Русија домаќин на СП 2018, Катар на СП 2022

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Највеќе ми се свиѓашто тоа промо видеото на Холандија-Белгија. :)

Инаку јас би сакал да биде Англија, мислам дека имаат капацитет во секоја смисла на зборот да го организираат СП.

rusija :)

--- надополнето ---

qatar izgleda ke bide za 2022

--- надополнето ---

ili japan

Мислам дека Американците ќе го добијат за 2022

Му се исполни желбата на Саша :)

Нека им е честито на Русиве, се надевам дека ќе одржат одлично првенство иако е прилично далеку 2018. Тоа им остава доволно време да ги средат сите недостатоци кои ги имаат.
Уште еднаш, честитки :)

Aјде нека им е со среќа организацијава на Русиве ке биде јако тоа Светско али има време до 2018 ех еее...

Катар?!
шо
и едните и другите го купиле

Русија :) епа нека им е честито и имаат време до 2018 да ги пополнат недостасоците.

Уфф каков избори... и за 2018 и за 2022...
Поред мене во Англија ќе беше феноменално но ај ќе видиме Русија што ќе напрајт. Иначе изборот за Катар не го разбирам баш...

Мадер Раша:vozbud:..честито нека му е на русите и време беше и тие да организираат едно СП..е сега дали и врски,дали со притисок според мене очекувано беше донекаде на Русите да му го дадат натпреварувањето..

Иначе изборот за Катар не го разбирам баш...

Има логика..како првин катар се наоѓа на поблиска временска зона од европа ,што значи дека жителите во европа не мора да стануваат во 6-7 сатот сабаље или па да остануваат до 2-3 вечерта за да изгледаат некој натпревар ..туку ќе си гледаат на рает фудбал за ручек време..и плус Катар е многу побогата земја од Австралија и полесно би требало да сноси одговорност за ваква организација...!

А се знае дека во европа се парите односно ТВ правата за преносите!

Русија одлуката беше коректна и да беше Англија пак ќе беше коректно. Ама факт е дека ФИФА игра на карти за големи пари и поради тоа мислам дека се даде преедност на Русија. За Катар изборот не ми се свиѓа бидејќи е жив аутсајдер можеме да им дадеме 10 гола ама тоа е сепак друга прича. Во главно богата држава страшно богата и мислам дека тоа на крај беше пресудно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom