохол и 100мл вода се добива 190мл мешавина, а не логички очекувани 200мл.
... се зборува за мешање на две, три течности со различна густина, а не мерење на една течноста.Феноменот се вика контракција на волумен. Во случајот со етанол и дестилирана вода е најекстремен и е некои 8% од вкупниот волумен на течноста. При мешање на млеко со било што би било значително пониско од тие 8%, и далеку помалку од законски толерираните +-5%.
Така да, промената од литри во килограми за мерење на течности не е ништо друго сем ефтин пазарџиски трик.