Да - адвокат.Дали ако работам во соседна држава ко Косово и патувам секој ден од Македонија газдата е должен да ми плаќа странска дневница и што можам да превземам доколку не ме исплаќа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да - адвокат.Дали ако работам во соседна држава ко Косово и патувам секој ден од Македонија газдата е должен да ми плаќа странска дневница и што можам да превземам доколку не ме исплаќа?
Дали ако работам во соседна држава ко Косово и патувам секој ден од Македонија газдата е должен да ми плаќа странска дневница и што можам да превземам доколку не ме исплаќа?
Толку еДали сеуште е 0.5 промили дозволено или намален е прагот?
Црвена жива e дебатилно дали постои и дали се користи во нуклеарни оружја.... прилично сум сигурен дека е превара-ториум , ураниум 235 и плутониум се главни компоненти, заедно со тешка вода(со изотопи од деутирум и тритиум)...и можда литиум и берилиум меѓу другото.![]()
Скоро слушнав за оваа налудничава приказна....дали некој знае, или откупува имам неколку од овие стариве.
Mašine za šivenje veruju da sadrže crveni merkur
bs.eferrit.com
Дали за влез на странски државјанин во Македонија е потребен негативен тест?
Не требаДали за влез на странски државјанин во Македонија е потребен негативен тест?
Не знаеш....библија да најдеш? Една од можда најпознатите книги на планетата? Пробај во црква, или во библиотека...Сакам да почнам да ја читам Библијата (Стар и Нов Завет) ако некој знае да ме насочи во Скопје каде би можел да ја најдам?
Потрошувачките кредити најчесто се врзани со поголеми каматни стапки, попаметно е да она биде ко-кредитобарател (претпоставувам и треба за учество потрошувачки)Дечки сестра ми(28 год.) сака да купи стан.Кредитот што треба да го земе е 40.000 евра.Бидејќи е голема сумата,мајка ми ќе и помогне.Двете се вработени со примања околу 20.000ден.Мајка ми работи во по стабилна фирма и решија да земе таа станбен кредит а сестра ми потрошувачки за учество. Во банки се распрашаа и знаеме дека ќе им биде одобрено.Ме интересира дали доколку мајка ми ненадејно почине бидеќи во прашање се 20 години за враќање на преостанатата сума ќе мораме да ја исплатиме со оглед на тоа што кредитот ќе биде со животно осигурување?
Може да земе хипотекарен кредит т.е станот не е твој додека не го исплапиш плус незнам по која основа ја одбиваат сестра ти за стамбен кредит?Дечки сестра ми(28 год.) сака да купи стан.Кредитот што треба да го земе е 40.000 евра.Бидејќи е голема сумата,мајка ми ќе и помогне.Двете се вработени со примања околу 20.000ден.Мајка ми работи во по стабилна фирма и решија да земе таа станбен кредит а сестра ми потрошувачки за учество. Во банки се распрашаа и знаеме дека ќе им биде одобрено.Ме интересира дали доколку мајка ми ненадејно почине бидеќи во прашање се 20 години за враќање на преостанатата сума ќе мораме да ја исплатиме со оглед на тоа што кредитот ќе биде со животно осигурување?
Да под хипотека ќе биде станот.Не ја одбивааат сестра ми но фирмата во која што работи не е стабилна.Поради тоа одлучија да го испаќа потрошувачкиот.Може да земе хипотекарен кредит т.е станот не е твој додека не го исплапиш плус незнам по која основа ја одбиваат сестра ти за стамбен кредит?