- Член од
- 25 април 2012
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 3
Еднаш пробав да му направам Рут,го заебав....дали некој успеал да го рутни овој модел...и ако има време да напиши како треба да се направи рут
благодарам однапред..
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам
Ништо не разбирам од напишаново.....за ова ADB прв пат слушам![]()
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликеротAdb ти е "мост" помеѓу компјутерот и телефонот.. и воедно тестер за начинот на кој што си го пристапил телефонот.
Exe-то во себе има командна линија, па со командата SU + enter, ако $ премине во #, тогаш си пристапил како root..
Друже фала за објаснувањево...ама џабе е се....ако некој од вас има време ...да се поврзиме со Team Viewer ...да ми заврши работа...ако му фаќа кликеротјас ко пробав сам...ја зафркнав мрежата...можите да видите и во туторијало погоре за што станува збор....не сакаше тел. да ја прочита сим картицата.....
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв патЗатоа 70% од целата процедура е правење BACKUP.
Нека не те плаши туторијалот и тие милијарда чекори што треба да ги правиш..
Значи во суштина креираш backup од bootimg.img (оргинал) фајлот, а на крај boot-ираш од атачмент фајлот - bootimg.img ...
Ако не го прифати атачмент фајлот, тогаш boot-ираш од твојот (backup) фајл.
Поентата е - што и да се заеби, имаш backup.
Припази на то да се инсталирани сите потребни драјвери.
И нормално, припази на редоследот и брзината на кликање на командите кога го рестартираш телефонот. Volume up, па брзо редење на батеријата... итн итн
Значи не е некоја филозофија.. ако добро го разбираш англискиот од туторијалот.
Да ми е до мене телефонот ќе го решам.. а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли..... ме разбираш.
а преку TeamViewer не можам да редам батерии и кабли...јас кога го заебав за прв патимаше само временски усб-то да го приклучам за 15 секунди...друго батерии тие работи не..
Батерија поќе држи,камерата е подобра,екран подобар,брз...зачуван..убав еИ поарен е од алкателот?
апликации?Батерија поќе држи,камерата е подобра,екран подобар,брз...зачуван..убав е![]()
Има вибер,фејсбук,твитер...друго немам побарано...ама и овие ги користам најмногу....апликации?