Рок музика од 60-тите и 70-тите

• Креатор на темата Креатор на темата -flower child-
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 март 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ajde makedonski "deca na sonceto", HIPICIIIII, koj e vasiot omilen bend od vremeto na psihodelijata?:smir: Peace&love-flower child-

mene me bendisuvaat "the doors", led zeppelin, patti Smith, sex pistols,Queen, i dr
sega ne mi teknuvaat

Queen хипици?

The Doors, хипици? Не знам, ама тешко.

Зеплин хипици?

Грешка си ти нешто. :)

sigurno e greska inace vo vremeto na psihodelijata najdobri izveduvaci se Jimi Hendrix, Janis Joplin, T-Rex, Quicksilver messenger service itn itn me mrzi da nabrojuvam. Off topic mnogu mrzam hipici imaat mnogu glupa ideoligija flower power WTF???

Џеферсон Еирплејн.

sigurno e greska inace vo vremeto na psihodelijata najdobri izveduvaci se Jimi Hendrix, Janis Joplin, T-Rex, Quicksilver messenger service itn itn me mrzi da nabrojuvam. Off topic mnogu mrzam hipici imaat mnogu glupa ideoligija flower power WTF???

Златно анархија и тепање, они викат цвеќиња.

Стварно глупи луѓе.

Хендрикс е блузер, слично и Џоплин.

ТиРекс си се нешто како рок.

Сте помешале поими вие. Се зборува за музиката, не облекувањето и стилот. Сите во тоа време се облекувале така. :)

Doors не се хипици, иако хипици ги слушале. Самиот Џим имат милион пати изјавено дек НЕ е хипик. Мислам, очигледно е, види му кожна облека и јасно ќе ти е.

Da i the doors ne se hipici no sepak i toa e muzika od toj period od postot jas sto go prativ kolku so znam i kolku so imam citano samo patti smith se proklamira kako hipik

The Doors и Pink Floyd..... ако веќе збориме за психоделија....... Е сеа.... дали се хипици.. дефинитивно не...

Макар што Флојд имаат еден албум наречен More, фактички тоа е саундрек за истоимениот филм, во кој се зборува за двајца хипици кои идат низ светот и стигнуваат во Нов Зеланд за да ја најдат смислата на животот.. или така нешо.... :)

Во секој случај тоа не ги прави Флојд хипици...

Grateful Dead. Закон бенд, башка едни од легендите на тоа време.

од 60 и 70 и навака Doors, Deep Purple... а инаку не глеам нешо за хипици ваму

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom