Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не ми требаше на мене
Ќе може некој да ми ја објасни разликата помеѓу лутеница, ајвар, макало, пинџур, малиџано, печи-гмечи и ако има уште нешто што заборавам...
Макало нема кај нас? Каде е тоа кај нас?Лутеницата се прави со сецкани, а не со мелени црвени пиперки (се сецкаат откакао ќе се испечат), се додава и домат, модар патлиџан, морков, лук, сол, шеќер, магданаос, оцет , лути пиперки (по желба) , зејтин и се пржи. Таа е повеќе како за мезе, а не толку за мачкање, и мене ми е многу повкусна од ајварот.
Ајварот се прави со црвени пиперки кои печат, лупат и се мелат, а се додава печен, излупен модар патлиџан, сол и зејтин и се пржи на оган.
Во лутеницата мислам дека модриот патлиџан не е задолжителен, а мојата фамилија не го сака ни морковот.
Макало кај нас нема, малиџано не ми е убав на око, мислам дека тој се прави како ајварот само со зелени пиперки, печи-гмечи првпат слушам, а пинџур не јадеме (мислам дека се варат пиперки, домати, патлиџани, лук).
Макало нема кај нас? Каде е тоа кај нас?
Како и да е фала, ми одговорија веќелутенката е кралица на сето ова! И да, без модри патлиџани и моркови
Можи по дома си работел чоеко или кај пријатели, немојш да знајш така.Прегледај го приврзокот 97551 зошто му се на овој во заднион џеб оние клешти цвицангли кој се и за сечење на сајли,клинци и жици.А не е некаде на скеле,туку врти низ Аеродром и мерка.
Не даваат.Како до Грчко Државјанство,што треба да се постигне и поседува за да се доибе,време на чекање,услови итн...?
Со бебешко уље...ако е само восок, ако имаш и ленти... хаха стисни заби и влечи!Ве молам итно ми е.Како да извадам восок од ленти за депилирање од кожа? Ми ставиле на спиење ленти другарите ММЕ
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Abe lentite odma gi izvadiv,ama toa prokletoto leplivoto ostanaСо бебешко уље...ако е само восок, ако имаш и ленти... хаха стисни заби и влечи!
Уље, мрсно...на памук и триј. За 2 мин ќе излезе сеAbe lentite odma gi izvadiv,ama toa prokletoto leplivoto ostana
ДА ДА, сигурно ’другарите“ те депилирале на спиење,да не му го испуши на некого месечарејки ?Ве молам итно ми е.Како да извадам восок од ленти за депилирање од кожа? Ми ставиле на спиење ленти другарите ММЕ
Фала ти коцке,импровизирав со обичен зејтин,излезе одма.Уље, мрсно...на памук и триј. За 2 мин ќе излезе се![]()
Србија, Црна Гора како и Албанија, може само со л. карта.Сакам да знам дали треба пасош за во црна гора?