Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас полагав сега брзо лиценца за физичко обезбеување. Да, лицето кое врши физичко обезбедување на објект во случајов и е во униформа има право да те легитимира ако смета дека треба. Доколку исто така смета дека не си пожелен во објектот или местото каде тој ја врши должноста има право да те отсрани. И има право ако не ја послуша неговата команда да употреби :Прашање до сите правници и познавачи на законите.
По последниот инцидент на упад на обезбедувањето на МРТВ во просториите на 103 и барање водителот да се легитимира (снимка) сакам да знам:
По закон кој во оваа држава, каде и под кои околности има право да врши легитимирање односно да бара документ за идентификација. Односно дали негде постои сумирање на сите законски и подзаконски акти со кои е регулирана оваа материја. Секојдневно алфи, полицајци, банкари, чувари, портири, обезбедувачи, чистачи......си земаат за право да легитимираат граѓани или да бараат документ за идентификација. Што од ова е законски оправдано?
И второ прашање: Дали јас како граѓанин законски имам право да побарам да ми се легитимира лицето кое се обидува да ме легитимира?
Јас полагав сега брзо лиценца за физичко обезбеување. Да, лицето кое врши физичко обезбедување на објект во случајов и е во униформа има право да те легитимира ако смета дека треба. Доколку исто така смета дека не си пожелен во објектот или местото каде тој ја врши должноста има право да те отсрани. И има право ако не ја послуша неговата команда да употреби :
1. Физичка сила
2. Гумена палка
3. Хемиски спреј..
На второто прашење исто така да, смееш да му побараш тој да се легитирмира заради доказ дела е навистина службено лице. Доколку тој одбие да се леегитимира немаш потреба да постапиш по неговите наредби, и можеш слободно да го тужиш за злоупотреба на службена должност и лажно претсавување.
Мислам сега е јасно. Позз
Јас полагав сега брзо лиценца за физичко обезбеување. Да, лицето кое врши физичко обезбедување на објект во случајов и е во униформа има право да те легитимира ако смета дека треба. Доколку исто така смета дека не си пожелен во објектот или местото каде тој ја врши должноста има право да те отсрани. И има право ако не ја послуша неговата команда да употреби :
1. Физичка сила
2. Гумена палка
3. Хемиски спреј..
На второто прашење исто така да, смееш да му побараш тој да се легитирмира заради доказ дела е навистина службено лице. Доколку тој одбие да се леегитимира немаш потреба да постапиш по неговите наредби, и можеш слободно да го тужиш за злоупотреба на службена должност и лажно претсавување.
1. Физичка сила
2. Гумена палка
3. Хемиски спреј..
Од масениот број ќе го одземеш редниот број т.е бројот на протоните и ќе го добиеш бројот на неутроните. Детален линк подолу. Претпоставувам за ова прашуваш. Ако не е ова, тогаш кажи кои услови ти се зададени во проблемот.Може ли некој да ми објасне како да го дознаам бројот на неутрони, за хемија лафам. Нема во книгата па си викам тука да прашам. Фала однапред.
Бројот на неутрони е еднаков со бројот на протони во јадрото на еден атом. Мислам дека беше вака..Може ли некој да ми објасне како да го дознаам бројот на неутрони, за хемија лафам. Нема во книгата па си викам тука да прашам. Фала однапред.
Не секогаш. Бројот на протони е еднаков на бројот на електрони во стабилен атом. Бројот на неутрони може некогаш да биде поголем од бројот на протони, затоа тој се добива кога од масениот број ќе се одземе бројот на протоните (редниот број).Бројот на неутрони е еднаков со бројот на протони во јадрото на еден атом. Мислам дека беше вака..
Не, бројот на протони и електрони е еднаков, како позитивно и негативно наелектризирани честичкиБројот на неутрони е еднаков со бројот на протони во јадрото на еден атом. Мислам дека беше вака..
Не секогаш. Бројот на протони е еднаков на бројот на електрони во стабилен атом. Бројот на неутрони може некогаш да биде поголем од бројот на протони, затоа тој се добива кога од масениот број ќе се одземе бројот на протоните (редниот број).
Значи со мојов одговор сум спремен за Министер за образование..Не, бројот на протони и електрони е еднаков, како позитивно и негативно наелектризирани честички![]()