Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да.Дали уште може да се патува во Црна Гора само со лична карта?
Како можеш да се возиш у ЈСП?
Бев и прашав - одговорот е - не можеш (освен ако немаш постпејд телефон на VIP)
Друг некој знае начин? (а да не е шверцување)
Од кога е вака?
Не постои нешто такво како "зимање Скопска". Нема такви карти - никаде.Си зимаш Скопска - ставаш кредит и плаќаш со неа.
Ова важи исклучиво за постпејд корисниците.Или, преку мобилен - Т и Вип - претходно треба да активираш да може да плаќаш преку мобилен.
Не постои нешто такво како "зимање Скопска". Нема такви карти - никаде.
Ова важи исклучиво за постпејд корисниците.
И викам на таа у ЈСП - како да се возам, ако немам постпејд телефон? Каде да платам?
Ми вика - не знам, не може да се возиш.
Ја нигде не реков дека Скопска Карта не постои, ја реков дека не постои тоа земање на скопска карта. Значи не можеш никаде да земеш Скопска Карта, треба да си ја имаш од порано кога можело да се зема.Скопска постои и се купува во билетара - во билетара и се надополнува - незнам што си прашувал, каде си прашувал - не те информирале добро.
За плаќање од мобилен, не сум сигурен дали важи само за постпејд корисници, тоа најдобро да се праша во оператор - зошто да би плаќал прво треба да се активира услугата кај нив.
Ја нигде не реков дека Скопска Карта не постои, ја реков дека не постои тоа земање на скопска карта. Значи не можеш никаде да земеш Скопска Карта, треба да си ја имаш од порано кога можело да се зема.
Бев во билетарата кај Сити Мол и во билетарата кај Градежен. И на двете места добив одговор дека ако немаш од предходно Скопска и немаш постпејд телефон - не можеш да се возиш. Односно ми рекоа, ако немаш скопска карта и немаш постпејд цитирам - Не знам да ви кажам, како да се возите. Таква е ситуацијата сега.
Ако ти знаеш некоја билетара или некое друго место кај што може да се купи таква карта - кажи!
Би проверил, али во билетарите во кои бев ми рекоа дека веќе подолго време нема такви карти.Евентуално ако им се распродадени - а сеуште немаат набавено нова количина. Најдобро да провериш во билетарата кај седиштето на ЈСП.
3da max, sketcup, archicadНекој што се разбира да ме посоветува. Кој програм да користам за дизајнирање мебел?
Би проверил, али во билетарите во кои бев ми рекоа дека веќе подолго време нема такви карти.
Туку да резимираме: - Веќе подолго време, значи дека не можеш да се возиш во ЈСП, ако немаш постпејд или карта од порано.
Какви идиоти.
Ке си купиш карта во самиот автобус каде ке ја платиш 150 денари и со нејзе ке добиеш само 2 возења потоа истата ке можеш да си ја надополнуваш.Како можеш да се возиш у ЈСП?
Бев и прашав - одговорот е - не можеш (освен ако немаш постпејд телефон на VIP)
Друг некој знае начин? (а да не е шверцување)
Од кога е вака?
Нема и таму, јас побарав во 2ка, во 50ка, 16ка, 2а и немаше во ниту еден, секаде шоферот ме прати да си пуштам порака преку телефон, ако си видел во кој автобус имаат последниве 2-3 дена дај кажи да земиме картица.Ке си купиш карта во самиот автобус каде ке ја платиш 150 денари и со нејзе ке добиеш само 2 возења потоа истата ке можеш да си ја надополнуваш.