Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Picture 1726.jpg зошто му се на овој во заднион џеб оние клешти цвицангли кој се и за сечење на сајли,клинци и жици.А не е некаде на скеле,туку врти низ Аеродром и мерка.

Како до Грчко Државјанство,што треба да се постигне и поседува за да се доибе,време на чекање,услови итн...?

Ќе може некој да ми ја објасни разликата помеѓу лутеница, ајвар, макало, пинџур, малиџано, печи-гмечи и ако има уште нешто што заборавам...

Лутеницата се прави со сецкани, а не со мелени црвени пиперки (се сецкаат откакао ќе се испечат), се додава и домат, модар патлиџан, морков, лук, сол, шеќер, магданаос, оцет , лути пиперки (по желба) , зејтин и се пржи. Таа е повеќе како за мезе, а не толку за мачкање, и мене ми е многу повкусна од ајварот.

Ајварот се прави со црвени пиперки кои печат, лупат и се мелат, а се додава печен, излупен модар патлиџан, сол и зејтин и се пржи на оган.

Во лутеницата мислам дека модриот патлиџан не е задолжителен, а мојата фамилија не го сака ни морковот.

Макало кај нас нема, малиџано не ми е убав на око, мислам дека тој се прави како ајварот само со зелени пиперки, печи-гмечи првпат слушам, а пинџур не јадеме (мислам дека се варат пиперки, домати, патлиџани, лук).

Лутеницата се прави со сецкани, а не со мелени црвени пиперки (се сецкаат откакао ќе се испечат), се додава и домат, модар патлиџан, морков, лук, сол, шеќер, магданаос, оцет , лути пиперки (по желба) , зејтин и се пржи. Таа е повеќе како за мезе, а не толку за мачкање, и мене ми е многу повкусна од ајварот.

Ајварот се прави со црвени пиперки кои печат, лупат и се мелат, а се додава печен, излупен модар патлиџан, сол и зејтин и се пржи на оган.

Во лутеницата мислам дека модриот патлиџан не е задолжителен, а мојата фамилија не го сака ни морковот.

Макало кај нас нема, малиџано не ми е убав на око, мислам дека тој се прави како ајварот само со зелени пиперки, печи-гмечи првпат слушам, а пинџур не јадеме (мислам дека се варат пиперки, домати, патлиџани, лук).
Макало нема кај нас? Каде е тоа кај нас? :)
Како и да е фала, ми одговорија веќе ;) лутенката е кралица на сето ова! И да, без модри патлиџани и моркови

Макало нема кај нас? Каде е тоа кај нас? :)
Како и да е фала, ми одговорија веќе ;) лутенката е кралица на сето ова! И да, без модри патлиџани и моркови

Во Источна Македонија. :)

Да, сега видов, дека ти одговориле.

дали за матура кога бирам предмети од гимназиско мора да се во смерот? пример физика го нема у општествените у 4та година, ќе може да се полага?

Прегледај го приврзокот 97551 зошто му се на овој во заднион џеб оние клешти цвицангли кој се и за сечење на сајли,клинци и жици.А не е некаде на скеле,туку врти низ Аеродром и мерка.
Можи по дома си работел чоеко или кај пријатели, немојш да знајш така.
Како до Грчко Државјанство,што треба да се постигне и поседува за да се доибе,време на чекање,услови итн...?
Не даваат.

Ве молам итно ми е.Како да извадам восок од ленти за депилирање од кожа? Ми ставиле на спиење ленти другарите ММЕ :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4

Ве молам итно ми е.Како да извадам восок од ленти за депилирање од кожа? Ми ставиле на спиење ленти другарите ММЕ :D

Со бебешко уље...ако е само восок, ако имаш и ленти... хаха стисни заби и влечи!

ДА ДА, сигурно ’другарите“ те депилирале на спиење,да не му го испуши на некого месечарејки ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom