- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.941
- Поени од реакции
- 14.601
Сега мнозинството е напалено по електронска, хаус, техно, дабстеп музика.Тие што сакаат рокенрол и се желни за нови бендови се далеку во помал број, па својствено на тоа далеку помалку бендови се појавуваат.Да нема легенди како што имало во минатиот век, но мора да го прифатиме фактот дека шансите да се појават нови легенди се многу мали.Но, затоа тука се оние старите бендови кои сеуште постојат и творат и некои од поновите кои колку-толку ја одржуваат рок сцената во живот.Драго ми е што го спомна Дејв. Многу го почитувам човекот, талентиран музичар и богами човек без срам. Сепак Фу Фајтерс споредено со Нирвана има недостатоци. Еден од главните фактори е што Дејв е веќе стар. Мислата ми е, колку и да се квалитетни музичари како Дејв и Еди Ведер, не може да очекуваме луѓето уште да беснеат на сцена како некогаш, да подигнуваат бунт итн итн. Тоа би требало да го прават новите рок ѕвезди. Еве на пример, ми дојде на памет Muse како бенд. Одличен бенд се? Ама знаете каде најчесто ќе го најдете Мет Белами овие години? Во таблоидите, под рака со жена му Хадсон. Сериозно се прашувам кога Мет стана таблоидна личност, а при толку убава музика може да биде глас на една генерација.
Друга работа не се согласувам со муабетот дека сега е време на останатата музика т.е ова не е време за рокенрол. Постои огромна таргет група која ги слуша старите бендови од типот на Дорс, Нирвана, Квин, не можејќи да најде нешто ново, а добро за слушање. Навикнати се лидерот на бендот да е гласот на генерацијата. А на оваа генерација и фали глас богами.
П.С Гледам никој не спомна околу култот на мртвите ѕвезди.![]()
Околу култот на мртвите ѕвезди.Не знам во која тема го прочитав и од кого беше напишано но мислам дека наједноставно го објаснува тоа.Доколку Мик Џегер или Кит Ричардс беа убиени, а Стоунси се распаднеа денеска тие ќе беа најголемите легенди на рокенрол музиката и најмногу почитувани во светот, а Битлси(под услов сеуште да постоеја како Стоунси денес) ќе беа само оние стари диносауруси од пред 50 години кои сеуште прават добра музика и никако не умираат.
ДаJeremy муабетот ме потсети на Polly oд Nirvana. Ja знаеш приказната позади?
Инаку, немам што да дополнам, браво за муабетот.