Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
zatoa jas za internet poracuvanje koristam posebna karti4ka kade stavam pari kolku sto mi treba za pora4kata ::)
Е да бе сега ќе одам до банка и за секоја нарачка ќе ставам пари. Што ако е нешто итно?

Мене никогаш ми немаат вака направено и секогаш ми стига смс и мејл за секоја трансакција.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Е да бе сега ќе одам до банка и за секоја нарачка ќе ставам пари. Што ако е нешто итно?

Мене никогаш ми немаат вака направено и секогаш ми стига смс и мејл за секоја трансакција.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
poracka preku internet nikogas nemoze da bide hitna bidejki ne ja zimas odma za 1 saat tuku ja cekas izvesen period.

I na mene mi stigat izvestuvanje od aplikacijata na bankata sto ja koristam kade i kolku sum platil.

Не, картичката е во мене. Никогаш ја нема користено никој друг освен јас.

Доволно е некој само да ја сликнал картичката и да има информации за да си ги потполни деталите на алиекспрес. o_O

Не картичката е во мене.
Доволно е некој само да ја сликнал картичката и да има информации за да си ги потполни деталите на алиекспрес. o_O
Знам, само му одговорив на прашањето дека не ми е украдена. Инаку, пишав меил на алиекспрес супорт, се среди ми ги вратија парите. :bravobe:

Знам, само му одговорив на прашањето дека не ми е украдена. Инаку, пишав меил на алиекспрес супорт, се среди ми ги вратија парите. :bravobe:
Убаво сум рекол али е посигурен од цел наш банкарски систем и не ги користи уни жити се ја си пазарам со картичкиве од стопанска ваква глупост ми се нема случено.

Дали некој може да ми каже колку пари од прилика би ми требале за отварање на take and go cafe во смисла кафемати блендери фискализација фирма и тие слични работи...

Знае некој колку би коштало да се прати куфер со облека и тракатанци, од Македонија за Германија? Отприлика 20тина кила :D Со ДХЛ конкретно, не можев да се снајдам со цените. Цената на целиот транспорт, од карго Македонија до карго Германија.

Каде може да извадам посмртница од починат предок (мој прадедо) за кој немаме зачувано никакви документи ни матичен број ?

Знае некој колку би коштало да се прати куфер со облека и тракатанци, од Македонија за Германија? Отприлика 20тина кила :D Со ДХЛ конкретно, не можев да се снајдам со цените. Цената на целиот транспорт, од карго Македонија до карго Германија.
имаш еден куп превозници со комбиња од разни градови во мкд.
истите избарај ги во групи низ фб "македонци во Германија" и слични...

Каде може да извадам посмртница од починат предок (мој прадедо) за кој немаме зачувано никакви документи ни матичен број ?

секоја општина има матично одделение кое издава вакви документи. доколку го нема таму тој документ го бараш во државниот архив (во истата општина или подрачјето каде живееш)...

Измерија точно килажата на куферот димензиите на истиот јави се во ДХЛ и точно ќе ти кажат колку ке те чини,ке дојдат од дома да ти ја подигнат и ке ја однесат на адресата на врата ,сега незнам дали царина ке дозволи сето ова, ама јави се во ДХЛ најсигурно е така

Dokolku casot ke trae viz air maratonot vo skopje vo nedela , i dali bit pazar vo nedela raboti so poln kapacitet :)

Каде се купуваат билети за јсп, од шоферот не може веќе мислам???

во билетари на јсп ако имаат картичка ќе си ја купиш па ќе си ја дополниш или па ако не користиш до толку јавен превоз можеш да си доплатиш преку смарт телефон а како се плаќа шоферите обично си кажуваат...

во билетари на јсп ако имаат картичка ќе си ја купиш па ќе си ја дополниш или па ако не користиш до толку јавен превоз можеш да си доплатиш преку смарт телефон а како се плаќа шоферите обично си кажуваат...
Не користам ич јавен превоз зоѓто не сум од Скопје, за саемот планирам да идам. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom