Сајтовите за социјализирање

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Локација
Скопје.
Мала земја а толку многу парадоскални ситуации...од применувањето на европските закони (сакаме во ЕУ, ама не ни се допаѓаат законите) па се до културата на 90% од народот (нема тука што да се појаснува....
Имам профили на на сите од поголемите нет сервиси (myspace, hi5, facebook...)
Како Македонците и народностите што живеат тука се однесуваат на сајтовиве,во однос на девојките....
-Не е битно дали девојката е убава или не....коментарот е секогаш,"срц ти си најубава на сајтов"
-Малце повеќе разголување од страна на девојката...и коментарот ќе гласи "па посекси нешто не сум видел"
-девојката со која што се возел во лифт недела дена претходно,а која што толку многу била одвратна ( по ширењето на неговите муабети) дури и да ја погледнал, сега е najswatkata и coolest VIP girl......:pos2:веројатно на улица не би ја ни приметил ако е во тренерки и патики...ама тука извадила "атрибути", времето на коментирање е околу 3 часот отсабајле ...и најверојатно целокупната крв од мозокот е слезена во "половото подрачје"....
-Сеуште не сум добила ,ама кад тад го очекувам и тоа....Ми оставиш ли коментар "ТИ СИ НАЈРУЖНОТО И НАЈГАДНОТО СТВОРЕЊЕ НА САЈТОВ", молам за почитување на мојата титула....не сакам да видам уште еден или сличен коментар од особата што ми го дала кај некоја трета личност......не може две да бидат "НАЈ"..
-Или кога ќе прочитам под слика my and my bitches:vozbud:
Од овие сајтови нешто посебно т.е ново не научив, некој драстично многу да ме возбудил со својот став ЈОК,,значи интелектуално на позитивна нула,финансиски па никаква добивка....
Eдинствено што сфатив е дека има мноогу болни и гладни суети т.е самозаљубени егоисти/ки,кои очекуваат само да бидат фалени...

Кои се вашите искуства?

Pa ne ja gledam poentata na koristenje vakvi sajtovi, osven ako ne si retardiran ili duseven bolesnik pa nemozes da ostvaris normalni kontakti vo realniot zivot.

Таму, луѓето пробаат да ја бараат својата друга личност. Ако се чувствува дека е убав а знае дека е глуп... Тогаш мисли дека таму ке си најде другар/ка...

Ако мисли дека не е убав а е паметен, исто така... Ке стави една слика на која едвај нешто се гледа, и пак ке бара другар/другарка...

Инаку ползата... НИШТО! Али да се пофалам... Еднаш од фејсбук си најдов девојка... И ни беше супер некое време :pos2:

Пораки по Пријатели кои гласат... `Супер си, киссче` хахахахаха
И другиот пишува... `Фала и ти си супер`...

Шо муабет е овој ебате ... хахаха

и мене ме иритираат ваквите коментар4иња... без усу.. ама знаеш како иде тоа... коа нема кој да ти остаи коментар они шо си се 3-4 у друштво и само убава ваква таква бич ова она а уствари коа ке ја погледнам сликана ОДМА ми се симиња(притисокот)
да се има ФБ да се упознае со некој да договориш нешо да разбереш шо како ајде де... и да си обновиш стари познанства... али има многу тинејџерки(а богами и постари глупаЌи) шо го користат за реклама и слични срања...

И мене во последно време се поодвратни и поодвратни ми стануваат...
Фејсбук имам од преклани, го користам веќе 2 години и знам акков беше кога се зачленив...прво го направив за мајка ми да може да контактира со некоја пријателка од канада, да си разменат слики нз...
Немаше ниеден човек на којшто името му беше *Maja* Maja или..Lady Anchy...дрн дрн..се знае, ставаш има и презиме да можат да те познаат и на сликата на профил ставаш слика кај што може да ти се види фацата за да те познаат тие што те знаат...

Имав хи5 го избришав, ми се смачи...Имам мајспејс се двоумам дали да го бришам зошто во пријатели ми се омилените бендови повеќе отколку пријателите.

Имам Фејсбук и понекогаш и на мене ми се оди да го избришам коа ќе видам дека ме тагнале на некоја слика со бебиња и незнам уште што...па ставете слики од искуства, а не секакви глупости...сега за сега, сите што ми се во пријатели ги знам лично, ама 14 години имам па моите другарки што се нови на фб уште не ме научиле дека не сакам лигавења и постови на ѕидот од типот: те сакам, сакам да те видам и сл...

Позитивното е што си ги најдов соучениците од градинка кога ставив една групна слика до групата од градинка...имав само една другарка во пријатели од градинка, сега имам преку 10..ми се свиѓа тоа што остануваш во контакт со луѓе што биле тука па се преселиле или од школо незнам (сигурно коа ќе бидам 25 ќе ми дојде мило коа ќе ја видам другарка ми од основно со колешките сликана)....така да..фејсбукот не го бришам, па се надевам ќе им дојде памет и ќе си ги стават своите имиња и презимиња и ќе ги избришат сликите со непознати бебиња...:smir:

сајтови за социјализација ко фејсбук твитер мајспејс пријатели и слично дефинитивно повеќе штетат него ли корист што прават!!! тупење мозок и трошење време на празно дефинитивно!!! на 99% од тие сајтови главната поента е аплоадирање на слика или видео ставање статуси креирање глупи групи.. и нормално едни исти коментари... Супер си.. Кисс.. Мва.. кис4е со 4еетвор4е.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom