Русија бара објаснување од Бугарија во врска со американскиот штит

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа да им го напишеш на твоите пријатели Америка и Нато, кои се грижат за човековите права секаде:smir:. А штитот тој што верува е за Иран се лаже и тоа многу тој е наменет за Русија сите го знаат тоа, тоа е јавна тајна кој за жал на летко нема изглеа да се оствари.
Во право си. Штитот е против Русиа. И они са во право. Целото НАТО е против русите. По убаво БГ да не се меша.

мислев на договор со Русите за повлекување на амерички ракети од турција

А инаку Америка нема што да прави инвазија на Куба кога се веќе на Куба. Имаат војска имат бродови имаат авиони.

Ааа, мислиш пишан договор? Па немале ни за повлекување на Руските ракети од Куба. Се договориле да си ги тргнат ракетите кои едни на други им биле пред двор и си направиле така Кенеди и Хрушчев во тој така да го наречеме Пакт.

Гвантанамо е изнајмен на Америка мноооогу пред Кастро и тоа е тоа нема мрдање од тука.

Али јас мислев на сите американски бизниси на Куба кои Кастро ги национализира и кога се загреува таа криза се спрема инвазија на Куба за да се врати „демократијата и слободата“ али по 63та се се смирува. Америте планирале инвазија и американската војска притискала за напад, и затоа и дошле Русите за да дигаат џева и мрсат конци. На крај се повлекле ракетите и од Куба и од Турција како и добар дел од Руската војска одкако Америте се обврзале дека нема да ја нападнат Куба каде и ден денес е Кастро на власт. Ова не е никаква утеха за народот на Куба, али не им било подобро ни пред Кастро.

Од Гвантанамо не можела да се изврши окупација на островот ниту да се симне Кастро од власт дека е релативно мала база од околу 9000 војници сосе механичарите и пумпашите.

Но сега едноставно ке почекаат да умре Кастро и ете ти ја Куба пак под Америка.

А за ова анти-ракетен штит, жива заебанција за да можат Русите и Америте да цедат пари за воен буџет и да ги дупчат прдежите да купуваат нивно оружје. На крајот на краиштата ако се лупаат меѓу себе најкраок пат на ракетите е преку северен пол, а не преку Полска/Чешка/Бугарија.

Јебига, очигледно Украина нема да влезе во НАТО и најверојатно ке го продолжи договорот за Црноморската флота да остане во Севастопол, а Грузија не може да влезе во НАТО дур има територијален спор (треба да се откаже од Абхазија и Осетија за да нема спор) па ете ракетен штит.

Иран нема никогаш, никогаш да испали ракета накај Америка, Израел или Европа.

Американците се молат и надеваат секој ден дека Иран ке биде толку глуп и дека ке испали, за да можат да им се изнаонакват до мила воља.

Ти Радејка ако збораш за нас, прво види што мизерија сте вие, единствено вашите проблеми неможиме да ги решиме, па мислите ако ствите штит можите да му се курчите на Русија а??? Иначе имате голема историја на заземање грешни страни.

Ние барем имаме искуство во заземането на страни. Вие самите никогаш не сте заземале страна. За сега само аплицирате да заземете , за тоа не зборувај каде сме ние и каде сте вие. Ние сме во ЕУ и во НАТО и по сите показатели сме понапред од вас.

Ние барем имаме искуство во заземането на страни. Вие самите никогаш не сте заземале страна. За сега само аплицирате да заземете , за тоа не зборувај каде сме ние и каде сте вие. Ние сме во ЕУ и во НАТО и по сите показатели сме понапред од вас.

И тоа лошо искуство, нели? Прва Светска, Втора Светска, Варшавски Пакт... Сега добро ли избравте?

Македонија не сака да го има вашето супер искуство, добро бе шо народ ќе бевте бе ви дава чоек 2 опции значи во крвта ви е да ја изберете погрешната, ами замисли да почне студена војна Меѓу РУСИЈА; АМЕРИКА,КИНА и сите три да ви понудат вас бугарите пакт, кој знае тогаш што температура ке крените.

Македонија не сака да го има вашето супер искуство, добро бе шо народ ќе бевте бе ви дава чоек 2 опции значи во крвта ви е да ја изберете погрешната, ами замисли да почне студена војна Меѓу РУСИЈА; АМЕРИКА,КИНА и сите три да ви понудат вас бугарите пакт, кој знае тогаш што температура ке крените.

I da saka i da ne saka nikoj ne ja ni prasa.Toa e polozenieto kolko i da zlobeete.

И тоа лошо искуство, нели? Прва Светска, Втора Светска, Варшавски Пакт... Сега добро ли избравте?

Abe nas barem ni imalo i sme imali pravo da otbirame.Vas togava vi nemalo.Ima vi od 19g kato samostojna politika i osven po promeni na ime, zname , usat po drugo ne ste poznati.Jbg toa ste odbrali:)

Abe nas barem ni imalo i sme imali pravo da otbirame.Vas togava vi nemalo.Ima vi od 19g kato samostojna politika i osven po promeni na ime, zname , usat po drugo ne ste poznati.Jbg toa ste odbrali:)

Хехе, вие сте познати по многу убави работи. Како сојузници на Хитлер и Сталин, така?

Во историjата ние винаги сме били и ке бидем со Германиja.
A за Варшавскиja пакт никој не ни е питал.

Хехе, вие сте познати по многу убави работи. Како сојузници на Хитлер и Сталин, така?

Pa ungarcite bili sojuznici na Hitler i Stalin.I amerikancite bea sojuznici na Stalin.Abe kolkoto i kusuri da baras po loso od toa da si smenis imeto i znameto trudno ke nameris :)

Pa ungarcite bili sojuznici na Hitler i Stalin.I amerikancite bea sojuznici na Stalin.Abe kolkoto i kusuri da baras po loso od toa da si smenis imeto i znameto trudno ke nameris :)

Како што нема ништо потажно од тоа да висиш по македонски форуми и на наводните браќа (одродени или не нема врска) да им драпаш како ете порано сме биле исто. :toe:

Како што нема ништо потажно од тоа да висиш по македонски форуми и на наводните браќа (одродени или не нема врска) да им драпаш како ете порано сме биле исто. :toe:

Kriza e.Nema rabota.Trebva da se visi nekade:)Do skoro viseh tuka http://www.mamaibebe.com/forums/ ama e mnogo skucno:)

Edno malo objasnuvanje za Bugarite ovde...

Citam komentari Bugarija e clenka na NATO, Bugarija e vo EU, Bugarija nema vrska so Rusija bla, bla,bla...

Prvo, treba da vi bide jasno deka antiraketniot stit nema vrska so Iran. Amerika ima strav od Rusija i saka da se zastiti od nea vo slucaj Rusija da saka vo nesto da ja spreci USA
. Mnogu dobro znaeme deka site vojni sto gi vodi USA se za biznis, a ne od sto tie se grizat za covekovi prava negde vo Avghanistan ili Iraq. Nikoj ne e budala da gine za nekoj drug.

Ako e za odbrana od Iran, zosto ne gi stavaat sistemite vo nekoja druga drzava kako Italija, Spanija, Portugalija, Francija...? Zatoa sto tamu nemaat sansi.
A zosto? Zatoa sto sekoja normalna drzava znae sto znaci toa, vo slucaj USA da zavojuva so Rusija, prvi na udar se radarite i raketnite sistemi sto znaci deka ke se raketira taa drzava.

Vtoro, ne gledate li kako USA ja bira lokacijata za antiraketniot stit? Prvo gi izbraa Ceska i Polska. Slucajno? Ne. Site znaat kolku Cesite i Poljacite ja mrazat Rusija i USA znaese deka koga Rusija ke se buni CZ i PL za inaet ke prifatat. Sega ja odbraa Bugarija koja nemoze da gi odbie zatoa sto "USA ke im bide prijatel", "USA ke bide sojuznik na Bugarija" i sl. Toa ne pali kaj postarite clenki na EU.

Cuknete ja glavata malku.

Како тоа да се заштити од Русија?Па на Америка тоа нема да и биде единствениот анти-ракетен штит, таа веќе има два анти ракетни штитови на Алјаска.Овој е за во Европа.Патем тие два анти ракетни штитови што ги има на Алјаска, способни се да спречат удар од Иран и од С.Кореа, а неодамна извршија и тест на новата технологија Capability 2.
П.С.
И од Русија нормално.:)

Edno malo objasnuvanje za Bugarite ovde...

Citam komentari Bugarija e clenka na NATO, Bugarija e vo EU, Bugarija nema vrska so Rusija bla, bla,bla...

Prvo, treba da vi bide jasno deka antiraketniot stit nema vrska so Iran. Amerika ima strav od Rusija i saka da se zastiti od nea vo slucaj Rusija da saka vo nesto da ja spreci USA. Mnogu dobro znaeme deka site vojni sto gi vodi USA se za biznis, a ne od sto tie se grizat za covekovi prava negde vo Avghanistan ili Iraq. Nikoj ne e budala da gine za nekoj drug.

Ako e za odbrana od Iran, zosto ne gi stavaat sistemite vo nekoja druga drzava kako Italija, Spanija, Portugalija, Francija...? Zatoa sto tamu nemaat sansi. A zosto? Zatoa sto sekoja normalna drzava znae sto znaci toa, vo slucaj USA da zavojuva so Rusija, prvi na udar se radarite i raketnite sistemi sto znaci deka ke se raketira taa drzava.

Vtoro, ne gledate li kako USA ja bira lokacijata za antiraketniot stit? Prvo gi izbraa Ceska i Polska. Slucajno? Ne. Site znaat kolku Cesite i Poljacite ja mrazat Rusija i USA znaese deka koga Rusija ke se buni CZ i PL za inaet ke prifatat. Sega ja odbraa Bugarija koja nemoze da gi odbie zatoa sto "USA ke im bide prijatel", "USA ke bide sojuznik na Bugarija" i sl. Toa ne pali kaj postarite clenki na EU.

Cuknete ja glavata malku.

Prvo toa e politika nema tuka prijateli ljubov i dr.Vtoro zemi edin globus i togava ke vidis zosto ne Francija ili Portugalija :)

A pa aj ti otvori http://maps.google.com/, povleci edna linija od Iran do USA i kazi mi zosto ne vo Italija, Francija, Spanija ili portugalija? Sto e razlikata vo polozbata na Bugarija i ovie zemji vo odnos na taa linija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom