Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дали жичарата на водно работи утре?

Неработни денови и се Понеделник и Вторник во последната недела од месецот. Не гледам причина зошто не би работела утре.

Неработни денови и се Понеделник и Вторник во последната недела од месецот. Не гледам причина зошто не би работела утре.

Ради ниските температури мислев да не е привремено затворена. Фала на инфо иначе.

neznam dali e za tuka prasanjeto, no tuka nekako naj mi odgovara :D

kade ima vo skopje(ili bilo koj drug grad) prodavnica za wap za perenje na avtomobili, znaci kade moze da najdam prodavnica sto prodavaat se sto ti trebe za avtoperalna :d

kade ima vo skopje(ili bilo koj drug grad) prodavnica za wap za perenje na avtomobili, znaci kade moze da najdam prodavnica sto prodavaat se sto ti trebe za avtoperalna :d

Вапови и правосмукалки од Карчер имаш кога се спушташ од Ченто мостот спрема Лукоил, од десна страна ти е продавницата.

Меркур , Бриколаж , Хубо маркет.

Луѓе, знаете некоја невладина организација во Мк што работи со бегалци и мигранти, освен Црвен крст? Сакам да волонтирам па да знам кои се опциите.
Фала.

Што е тоа гунџало?
Некој што приговара многу.
Можеби најблизок превод би бил мрчатор.

Туку, ако може некој да ми објасни просто, нешто во врска со оваа тема:
Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...).

Генерално сфаќам дека се збори за гледање телевизија преку интернет. Глеам има миљон постови, све нешто жучно се расправаат, плачат, се љутат...ко да е политичка тема.
Работава е, што ја не контам од тоа што го прочитав, зашто у ствари се расправаат? Зашто толкав невероватен интерес цело време за таа тема?

Со два збoра, што би се рекло, некој да ми објасни зашто толкава галама таму. Ја баш не сконтав од тие постови што ги читнав.

Последно уредено:
^
И мене ме интересира истото. Една од најпосетените теми на форумот а појма немам еден куп странци се караат за нешто, што у ствари е фрката.

Ми стигна писмо од претходното работно место во кое се напишани остварените приходи од бруто плата, придонеси од плата, даночно ослободување, персонален данок од плата и нето плата. Под тоа пишува дека потврдата е издадена за да послужи во целите на УЈП. Дали со оваа потврда/писмо треба да отидам во УЈП да пријавам и нешто треба данок да платам или ништо не треба да се прави, пратено е чисто ради реда?

Дали може од скрил или нетлер да се префрлат пари на payoneer ? и ако може како

Ми стигна писмо од претходното работно место во кое се напишани остварените приходи од бруто плата, придонеси од плата, даночно ослободување, персонален данок од плата и нето плата. Под тоа пишува дека потврдата е издадена за да послужи во целите на УЈП. Дали со оваа потврда/писмо треба да отидам во УЈП да пријавам и нешто треба данок да платам или ништо не треба да се прави, пратено е чисто ради реда?
Даночна пријава поднесуваш во случај ако имаш други примања освен платата ова подразбира ако си земал к-15 , хонорар , договор на дело и слично. Да таа е потврдата за даночна пријава дека се ти е платено од нивна страна и ти не треба да платиш ништо. Само внимавај како ќе ја потполниш ако лошо ја потполниш може да ти стаса да си платиш данок иако е се платено!

Даночна пријава поднесуваш во случај ако имаш други примања освен платата ова подразбира ако си земал к-15 , хонорар , договор на дело и слично. Да таа е потврдата за даночна пријава дека се ти е платено од нивна страна и ти не треба да платиш ништо. Само внимавај како ќе ја потполниш ако лошо ја потполниш може да ти стаса да си платиш данок иако е се платено!
Бев во УЈП и ми рекоа чим не сум добил дополнителни други примања немало никаква потреба од ништо дополнително, тогаш ништо не сум требал да правам.

Бев во УЈП и ми рекоа чим не сум добил дополнителни други примања немало никаква потреба од ништо дополнително, тогаш ништо не сум требал да правам.
Не се ослонувај на тоа многу посебно ако си зел к-15 мора да поднесеш годишна даночна пријава тоа ти е надвор од плата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom