- Член од
- 25 април 2012
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 3
Еднаш пробав да му направам Рут,го заебав....дали некој успеал да го рутни овој модел...и ако има време да напиши како треба да се направи рут благодарам однапред..
Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам
Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....Adb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликерот јас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..Затоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.
Да ми е до мене телефонот ќе го решам .. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв пат имаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..
Батерија поќе држи,камерата е подобра,екран подобар,брз...зачуван..убав еИ поарен е од алкателот?
апликации?Батерија поќе држи,камерата е подобра,екран подобар,брз...зачуван..убав е
Има вибер,фејсбук,твитер...друго немам побарано...ама и овие ги користам најмногу....апликации?