Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дали уште може да се патува во Црна Гора само со лична карта?

Некој поупатен да ми каже, каде во Скопје има најдобар и најголем избор на кошаркарски топки?

Како можеш да се возиш у ЈСП?
Бев и прашав - одговорот е - не можеш (освен ако немаш постпејд телефон на VIP)
Друг некој знае начин? (а да не е шверцување)
Од кога е вака?

Од кога е вака?

Си зимаш Скопска - ставаш кредит и плаќаш со неа.
Или, преку мобилен - Т и Вип - претходно треба да активираш да може да плаќаш преку мобилен.

Си зимаш Скопска - ставаш кредит и плаќаш со неа.
Не постои нешто такво како "зимање Скопска". Нема такви карти - никаде.

Или, преку мобилен - Т и Вип - претходно треба да активираш да може да плаќаш преку мобилен.
Ова важи исклучиво за постпејд корисниците.

И викам на таа у ЈСП - како да се возам, ако немам постпејд телефон? Каде да платам?
Ми вика - не знам, не може да се возиш.

Не постои нешто такво како "зимање Скопска". Нема такви карти - никаде.

Ова важи исклучиво за постпејд корисниците.

И викам на таа у ЈСП - како да се возам, ако немам постпејд телефон? Каде да платам?
Ми вика - не знам, не може да се возиш.

Скопска постои и се купува во билетара - во билетара и се надополнува - незнам што си прашувал, каде си прашувал - не те информирале добро.

За плаќање од мобилен, не сум сигурен дали важи само за постпејд корисници, тоа најдобро да се праша во оператор - зошто да би плаќал прво треба да се активира услугата кај нив.

Скопска постои и се купува во билетара - во билетара и се надополнува - незнам што си прашувал, каде си прашувал - не те информирале добро.

За плаќање од мобилен, не сум сигурен дали важи само за постпејд корисници, тоа најдобро да се праша во оператор - зошто да би плаќал прво треба да се активира услугата кај нив.
Ја нигде не реков дека Скопска Карта не постои, ја реков дека не постои тоа земање на скопска карта. Значи не можеш никаде да земеш Скопска Карта, треба да си ја имаш од порано кога можело да се зема.
Бев во билетарата кај Сити Мол и во билетарата кај Градежен. И на двете места добив одговор дека ако немаш од предходно Скопска и немаш постпејд телефон - не можеш да се возиш. Односно ми рекоа, ако немаш скопска карта и немаш постпејд цитирам - Не знам да ви кажам, како да се возите. Таква е ситуацијата сега.

Ако ти знаеш некоја билетара или некое друго место кај што може да се купи таква карта - кажи!

Ја нигде не реков дека Скопска Карта не постои, ја реков дека не постои тоа земање на скопска карта. Значи не можеш никаде да земеш Скопска Карта, треба да си ја имаш од порано кога можело да се зема.
Бев во билетарата кај Сити Мол и во билетарата кај Градежен. И на двете места добив одговор дека ако немаш од предходно Скопска и немаш постпејд телефон - не можеш да се возиш. Односно ми рекоа, ако немаш скопска карта и немаш постпејд цитирам - Не знам да ви кажам, како да се возите. Таква е ситуацијата сега.

Ако ти знаеш некоја билетара или некое друго место кај што може да се купи таква карта - кажи!

Евентуално ако им се распродадени - а сеуште немаат набавено нова количина. Најдобро да провериш во билетарата кај седиштето на ЈСП.

Евентуално ако им се распродадени - а сеуште немаат набавено нова количина. Најдобро да провериш во билетарата кај седиштето на ЈСП.
Би проверил, али во билетарите во кои бев ми рекоа дека веќе подолго време нема такви карти.
Туку да резимираме: - Веќе подолго време, значи дека не можеш да се возиш во ЈСП, ако немаш постпејд или карта од порано.
Какви идиоти.

Некој што се разбира да ме посоветува. Кој програм да користам за дизајнирање мебел?

Би проверил, али во билетарите во кои бев ми рекоа дека веќе подолго време нема такви карти.
Туку да резимираме: - Веќе подолго време, значи дека не можеш да се возиш во ЈСП, ако немаш постпејд или карта од порано.
Какви идиоти.

Нажалост така доаѓа, талентите немаат изгледа пари за да набават картици, јас барав пред неполн месец, прашав во билетарите во Автокоманда, Градежен и Зелено Пазарче и не најдов картичка никаде, среќа сум на постпејд, па се возам така.

П.С тоа со телефоните не им функционира секогаш, седев како специјалка со телефонот пред тоа апаратот со надеж дека ќе помине околу 4 минути и не помина после еден куп обиди, па ми испадна непланиран шверц.

Од кога е вака?
Ке си купиш карта во самиот автобус каде ке ја платиш 150 денари и со нејзе ке добиеш само 2 возења потоа истата ке можеш да си ја надополнуваш.

Ке си купиш карта во самиот автобус каде ке ја платиш 150 денари и со нејзе ке добиеш само 2 возења потоа истата ке можеш да си ја надополнуваш.
Нема и таму, јас побарав во 2ка, во 50ка, 16ка, 2а и немаше во ниту еден, секаде шоферот ме прати да си пуштам порака преку телефон, ако си видел во кој автобус имаат последниве 2-3 дена дај кажи да земиме картица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom