Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
како е односот на динар према денар,поточно колку треба за 3.500 српски денари да се претворет во евра.Или 100 Е = ххххх динари.
Дали за Србија влез е само со лична карта за нас немам пасош.

Однос српски динар спрема наш денар е 2:1 значи 200 динари = 100 денари. 1 евро е 120 и кусур динари. И влез за Србија може само со лична карта.

Треба да одам да се пријавам во агенција за невработување. Па ме интересира после пријавувањето, каде треба да одам да се пријавам за активирање на здравственото осигурување како невработен? Претходниот пат кога се пријавив во агенцијата здравственото не ми беше активирано.Некои ми велат дека треба да одам до социјално, некои до фондот за здравствено осигурување.

Треба да одам да се пријавам во агенција за невработување. Па ме интересира после пријавувањето, каде треба да одам да се пријавам за активирање на здравственото осигурување како невработен? Претходниот пат кога се пријавив во агенцијата здравственото не ми беше активирано.Некои ми велат дека треба да одам до социјално, некои до фондот за здравствено осигурување.
Во фондот треба, копирај си ја личната карта за да не се враќаш, да свршиш на еднаш работа.. 2-3 документи се пополнуваат. Носи си ја и здраствената книшка.

Во фондот треба, копирај си ја личната карта за да не се враќаш, да свршиш на еднаш работа.. 2-3 документи се пополнуваат. Носи си ја и здраствената книшка.
Каде се наоѓа точно фондот?

Здраво, каде можам да најдам, да добијам или пак да си направам освежувач за во кола (не ми треба мирисот, туку естетиката) со македонско полициско знакче ^^ ? Сигурен сум дека сте виделе по коливе и најверојатно од работа им ги даваат, но сепак ме интересира алтернатива. Фала однапред!http://www.mvr.gov.mk/Upload/Editor_Upload/Sliki/mvr malo.png

Да од Ск сум
Главниот фонд е кај југодрво, после Олимписки првата уличка лево (ова во правец кога гледаш накај Собрание, не накај Веро Џамбо), кога ќе свртиш и одма од десна страна ќе видиш скали и обично има луѓе (ќе прашаш за секој случај ако не се снајдеш).

Има некој случајно еден линк каде што беа напишани сите факултети, колку луѓе примаат и кој предмети од матура највеќе помагаат?

Сакам да знам кога @Agda Beata ќе не почести повторно со своето присуство?

Сакам да знам дали стоногалките плачат?

Сакам да знам дали загризот од Црна Вдовица после 2 литри пиво е смртоносен?

Има некој случајно еден линк каде што беа напишани сите факултети, колку луѓе примаат и кој предмети од матура највеќе помагаат?
За на Финки , ФЕИТ,ПМФ ти треба математика на државна за другиве можеш со било кој.

IBAN број на комерцијална банка да не знае некој ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom