Романците

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Романците добивале евросубвенции за крави од Farmville

Вo Рoманија неколкумина измамници ја оштетиле државата со 500 000. евра. За три години осуммина од гратчето Џорџени добивале субвенции за сточарство, а вушност имале фарма на интернет.
images

Божемните фармери се изјасниле,дека одгледуваат 1 860 крави.
Државата им плаќала редовно од 100 - 150 евра за секоја крава. Кравите всушност биле одгледувани во популарната игра на Facebook Farmville.
Според британски информациски сајт измамниците ја тужеле државата. Тие тврдат, дека никаде во законот не пишувало, дека кравите треба да се вистински и дека државата неправедно им ја укинала субвенцијата

http://www.thedrum.com/stuff/2013/1...laim-400000-government-subsidiaries-fake-cows

Јас ќе барам субвенции во земјоделието:Ќе го насадам цело Мариово со праски,кајсии,вишни а ќе пробам и банани.
Ќе си платам најдобар информатичар-комјутерџија,да ми направи страна(е-мајл),па да конкурира кај владата на државава.
Сето ќе биде уверливо од орање,садење,кроење,берба и т.н. А какви ги има таму во хххх сигурен сум ќе ми успее.
Без мотика и ќе бидам прогласен за најдобар земјоделец,а секако од кванташки ќе им пратам некоја гајба праски на власта.

Јас ќе барам субвенции во земјоделието:Ќе го насадам цело Мариово со праски,кајсии,вишни а ќе пробам и банани.
Ќе си платам најдобар информатичар-комјутерџија,да ми направи страна(е-мајл),па да конкурира кај владата на државава.
Сето ќе биде уверливо од орање,садење,кроење,берба и т.н. А какви ги има таму во хххх сигурен сум ќе ми успее.
Без мотика и ќе бидам прогласен за најдобар земјоделец,а секако од кванташки ќе им пратам некоја гајба праски на власта.

Што по ѓаволите ?

Сериозен си?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom