шо перформанси бара?
оти немам баш добар компјутер.....shogun 2 ја играше колку толку.
Не се согласувам со тебе. Јас роме тотал вар ја играв со селевкидите а од трупи користев фаланга катапулти и лесна коњица (лесната коњаница само за да брка тие што се предааваат).
Јас баш ги користев катапултите во тесните улички во градовите и за одбрана и за напад.
во трите коридори што што водат од портата до центарот им местам: топовско месо (мерсенарис) зад нив една фаланга и зад нив катапултите.
Обично кога ќе ми направеа чарџ со коњаница во уличка првен ми го тепаат топовското месо, ама врз нив пукаат катапултите. Потоа иди фалангата и таа гази се поред во уличките. За напад истото сценарио само што првен правам дупка во ѕидините и потоа истата тактика
Исто така ептен ги користев слоновите кај картагинците. Ауу прати му 2 единици слонови со стрелци и потоа само 1 коњица да ги доубиа сите што ќе бегаат.
Во медивал 2, многу јачина им се даде на коњаницата и небеше многу интересно.
Еве што би барала:Само не заборавај да ми кажеш дали е ок.Ако е ок ај право ќе ти пратам линк па може и јас да ја симнам.

Minimum System Requirements:
Processor: 2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor
Memory: 2GB RAM
Graphics: 512 MB DirectX 9.0c compatible card (shader model 3, vertex texture fetch support).
DirectX®: 9.0c
Hard Drive: 18.5 GB HD space
Additional: Screen Resolution - 1024x768