Root-ирање на Alcatel ОТ-985

Член од
25 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
3
Еднаш пробав да му направам Рут,го заебав....дали некој успеал да го рутни овој модел...и ако има време да напиши како треба да се направи рут :) благодарам однапред..

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Заеби ондак,не чепкај ако незнаеш,поготово ако си го ебал еднаш. Иначе имаш официјална тема за вакви работи,гледај другпат.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам :(

Adb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..

Член од
25 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
3
Adb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот :) јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот :) јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....

Затоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.

Да ми е до мене телефонот ќе го решам :icon_mrgr: .. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.

Член од
25 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
3
Затоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.

Да ми е до мене телефонот ќе го решам :icon_mrgr: .. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат :D имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат :D имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..

Затоа ти напоменав дека е потребен добар англиски.
Во овај туторијалов како што гледаш треба 3 пати да ја "работиш" батеријата, и уште 5 пати да кликаш на телефонот.
- Now turn off your phone, pull out the battery,hold VOLUME UP, plug the phone in and THEN quickly put the battery back in!!!
- Press Download, wait 15 sec, plug the phone in THEN insert battery
- Unplug phone, remove battery, insert battery -> BOOT

Значи паралелно со софтверот, треба да го управуваш и хардверот.
Е тоа не може преку TeamViewer, и затоа не верувам дека некој би ти се нафатил.

Немаш некој близок што ги познава работиве? :pipi:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Ај некој маж да се обиде да го преведеме туторијалот. Ете јас се пријавувам, ако има уште еден, да го преведеме :D

Член од
25 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
3
Не трудете се...го заменив денеска за Blackberry Bold 9700 :D

Kajgana Shop

На врв Bottom