Русија ќе го признае Северен Кипар?

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Много е мал шанса на Русиja да признае Северен Кипар.Да не кажа никакав.Това ке биде автогол на Русиja ком дипломациjaта си и односите со ЕУ.

Русиja може да не е РМ или Бугариja,но Русиja нема да се стави во таков филм,уште повеке когато председатела на САД е либерален,ЕУ држи на добрите односи со Русиja.Сам да си отрежеш патиштата ке биде смешно нали?Руската дипломациja не е от днеска и много добре заат какво прават.

На исто ниво сум со ФМИ, не верувам дека Русија би се осмелила да направи такво нешто. Едноставно, би било катастрофално за нивната позиција према ЕУ.

Зошто мислите дека на Русите „им пука“ за ЕУ?
Ако ЕУ почне да се заканува,ќе го сопрат гасот и веднаш Баросо и компанија ќе наведнат глава и ќе се поклонат.

Кој фактор е ЕУ за Русија?
Па Русија може да ја ебе Европа кога ќе и’ „прдне“.

Според мене ЕУ не е никаков фактор.

И да,Русија во сите погледи е поголема од Европа.:kesa:

Зошто мислите дека на Русите „им пука“ за ЕУ?
Ако ЕУ почне да се заканува,ќе го сопрат гасот и веднаш Баросо и компанија ќе наведнат глава и ќе се поклонат.

Кој фактор е ЕУ за Русија?
Па Русија може да ја ебе Европа кога ќе и’ „прдне“.

Според мене ЕУ не е никаков фактор.

И да,Русија во сите погледи е поголема од Европа.:kesa:

Русија го поддржува грчкиот дел од Кипар

Русија и Кипар се согласуваат во позициите за решавање на кипарското прашање, изјави кипарскиот претседател Димитрис Христофиас по средбата со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

„Русија е на наша страна и сакам да им се заблагодарам за поддршката за пронаоѓање на праведно и суштинско решение врз основа на Резолуцијата на Обединетите нации и на принципите на меѓународното право“, нагласи Христофиас.
Лавров рече дека дека најважно е преговорите да продолжат и предупреди да не се воведува арбитража во решавање на кипарското прашање.
Тој истакна дека Москва ја цени поддршката на Кипар за идното зајакнување на стратешкото партнерство меѓу Русија и Европската унија.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=115871

Русиja може да не е РМ или Бугариja,но Русиja нема да се стави во таков филм,уште повеке когато председатела на САД е либерален,ЕУ држи на добрите односи со Русиja.Сам да си отрежеш патиштата ке биде смешно нали?Руската дипломациja не е от днеска и много добре заат какво прават.

Што ти стана бе грчки волгарину ? Отиде на печалба во грција може па ти забранија да пишуваш Македонија и на Македонски форуми ?
Има ли бе администратори на форумов ? РМ а ???

Nema vecni neprijateli ima vecni interesi.:) RUSITE SE STO IMAAT DA SI GO PIKANT VO GAZOT RUSKI.KOGA NAJPOVEKE TREBA NIKADE GI NEMA.MA NEKA SE GONAT RUSKI PIJANICISTA.POVEKE IM VERUVAM NA AMERIKANCITE NEGO NIM. STO AKO SE PRAVOSLAVNI, STO AKO GI OPISMENIVME ,STO AKO GI NAUCIVME DA SE KRSTAT.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom