Сајбер заплашување (Cyberbullying)

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Доста добра тема за дискутирање е оваа. Сите се вицкасти додека не се мета на „гњавење“. Дали немаат видено како тоа личи или се многу јаки на тастатура, треба да провериме. Барем на Кајгана доста од ова се има случено за да се извлече поука од туѓи грешки. Али вака навидум е смешно. Но кога ти се дешава тебе лично и психички би попуштил. Виртуелното малтретирање е слично како она во реалноста. Ако во реалноста се манифестира со фрлање ранец од прозор, плукање, вреѓање, мавање фиски и јавно исмевање, овде нема физички контакт, но буквално може да те „разнесат“ до секој што те познава. И тебе да те разнесат како личност, макар бил незнам каков карактер.

Секој секого сака да го види на што личи, со кого зборува. Тука нема исклучоци. Но дека има премногу „забегани“ фаци има. Премногу лични податоци се поставуваат. Премногу инфо е достапно до секого. Фотографии, интимни муабети, „квази“ дружби, зачувани муабети.

Малтретирањето може да ви се пренесе во реалноста. Имавме и такви случаи. Имавме многу примери за да сфатите дека не секој ја знае границата на „заебанција“. Некои одеа и до пријави во полиција за малтретирање. За некои дознавме апсолутно се, поради една „собиранка“. Некои немаа мир и дома.

Али стварно е смешно вака еј хип хоп каква тема отворил. Незнам дали имате мали деца од основно и од средно да видите што се дешава и какво малтретирање се трпи по овие страни. Не се малку случаите каде се самоубиваат психички полабилни личности или младинци. Ако некој сака може пекол да ви го направи животот, а денес тоа е многу лесно. Па ако сакаш и компјутерот преку џам фрли го ништо нема да те спаси, ќе ти префрли во реалноста за миг. Тек тогаш ќе се потсетите на темава која ви „смешна“ нели.

Како мине времето повеќе време треба да се посветува на оваа тема. Зошто жртвите тек допрва доаѓаат. Има толку клинички случаи зад екран, такви лудаци, такви несоцијализирани ликови што ова им е единствениот начин за фнкционирање.

И се разбира, за брзо ќе се среди форумов. Само тогаш на секое цимолење за бан некој друг ќе се смее.

Еве ти чист пример .http://forum.kajgana.com/threads/Тинејџерски-проблеми.70197/
Да не наведувам и други а ги има и премногу, не се од сега.
А и ти што ја отвори темата за расчистување на сметки преку мрежи. Сосема небитно дали се прави тоа отворено или се прави преку приватни пораки као демек наивно оговарање, шо рече имаш клинички случаеви што ќе трчаат по тебе цело време после некое време глеаш психопатот си нашол нова жртва па трча по некој друг и се треска од земја,посесивно опсесивни виртуелни демначи кој што на мреживе се префрлаат пошто у реален живот изеле некоја добар ќутек поради тоа или никој не ги врти а и секогаш е полесно позади екран да се курчиш.
За да биде трагедијата поголема не го прават тоа само деца го праат и пациенти на 30/35/40/45/50 години се иживљаваат врз дечишта глумат афторитети продаваат памет нешо ептен начитани фаци ау ... се тресе у ладна вода, беда бедосана шлајм над шлајмовите а кога ќе им плеснеш е тогаш тие обавезно се жртвите па цимолат квичат па не било у реду тоа па не било фер па не било на ниво, да можда е интересно од страна да се гледа и да се фаќаат сеири ама недај боже да ти се сретнат патеките со некој таков “ паметен “ “ начитан“ “афторитетен“ кој што на 15 годишници им вели дека се неписмени или се расправа на некоја тема, и да сосема е небитно дали тоа го прави на “ фин“ и “ културен “ начин со употреба елоквентен речник и бокат вокабулар или тоа го праи сељачки исходот е ист.
Да не набројувам по фејсбук и остали мрежи,кога ќе видиш како хиени се нафрлаат врз одредена личност и едноставно не можеш да си објасниш зошто тоа го прават и до каде се способни да отидат со малтретирањето.
Има луѓе кој што можат да се носат со тоа и со такви психички пореметени фаци а има луѓе кој што не можат и животот им станува пекол.

Овој dobro poznat е способен да предизвика самоубиство на некоја лабилна форумска личност. :vozbud:
--- надополнето: 29 декември 2013 во 21:40 ---
Би можел да ја самоубие на пример оваа blueladybug

Овој dobro poznat е способен да предизвика самоубиство на некоја лабилна форумска личност. :vozbud:
--- надополнето: 29 декември 2013 во 21:40 ---
Би можел да ја самоубие на пример оваа blueladybug

Види сега овој добро познатиов ако има нешто да каже го кажува, не става филови не го украсува тоа ако си глуп ти кажува дека си глуп,ако е курва тогаш е курва не ја нарекува промискуитетна женска што често менува љубовници, ако некој се треска од земја глуми софистицираност афторитет и сака да продава муда за бубрези а уствари е пациент тогаш му го кажува тоа,ако е некој педерастичен тогаш е педерастичен ,ако некој е лигав тогаш е лигав,ако е шуплив тогаш е шуплив,ако е дебил тогаш е дебил,ако е глуп тогаш е глуп ем ретардиран,ако глуми лудило за да дојде до пичица тогаш му се потсмева.
Не иде добро познат по приватни пораки да собира информации, не оговара во приватни пораки или фб за да си фати поенчиња кај “другарчињата“ не демне на фб кој што постирал кој на кого му коментирал и како му коментирал.
Според мене подобро у фаца да ми дува отколку на грб да ми плука.
Прави разлика.
Кога веќе сме околу тоа да не почнам да зборам за лицемерието кое што владее,се нешто фини и културни се нешто од добри предобри сврти грб ете ги извадиле секирите.

Види сега овој добро познатиов ако има нешто да каже го кажува, не става филови не го украсува тоа ако си глуп ти кажува дека си глуп,ако е курва тогаш е курва не ја нарекува промискуитетна женска што често менува љубовници, ако некој се треска од земја глуми софистицираност афторитет и сака да продава муда за бубрези а уствари е пациент тогаш му го кажува тоа,ако е некој педерастичен тогаш е педерастичен,ако некој е лигав тогаш е лигав. Не иде по приватни пораки да собира информации, не оговара во приватни пораки или фб за да си фати поенчиња кај “другарчињата“ не демне на фб кој што постирал кој на кого му коментирал и како му коментирал. Според мене подобро у фаца да ми дува отколку у грб да ме плука.
Прави разлика.
Кога веќе сме околу тоа да не почнам да зборам за лицемерието кое што владее,се нешто фини и културни се нешто од добри предобри сврти грб ете ги извадиле секирите.

Имаш потенцијал е сега дали и колку го користиш тоа е веќе друг муабет.
Туку кај е оваа бубамарава да стави некој лајк и да каже што мисли на темава?

Кога го спомна она.. премногу инфо до секого.. ме потсети на нешто, сигурна сум дека ќе се согласиш со тоа..
Денес ако не споделуваш се живо на профилот, на твитер или не знам каде, не си кул. Ако не сакаш да постираш слики од роденденот или од некоја дружба, луѓето те мислат за забеган, мислат дека очигледно нешто ти фали чим немаш 200 слики на фб.. од тие 200 треба бар 150 да се од тебе.
Луѓе кои лично ме знаат, ме имаат прашано зошто ништо не споделувам, зошто не сакам да постирам слики од места кај што сум била заедно со луѓе.. онака дури како да сум јас таа што прави грешка. Како јас да сум обврзана да ги известувам пријателите на мојот профил а и целата фб заедница каде сум била, со кого.. и зошто сум била таму.

Ако мене ме знаат тие луѓе и биле со мене на тоа место.. не гледам зошто мора да го споделуваме тоа со другите. Ако сум сакала сите да видат, ќе ја уклучам камерава и ајде лајв стриминг нека иде.. па сите нека знаат што сме правеле и кај сме биле..
Уосталом.. некои моменти едноставно сакам да ги зачувам за себе... тоа се лично мои работи, дел од интимата.. не сфаќам зошто тоа е погрешно во очите на некои луѓе. Што е тука забегано? Што ако ставам 500 слики?.. тоа ме прави кул? кажува дека имам другари/ки? не сфаќам...
Ако некој го интересира нешто за мене, сигурно нема да биде позадоволен ако се му е на тацна сервирано на мојот профил.. или ако пример јас се верам/венчам со некого... зар мора да го имам тоа на фб?! иначе мојот брак нема да биде официјален? нема да значи дека многу го сакам?

Многу добро кажано.. ќе се собере група на луѓе која дошла со цел да се дружи и да се забавува... али сето тоа паѓа во сенка, кога ќе видиш други личности кои специјално дошле за да видат некоја особа.. да видат дали ќе можат некако да и се одмаздат за тоа што таа x особа ги згазила во одредена дебата.

Самоубиствата, изолирањето од другите, депресијата се многу честа појава кај тинејџериве денес.. баш како што рече.. од еден коментар може да почнат многу работи. Една заебанција, може да доведе до психички проблем кој можеби, а може и нема да ескалира понатаму...

Само исто како и многу други работи поврзани со виртуелниот свет и оваа работа не се зема здраво за готово..
Имаше многу добар клип од еден дечко во врска со депресијата... знам дека темава не е баш за тоа.. али вреди да се види

Секако ако немаш 600 пријатели од кои половината не ги познаваш, ако не се тагнеш денес 5 пати каде си автоматски испраќаш порака дека седеш дома и ништо интересно не ти се дешава. Ако не закачиш слика од буквално секое место на кое си бил денес, тоа е исто како да не си бил, немаш другарки, немаш дечко, немаш маж, немаш деца, немаш ништо. Толку ретрардирано ми е тоа „јавно живеење“ што немам зборови да опишам. Немам против, тагирај се секој ден, ставај слики во секоја минута, али не ме замарај бре и мене да го правам истото. Јас у принцип ставам работи или кажувам само она што сакам да се знае или да се види. Апсолутно само тоа. Цела приватност ја тргам настрана и во муабет и со лица кои ме познаваат добро знаат дека јас не зборам за себе си. Не ми се допаѓа тоа разголување пред било кого и во муабети на улица и по виртуелни страни. Сметам дека нашиот приватен живот е наш и можеш да го споделиш дел или цел само со оној што сакаш. Што кур од посматрачи, што ќаир има некој ако знаат се за тебе. Никаква. Само им ги полниш устите. Се е тоа за подоцна да ти го удрат од глава. Тоа најблиските го прават, камоли некој рандом лик.

Е кога веќе ќе се „наместиш“ после е многу лесно да те замараат. Па плачки, па кавги, па депресии. Треба точно да знаеш на кој што си му кажал и видел, за после полесно да ти е да му ја пукнеш вилицата. Од тоа нема поубаво, наместо да се мислиш кој и како кажал, вака директива знаеш кој е и решаваш проблем.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 22:39 ---
Еве ти чист пример .http://forum.kajgana.com/threads/Тинејџерски-проблеми.70197/
Да не наведувам и други а ги има и премногу, не се од сега.
А и ти што ја отвори темата за расчистување на сметки преку мрежи. Сосема небитно дали се прави тоа отворено или се прави преку приватни пораки као демек наивно оговарање, шо рече имаш клинички случаеви што ќе трчаат по тебе цело време после некое време глеаш психопатот си нашол нова жртва па трча по некој друг и се треска од земја,посевино опсесивни виртуелни демначи кој што на мреживе се префрлаат пошто у реален живот изеле некоја добар ќутек поради тоа или никој не ги врти а и секогаш е полесно позади екран да се курчиш.
За да биде трагедијата поголема не го прават тоа само деца го праат и пациенти на 30/35/40/45/50 години се иживљаваат врз дечишта глумат афторитети продаваат памет нешо ептен начитани фаци ау ... се тресе у ладна вода, беда бедосана шлајм над шлајмовите а кога ќе им плеснеш е тогаш тие обавезно се жртвите па цимолат квичат па не било у реду тоа па не било фер па не било на ниво, да можда е интересно од страна да се гледа и да се фаќаат сеири ама недај боже да ти се сретнат патеките со некој таков “ паметен “ “ начитан“ “афторитетен“и да сосема е небитно дали тоа го прави на “ фин“ и “ културен “ начин со употреба елоквентен речник или тоа го праи сељачки исходот е ист.
Да не набројувам по фејсбук и остали мрежи,кога ќе видиш како хиени се нафрлаат врз одредена личност и едноставно не можеш да си објасниш зошто тоа го прават и до каде се способни да отидат со малтретирањето.
Има луѓе кој што можат да се носат со тоа и со такви психички пореметени фаци а има луѓе кој што не можат и животот им станува пекол.

Она замарање за кое е темава, не е карање, поткачување и плескање во фаца. Ова е малтретирање. Значи под малтретирање подразбирам и јавно закачување податоци, име презиме и фалат уште број на гаќи. Од фамилија, од блиски особи, од се.
Инаку ние секој ден се закачуваме меѓу себе, имаш поемотивни фаци па се лично си сфаќаат, несмееш ни да ги цитираш. Други карловиќ стил демек те вреѓа кај и да те најде и било кој да му налета, па плачат после се увредиле, а карловиќу така се забавува и треба да го научиш и тоа е тоа. Неможеш да го смениш сигурно, али нема да се вреѓаш. Ти на пример вреѓаш кој стигнеш и каде стигнеш, без разлика дали го познаваш, не го познаваш. Таков ти е кројот. И во живо си ист, не дека нешто поинаков си.Не е тоа малтретирање или ќе се дружи човек или нема да се дружи со тебе, или ќе те игнорира или нема да се задева ако не му држи гз. Едноставно е.

Ова малтретирање е друго што се дешава. Значи се опседнува фацата до тој степен, што буквално на мира не те остава ни во реалност ни на форум да речеме. Ѕвони по телефони без прекин, пишува смс пораки, те следи по улици, на форум ти објавува лични податоци со име и презиме, измислува приказни, се што слушнал од тебе се закачува, другото го измислува. Имаше сега случај се регистрира со име и презиме од личноста која ја малтретира, па једе говна у стилот кој сака да ме ебе еве ви профил и такви срања. Значи зборам за комплетно пореметени личности и тоа не се деца возрасни се. И никако не сфаќаат дека границата ја поминале. И заклучок од сите случаи кои се појавија е дека најчесто фацата која малтретира е одбиена од жртвата или оставена/ преварена. И почнува пеколот. Демир Хисар треба да отвори дел за вакви фаци, не смееш да им се скараш или да ги одбиеш стануваат психопати.

Колку ситуации има само за деца кои извршиле самоубиство или се побркале заради вакво насилство .. Мада оваа не е нишо ново, само современа верзијана она шо им се дешава на мирните,повлечените и бубалиците во основно и средно.

Колку ситуации има само за деца кои извршиле самоубиство или се побркале заради вакво насилство .. Мада оваа не е нишо ново, само современа верзијана она шо им се дешава на мирните,повлечените и бубалиците во основно и средно.

Таков тип на личности ќе се самоповредуваат на овој или овој начин. На нив најмал проблем им е виртуелново малтретирање. Тоа е само мала каписла на се што им смета и ги тера да се утепаат.

Со еден член на форумот, паднавме на муабет на оваа тема.. и тој самиот имаше кажано дека многу од членовите на форумов па и на други сајтови/форуми.. итн.. одат на собиранки, со цел да извлечат, откријат одредени информации од особата која сакаат да ја малтретираат.
Што значи, дојдовме до тој степен, да одиме на одредени собири со цел да дознаеме информации кои ќе уништат одредени лиичности.. запознавањето/дружењето веќе одамна ја изгуби смислата..
Колку и да се обидуваат овде некои членови да го прикажат форумов како прекрасно место и да ме прават мене луда за воа погоре што го кажав... вистината е таа... и тоа многу од нас го знаат, иако не го кажуваат.
Очајно е и патетично... тоа да биде причина за запознавање.. али тоа е тоа..

Јас потврдувам дека е ова така, дури и познавам една личност која беше жртва на вакво малтретирање.Само што личноста е доволно храбра, па не допушти да биде така лесно заплашена или пак да си замине со наведната глава; таа личност издржа цврсто и наместо таа личност, другите кои ја понижуваа оваа личност си ја наведнаа главата и си ја сокрија главата под мидерот на баба им.Само што има луѓе на пример кои не се доволно психички силни да издржат такви удари, ама голем дел од нас тоа не го разбираат, или пак го разбираат но сепак допуштаат да надвладее со нив оној мрачен дел од психата.Голем дел од нив го прават тоа зошто и самите претрпеле удари некакви од некого во минатото и тоа така се врти во круг.Се сеќавам баш на една слична тема која беше поврзана вака со малтретирања на форуми и слично, како на еден член (т.е. член на функција) кога му напишаа (индиректно) дека малтретирањето на психичка основа (што може слободно да се стави во категорија „психички садизам“) не е во ред, тој напиша нешто во стилот„е што, некој ќе се самоубие ако му напишеш nerd или пак geek" или пак „е така функционираат денес работите“.Јас нема да го именувам тој член тука но би сакал да му упатам критика дека тоа не е во ред.Што сакаше да кажеш со вториот коментар другар, дека светот е злобен, дека со светот владеат злобни луѓе и дека поради тоа треба и ти да бидеш злобен?!Треба да знаеш како да ѝ ставиш и на злобата граници другар, се знае до каде може да се оди со злобата, само ти тоа сеуште не го разбираш, ај можеби ќе ти се разјасни кога некој ќе си го одземе животот поради тоа што ти и некои други го малтретирале претходно, само тогаш ќе биде предоцна, тој товар е уште поголем од товарот кој ти го создале штетите од некои луѓе кои во твоето опкружување во минатото ти наштетиле.Зошто злобниот човек не станува злобен преку ноќ.Моја препорака до тебе е да ставиш прст на чело и да подразмислиш малку за ова.
Затоа и јас лично веќе не одам на толку собиранки, веќе сум повеќе години член на форумов и ми станаа јасни некои работи уште одамна, сега би можел само со одредени личности од форумов да се сретнам и да разговарам како човек, но со сите дефинитивно не.
Да се разбереме, и јас сум навредувал на форумов (иако тоа сум го правел во самоодбрана) ама сум си имал и граници, секоја работа си има своја граница.

Таков тип на личности ќе се самоповредуваат на овој или овој начин. На нив најмал проблем им е виртуелново малтретирање. Тоа е само мала каписла на се што им смета и ги тера да се утепаат.

Ок, Фројд.

Шо го мешеш сеа Фројд? Ко да ако некоја лабилна личност не ја малтретираат виртуелно она нема да најде причина да се самоубие? Причината била сајбер малтретирањето? Како не бе! Везе нема!

Шо го мешеш сеа Фројд? Ко да ако некоја лабилна личност не ја малтретираат виртуелно она нема да најде причина да се самоубие? Причината била сајбер малтретирањето? Како не бе! Везе нема!
Ти на темава досаѓаш, муабет правиш или си го бараш?

Секако ако немаш 600 пријатели од кои половината не ги познаваш, ако не се тагнеш денес 5 пати каде си автоматски испраќаш порака дека седеш дома и ништо интересно не ти се дешава. Ако не закачиш слика од буквално секое место на кое си бил денес, тоа е исто како да не си бил, немаш другарки, немаш дечко, немаш маж, немаш деца, немаш ништо. Толку ретрардирано ми е тоа „јавно живеење“ што немам зборови да опишам. Немам против, тагирај се секој ден, ставај слики во секоја минута, али не ме замарај бре и мене да го правам истото. Јас у принцип ставам работи или кажувам само она што сакам да се знае или да се види. Апсолутно само тоа. Цела приватност ја тргам настрана и во муабет и со лица кои ме познаваат добро знаат дека јас не зборам за себе си. Не ми се допаѓа тоа разголување пред било кого и во муабети на улица и по виртуелни страни. Сметам дека нашиот приватен живот е наш и можеш да го споделиш дел или цел само со оној што сакаш. Што кур од посматрачи, што ќаир има некој ако знаат се за тебе. Никаква. Само им ги полниш устите. Се е тоа за подоцна да ти го удрат од глава. Тоа најблиските го прават, камоли некој рандом лик.

Е кога веќе ќе се „наместиш“ после е многу лесно да те замараат. Па плачки, па кавги, па депресии. Треба точно да знаеш на кој што си му кажал и видел, за после полесно да ти е да му ја пукнеш вилицата. Од тоа нема поубаво, наместо да се мислиш кој и како кажал, вака директива знаеш кој е и решаваш проблем.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 22:39 ---

Она замарање за кое е темава, не е карање, поткачување и плескање во фаца. Ова е малтретирање. Значи под малтретирање подразбирам и јавно закачување податоци, име презиме и фалат уште број на гаќи. Од фамилија, од блиски особи, од се.
Инаку ние секој ден се закачуваме меѓу себе, имаш поемотивни фаци па се лично си сфаќаат, несмееш ни да ги цитираш. Други карловиќ стил демек те вреѓа кај и да те најде и било кој да му налета, па плачат после се увредиле, а карловиќу така се забавува и треба да го научиш и тоа е тоа. Неможеш да го смениш сигурно, али нема да се вреѓаш. Ти на пример вреѓаш кој стигнеш и каде стигнеш, без разлика дали го познаваш, не го познаваш. Таков ти е кројот. И во живо си ист, не дека нешто поинаков си.Не е тоа малтретирање или ќе се дружи човек или нема да се дружи со тебе, или ќе те игнорира или нема да се задева ако не му држи гз. Едноставно е.

Ова малтретирање е друго што се дешава. Значи се опседнува фацата до тој степен, што буквално на мира не те остава ни во реалност ни на форум да речеме. Ѕвони по телефони без прекин, пишува смс пораки, те следи по улици, на форум ти објавува лични податоци со име и презиме, измислува приказни, се што слушнал од тебе се закачува, другото го измислува. Имаше сега случај се регистрира со име и презиме од личноста која ја малтретира, па једе говна у стилот кој сака да ме ебе еве ви профил и такви срања. Значи зборам за комплетно пореметени личности и тоа не се деца возрасни се. И никако не сфаќаат дека границата ја поминале. И заклучок од сите случаи кои се појавија е дека најчесто фацата која малтретира е одбиена од жртвата или оставена/ преварена. И почнува пеколот. Демир Хисар треба да отвори дел за вакви фаци, не смееш да им се скараш или да ги одбиеш стануваат психопати.

Зависи кога како со кого како а и од расположение ниво на алкохол во крфта итн итн ( не сум бе толку лош ) :icon_lol: :pos:

За другово,пациенти има премногу и како идат времињава ќе ги има се повеќе и повеќе да ги има и ако ти текнува имаше поред едно три години тип што се зачлени со ниедно мислење а по пп испраќаше пораки со линк од порно клип адреса име презиме која е што е од каде е, ми текнува и за типот што се појави што на девојката и стаи линк од фб и пипуваше дека била инцестоидна се ебела со прв братучед ( ако не се лажам ти го бришеше типот ).Изнесување на се и сешто на форум фб твитер што ти ја знам таму се со цел да се наштети само зашто те одбила или решила дека не сака да биде повеќе со тебе поради повредено его или што ти ја знам е психопатска работа.
За истото ова зборев и во темата за одмазда каде што типовите од Х причини закачуваат инкриминирачки видеа без да размислат како тоа после ќе влијае врз засегнатите не размислуваат дека буквално уништуваат живот.
Па и овде бе не еднаш сме виделе такви работи еве ај ако можеш и те држи памет кажи колку пати се има случено тоа, според мене најмалку 100 пати а можеби и повеќе од како постои кајганава.
За малку ќе заборавев Веселинова, Стеф и уште некој спаѓаат како жртви или во посебна категорија се тие ?

Ти на темава досаѓаш, муабет правиш или си го бараш?

Муабет си правам бе, исто како и ти, зашо си така лоша? :(
--- надополнето: 29 декември 2013 во 23:08 ---
За малку ќе заборавев Веселинова, Стеф и уште некој спаѓаат како жртви или во посебна категорија се тие ?
Да, Стеф и Веселинова беа и сеуште се најголеми жртви на форумов. Ептен се за гревота и комплетно се незаштитени од администрацијата, дури на моменти таа ги потикнува останатите членови на отворено сајбер малтретирање.
Кога се работи за член на администрација е тогаш други правила важат, тогаш сајбер малтретирањето нечини и сите се против.

Си го бара LetMeSea изгледа повторно со бан , каков подол коментар за бубамарата .

Зависи кога како со кого како а и од расположение ниво на алкохол во крфта итн итн ( не сум бе толку лош ) :icon_lol: :pos:

За другово,пациенти има премногу и како идат времињава ќе ги има се повеќе и повеќе да ги има и ако ти текнува имаше поред едно три години тип што се зачлени со ниедно мислење а по пп испраќаше пораки со линк од порно клип адреса име презиме која е што е од каде е, ми текнува и за типот што се појави што на девојката и стаи линк од фб и пипуваше дека била инцестоидна се ебела со прв братучед ( ако не се лажам ти го бришеше типот ).
За истото ова зборев и во темата за одмазда каде што типовите од Х причини закачуваат инкриминирачки видеа без да размислат како тоа после ќе влијае врз засегнатите.
Па и овде бе не еднаш сме виделе такви работи еве ај ако можеш и те држи памет кажи колку пати се има случено тоа, според мене најмалку 100 пати а можеби и повеќе од како постои кајганава.

Знам дека паметиш и многу поголеми малтретирања на форумов, се видовме. Али тоа ќе стане секојдневие понатаму. Кавгите и меѓусебните препукувања се дел од нас. Ако некој си го бара си го добива. Па едниот вреѓа, па другиот вреѓа, ќе помине време ќе се помират. Или ќе се сретнат и ќе сфатат дека не се воопшто лоши луѓе.

Стеф и Веселинова се посебна група, они сами на себе си прават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom