Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Ај опули се подобро на што ти реплицирав.

Прегледај го приврзокот 452648

Реков Косово беше најзначајно, незнам што се напинаш. Реков нешто за другите? Ги љуфна апчињата сабајлево или што е работата?

Фер. Ако си го напишал тоа со фокус само на Косово како најзначајно, а не како единствен пример океј, тогаш си јасен.

Само што од тој првичен коментар делуваше како Косово да го истакнуваш како единствениот случај каде што некој нешто навистина изгубил, па затоа ја повлеков паралелата со Ирак, Либија итн.

Не беше напнување, туку обид за комплетирање на сликата, пошто и ти сам кажа глобалната политика е лајно.

Сега кога го разјасни ставот — нема никаков проблем, го прифаќам.

Иначе, апчињата сабајле — уште не сум ги нашол тие што лечат од меѓународно лицемерие

Средба меѓу Путин и Трамп нареден период.

An excellent example of shaping and controlling the media narrative.
- Trump message on Truth.
- NYT reports possible meeting between Putin and Trump, followed by Trump, Putin, Zelensky.
- Trump briefs UK/European vassals.
- Fox News reports it was Putin who requested to meet with Trump.
- Trump is open to it. Putin is asking (weaker), and Trump is open (stronger).
- Trump sets terms for granting Putin a meeting, 'only if it is to end war.'
- Possible locations; White House, Qatar, Switzerland.
- Fox News adds, 'maybe it will happen, maybe it will not.'

Автоматски споено мислење:

"Бабушка гадала
Надвое сказала
Может дождик
Может снег
Может будет
Может нет"
Автоматски споено мислење:

Хаха, коментаров... Does Putin know that he asked for a meeting? :D

Мора да е интересен паралелниот универзум од телеграм\х. :D

Младиќу,

не вeрувам дека на форумов членуваат саде напалени пубертетлии, на кои родителите им купиле „смарт фон„ за родениот им ден (или во најдобар случај-за матурата...) и таквите ликови веднаш помислиле дека се „смарт„ (ради „фонот, нели...) и решиле сета своја ерудиција да ја изложат и испразнат токму на интернет-форум (ама не и во образовните клупи...), кој користи кирилично писмо.

Ај да бидам посериозен...

На форумов членуваат и ликој кој стекнале малку повеќе „стаж„ под капава небесна и пишуваат на малку посериозни теми, отколку теми кои се поврзани со интимниот живот од Џеј Ло, така да ај ти „фино-лепо„ подучи не‘ и објасни ни зашто навистина се распадна/л СССР, секако, не мора да биде во стилот „а ла Толстој„, туку на начин и со речник кој е доволно разбирлив за членовите на темава и на порталов.

Благодарам...
Нешто многу ми се изнервира. Кој дел од одговорот те погоди до толку?
Бидејќи си многу “учен“ како што велиш и пишуваш на сериозни теми не гледам потреба да те “подучам“, а бидејќи си досаден еве моето не е точно, ти си во право сега смири сеј.

Некого нема да смеат ни да го допрат а некое копито муртинско ќе бацува пенкала и ќе се слика гол со Грци.
Очигледна разлика меѓу државник и земјоделец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom