Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

[За десет години са емигрирали малко над 175 хил. б'лгари

:lolzz:Ти навистина ли веруваш во тоа?
Знаеш ли дека само во некои Европски држави има по 60/70 хилjади Бугари? Дали ти е нужно да бараме податоците от националните статистички институти от Германиjа, Англиjа, Италиjа? Или акалот ти стига да го разбереш тоа?
Тоа са официалните податоците. Миграциjaта на населението е постоjaнен процес. Ако тоа се уште не си го разбрал, жалам.

Кои се тие луге? Многу ми е интересно да разберам кои се тие и каква цел имат?
Не мал дел. Можеш да видиш страните наназад.

Браво бе фми, уникален пример е тоа. Да, jас точно за емигрирањето во Гургево говорев! Всуштност навистина, кога се замисли човек бугарите се затрчали точно кон Гургево!
Секоj пат кога те читам се убедувам се повеке дека македонците се во право да те считат за голем БОКЛУК и манипулатор!
Не само што е точен промер, за коj не можеш да кажеш ништо, но стаса до нивото да правиш публични навреди. Мислам,дека немам повеке намера да разговарам на вакво ниско ниво.
Ке замолам администратора ( @Acid )да види.

Кои ВИЕ бе бастун смотан???
Уште един пат[DOUBLEPOST=1439191006][/DOUBLEPOST]
Ајде да не се правиме луди, сам знаеш дека при пописот секој сам се декларирал во графата националност. Повеќето Цигани се пишувале Бугари, а уште повеќе Турци. Знаеш ли колку пари се трошат за социјални дејности поврзани со нив? Според некои предвидувања до 10 години 30% од работоспособното население ќе биде од циганското малцинство, при стареење на бугарското плус емиграција на млади и образовани луѓе кон Западна Европа.
Кога това?
Стасахте до турците, па да видиме и нивниот броj тогава.
2001 година - 9,4% е турската популациja
2011 година - 8,8% е турската популациja
http://censusresults.nsi.bg/Census/Reports/1/2/R7.aspx
Значи и тоа не е вистина.
Фрлате цифри и тези,без нито едно покритие на реални броjки.
Малце работата една баба казала...
Не ми јасно за какви успеси зборуваш откако мора да помагам финансиски на моите родители пензионери кои без таа помош не би преживеале физички.
Тоа го прави секи един и не од неска или от вчера. Как беше преди 15-20 години? Не одевте на село да правите сите компоти и зимнина, не си помагавте ?Ако не си бил роден...друга работа.

Последно уредено:
@fmi, сопри се барем малку со гебелсовата пропаганда бидејќи прво стануваш смешен и второ започнуваш да дразниш.

@fmi, сопри се барем малку со гебелсовата пропаганда бидејќи прво стануваш смешен и второ започнуваш да дразниш.
До този момент само празни зборови давате, официални броjки никакви.Кога човек ви побара да дадете извор,бегате. Кога нема што друга да кажете,почнувате да навредувате.Тоа е тоа.Жалам ако за тебе официалните податоци са гебелсова пропаганда.
Глупости и на мене не ми се слушат и читат и затоа ке ви постирам на сека лага, официалните податоци, но нема да падна ниско на вашето ниво да навредувам и да давам определби за лугето.

Последно уредено:
fm.i Ти официјален представник на бугарската држава ли си?
На разбираш ли декаа целата оваа статистика се прави да се отчитат политичарите ни пред ЕУ и тоа се е лага.

До този момент само празни зборови давате, официални броjки никакви.Кога човек ви побара да дадете извор,бегате. Кога нема што друга да кажете,почнувате да навредувате.Тоа е тоа.Жалам ако за тебе официалните податоци са гебелсова пропаганда.
Глупости и на мене не ми се слушат и читат и затоа ке ви постирам на сека лага, официалните податоци, но нема да падна ниско на вашето ниво да навредувам и да давам определби за лугето.
До този момент ти кажуваат како е на практика, а ти бројќи пишуваш,си бил ли во северозападна Бугарија ти воопшто, си прашал ли како излегува на крај пензионер со 150 лева. Смири се малку никој не ти верува на бројките.

fmi
Нема смисла да се лажеме, и да живееме во еден илузорен свјат.Отминаха овие времиња .Нека оставиме лагите на другарите од Македонија да ни објаснуваат и да си веруваат колку прекрасен е животот во скапата им античка татковина тие тоа го умеат многу добро.

Аз не разбирам зашто не си водите споровете по б'лгарски форуми , ами си бодете очите по македонските. Сјакаш са малко тукашните тролове ,които и без да има повод плјујат , та и вие сте решили да им станете глашатаи.

До този момент ти кажуваат како е на практика, а ти бројќи пишуваш,си бил ли во северозападна Бугарија ти воопшто, си прашал ли како излегува на крај пензионер со 150 лева. Смири се малку никој не ти верува на бројките.
Северозападна Бугариja винаги е била наjизосталиот дел от државата и тоа не може да изненада никоj.
Кога не верувате на броjките, веруваjте на митовите и легендидет си.[DOUBLEPOST=1439235273][/DOUBLEPOST]
fm.i Ти официјален представник на бугарската држава ли си?
На разбираш ли декаа целата оваа статистика се прави да се отчитат политичарите ни пред ЕУ и тоа се е лага.
Не сум,но живеjaм овде и гледам што се дешава,гледам и каде са проблемите. Не зборувам дека е розево. Далеку сум от таа мисла.
Ако за теб тоа не са реалните броjки, даj ми твоите броjки и како стаса до нив-методика,изстражуване...[DOUBLEPOST=1439237107][/DOUBLEPOST]
@fmi, погледни ја емисијава:

Двааш ми пример со демографскиот проблем и анализ на ВМРО -БНД една краjна и националистичка партиja? Доживех вие да ми давате пример от ВМРО-БНД, Божееее.

Да видиме Литваниja - популација во 1989 година - 3,67 милиона.
2011 година - 3,04 милиона.
Тоа е приближно 17% и процесот продолжува со полна сила.

Латвиja:
1989 година: 2,666 милиона
2011 година: 2,0 милиона
Латвиja изгубила 25% от популациjaта си.

Eстониja:
1989 година:1,565 милиона.
2011 година: 1,31 милиона
Естониja загубила почти 17% от популациjaта си.

Бугариja:
1989 година: да допуштиме дека стасахме 9 милиона и ако реално нема податоци за тоа.
2011 година: 7,364
Бугариja загубила: 18%

Со два збора,тоа не е нешто невидено, не е нешто што не се е десило на други, тоа е особеност на државите,кои беха наjблизките сателити на СССР или беха внатре.

Последно уредено:
Тоа са официалните податоците. Миграциjaта на населението е постоjaнен процес. Ако тоа се уште не си го разбрал, жалам.

Значи некоj лаже овде. Во UK според официални податоци има 50000 бугари, во Италиjа 55000, во Германиjа 100000. Значи тие 3 држави сами jа надминуват оваа интересна статистика.
Koj лаже овде фми?

Не мал дел. Можеш да видиш страните наназад.

Не питав "колко" хитрецо, а кои? И не ми одговори коjа е целта за коjа збориш?

Не само што е точен промер, за коj не можеш да кажеш ништо, но стаса до нивото да правиш публични навреди. Мислам,дека немам повеке намера да разговарам на вакво ниско ниво.
Ке замолам администратора ( @Acid )да види.

Изjасни како е точен пример? Масовата емиграциjа на бугарите е кон Гургево?
И новото за кое збориш е твоето. Кога немаш аргументи се правиш на жртва. Наj лесниот начин, да намериш претекст и да избегаш.

Говориш за статистики ама ги гледаш само тие кои се во корист на твоjата националистичка агенда.
Постирав ти официални податоци од ООН за држави со наj голема тенденциjа кон емигрирање. Бугариjа е на прво место во светот.

Значи некоj лаже овде. Во UK според официални податоци има 50000 бугари, во Италиjа 55000, во Германиjа 100000. Значи тие 3 држави сами jа надминуват оваа интересна статистика.
Koj лаже овде фми?
Извини, Германиja,Австриja и Италиja са били обект на миграциja уште от почетокот на XX век.
Само студентите от БГ во Германиja са приближно 10 000.

Не питав "колко" хитрецо, а кои? И не ми одговори коjа е целта за коjа збориш?
Мислам можеш сам да погледнеш КОИ. Не е тежко.

Изjасни како е точен пример? Масовата емиграциjа на бугарите е кон Гургево?
И новото за кое збориш е твоето. Кога немаш аргументи се правиш на жртва. Наj лесниот начин, да намериш претекст и да избегаш.
Да земеме Ирска,ако сакаш...да е наj-далеку ако сакаш. Каде е разликава?
Слободно движене на луге, стоки, капитали...
Никаква жртва ....секи сам може да види, убавиот ти стил на навредуване. Не jaс навредувам.

Говориш за статистики ама ги гледаш само тие кои се во корист на твоjата националистичка агенда.
Постирав ти официални податоци од ООН за држави со наj голема тенденциjа кон емигрирање. Бугариjа е на прво место во светот.
Не разбирам тезата ти. Тоа е статистика.
Давате ми пример демографиja... и запирате. Както ви покажав погоре, Бугариja не е изклучок от тренд.Некаде повеке,некаде помалце. Драматизирането на работите е повеке от смешно.Тоа са природни процеси,кои не са лесни за управуване.

Аjде уште малце за популациja.
Млада популациja от 15 до 24 годни
- Германиja - 10.8%
- Португалиja - 10.7%
- Чешка - 10,7%
- Бугариja - 10.4%
- Грциja - 10.4%
- Словениja - 10.1%
- Италиja - 9.8%
- Шпаниja - 9.7%
Отново ништо толкова страшно и надвор от стандартите во Европа.

Еве ти уште една статистика вака за добро утро.

Платите достигнаха покупателната мок от 1989 година.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4916592

Еве и таблица со просечниот доход што можеш да си купиш во времето от 2001 до 2014
hrani2.jpg

Последно уредено:
Северозападна Бугариja винаги е била наjизосталиот дел от државата и тоа не може да изненада никоj.
Кога не верувате на броjките, веруваjте на митовите и легендидет си.
Нема што да верувам во бројки кога знам како е на практика. Со тие бројки ќе одиш во Бјала Слатина или Кнежа и ќе им објасниш на луѓето како всушност статистиката е во ред, тука џабе објаснуваш таму ќе има ефект.

Нема што да верувам во бројки кога знам како е на практика. Со тие бројки ќе одиш во Бјала Слатина или Кнежа и ќе им објасниш на луѓето како всушност статистиката е во ред, тука џабе објаснуваш таму ќе има ефект.
Државите не са хомогени. Има региони са во много подобра состоjба,има региони са во полоша состоjба. Ако тоа не го знаеш...жалам.Северна БГ винаги е била во полоша состоjба от jжна например, Северозападна БГ(каде ас Кнежа и Бела Слатина) винаги е била наjлош регион за цела БГ. Тоа не е нешто ново.

Последно уредено:
Државите не са хомогени. Има региони са во много подобра состоjба,има региони са во полоша состоjба. Ако тоа не го знаеш...жалам.Северна БГ винаги е била во полоша состоjба от jжна например, Северозападна БГ(каде ас Кнежа и Бела Слатина) винаги е била наjлош регион за цела БГ. Тоа не е нешто ново.

LoL, не ми се веруе дека се пуштија да објаснуваат како овде е боље у моментов, од Бугарија.
Grohotom se smijem.
Скоро исто, ко некој нас да дое и да ни објаснуе како на Косово е боље од кај нас.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom