Русија инсталира системи "Искендер" како одговор на НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво е да се знае дека овој потег на Русија и сите нејзини мерки се изнудени потези заради американското агресивно настапување кон Русија.На Русија најмалку и треба сето ова но затоа пак тоа им треба на американците во нивните алчни и фашитички намери.
Ова го пишувам затоа што сега ќе следи пропаганден удар кој ќе ја обвини Русија дека пак ја загрозува Европа и сака да ја започне студената војна.

точно е дека мерките се изнудени - НАТО дојде на нејзините граници,“Големата Мечка“ никако да се разбуди од спиење 20тина години...

Ahhhh Rusijaa Rusijaaaaa, se uste ekonomijata ne ti cini, prostitucijata e seuste ekonomski prioritet za sekoj Rusin, narodot se uste zivee vo bedotija i siromastija,kriminalot vladee sekade niz cela Ruska teritorija, 50% od oruzjeto se uste ti e od vremeto na SSSR, imas golema armija,ama stari vojnici, so nuklearkite samo se zanesuvas,mislis deka samo kaj tebe ima nuklearki..:)

Ahhhh Rusijaa Rusijaaaaa, se uste ekonomijata ne ti cini, prostitucijata e seuste ekonomski prioritet za sekoj Rusin, narodot se uste zivee vo bedotija i siromastija,kriminalot vladee sekade niz cela Ruska teritorija, 50% od oruzjeto se uste ti e od vremeto na SSSR, imas golema armija,ama stari vojnici, so nuklearkite samo se zanesuvas,mislis deka samo kaj tebe ima nuklearki..:)
Турчинот пак е исгубил овците:pos:Живее во некаков измислен паралелен свет.

Убаво е да се знае дека овој потег на Русија и сите нејзини мерки се изнудени потези заради американското агресивно настапување кон Русија.На Русија најмалку и треба сето ова но затоа пак тоа им треба на американците во нивните алчни и фашитички намери.
Ова го пишувам затоа што сега ќе следи пропаганден удар кој ќе ја обвини Русија дека пак ја загрозува Европа и сака да ја започне студената војна.

A тоа веќе почна, даваат изјави Америте како биле разочарани од потезите на Русија, а тоа дека шо САД има војска, ракети и авијација на неколку стотици км. од границата на Русија, е разумен потег.

Иако на долг рок на Русија не и одговара нова студена војна и трка за наоружување. Советите паднаа на иста тактика, целата економија ја насочија во производство на оружје и затоа колабираа одвнатре, САД се обидуваат на иста карта, економски да ја пропаднат Русија влеќеќи ја во непотребни воени трошоци шо ќе резултира со нестабилност и големи немири во јужните муслимански делови на Русија.

:pos:

A тоа веќе почна, даваат изјави Америте како биле разочарани од потезите на Русија, а тоа дека шо САД има војска, ракети и авијација на неколку стотици км. од границата на Русија, е разумен потег.

Иако на долг рок на Русија не и одговара нова студена војна и трка за наоружување. Советите паднаа на иста тактика, целата економија ја насочија во производство на оружје и затоа колабираа одвнатре, САД се обидуваат на иста карта, економски да ја пропаднат Русија влеќеќи ја во непотребни воени трошоци шо ќе резултира со нестабилност и големи немири во јужните муслимански делови на Русија.

Нема врска со економијата. Русија и САД во последниве години имаат најголема трговска размена во историјата.
Ниту пак почнување на трка за вооружување може да им наштети на Русите. Секако само мал дел од буџетот денес оди за армијата.

Хахахаххаахахахахахахахахахахахахаахахахахахаахахахахахахахахахахаха ајде НАТОвци чепнете ги па да ве видиме :D Турција па лета, си мислиш како во долина на волците е хахахха Тоа ИСКЕНДЕР оружјето има пола Турција да ја исчисти.....ме пресмеа жими се..... како тоа секогаш Русија е најслаба воено земја а досега се нема осмелено никој да ја нападне, добро рака на срце Грузија во 2008 проба ама....ај вие знаете шо ги снајде кутрите, за 5 дена во главниот град си видоа 200 Руски тенкови....

на клипчиња руската сила изгледа непобедлива........фактите можат да бидат поразителни ако немаат никаква мотивација да се борат оние кои нивните сестри и брачеди ги направија да се проституираат низ цела европа...........

како божем на американците им цвета економијата, башка сега русија е пазарно ориентирана економија а не комунистичка. а и кина кога сме кај тоа. за напаѓање нема да се нападнат, ама дека играат некоја игра, играат. дека тоа за нас обичните смртници е виша математика е друго двајсе. ама едно е сигурно. некој од помалите државички ке го прими. многу ке биди интересно ако се заострат односите помеѓу нив и да го папаат оние кои до вчера им беа сојузници, а побрзаа да им стават ракети во дворот за да влезат во нато и еу. погодите на кој мислам.
ех бугари бугари како еднаш не застанавте на правата страна во војната. ја промашивте првата балканска, првата светска, втората светска, а сега изгледа ке ја промашите и третатат ако ја има.

како божем на американците им цвета економијата, башка сега русија е пазарно ориентирана економија а не комунистичка. а и кина кога сме кај тоа. за напаѓање нема да се нападнат, ама дека играат некоја игра, играат. дека тоа за нас обичните смртници е виша математика е друго двајсе. ама едно е сигурно. некој од помалите државички ке го прими. многу ке биди интересно ако се заострат односите помеѓу нив и да го папаат оние кои до вчера им беа сојузници, а побрзаа да им стават ракети во дворот за да влезат во нато и еу. погодите на кој мислам.
ех бугари бугари како еднаш не застанавте на правата страна во војната. ја промашивте првата балканска, првата светска, втората светска, а сега изгледа ке ја промашите и третатат ако ја има.
Што ти треба да провоцирааш Бугарите, врати се на училиште да разбереш кој победи во првата балканска војна, темата е за Русија!

Северна Кореа четврта во светот...........По изолираност и дефекти.Да прднам во Северна Кореа, одма ќе се појави некој дефект и цела Северна Кореа ќе остане без струја а во овој случај ќе остане само вилата на Ким Јонг Ил без струја зошто само таа има струја таму.Ова до листата што е поставена погоре малку.
Што се однесува до темата, САД и Русија никогаш не излегле од студената војна, само што тој тип на војна доби нов правец, преку дипломатското префрлување.
Да беа излезени досега одамна ќе работеа на заеднички проекти и луѓето ќе беа далеку понапредни денеска од денес.Можно ќе беше и денеска да гледаме слетување на Марс доколку беа заедно..

Това дека икономиката j не чини - не ja прави помалко мокна воено. Да 50% от оружието им е от СССР, но многу малце држави са стигнали това ниво на военно развитие,кое имаше СССР. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom