Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Според мое мислење рокот е `најкомерцијална` музика односно нема човек што не слуша или не слушал рок, барем еден период од животот.
Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, http://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_JamPearl Jam, L7, Rage agains the Machine, Guns N' Roses.. итн итн ја сфативте поентата каков рок слушам :)
Сепак не се оптоварувам и замарам многу со правци, кој каков и што рок..у последно време на плеј листа рандом ми идат The Kills, The Used, Iron Maiden, SOAD Slipknot, Rammstein, Korn, Garbage, Dream Theater, а NIN ми е...ух незнам нешто без коа не ми поминува денот :)
PS grunge never died, it just needed some time to think! :je:

[Едитирано од FortunE: црните букви се супер, во иднина не пишувај со жолти, розеви, зелени или што знам јас какви. Фала.]

Во последно време сум појќе по рок балади...ај ќе ми пројдит и овај период уш малце :)

Ej najiskreno me mrzi da citam koj sho ima napishano..sakav da kazam..moze nema da se soglasat mnogu lugje so mene,ama D.N.O se extra:pehar: :)

Сакам да изјавам дека после милион сопки перипетии и кочници од ограничени луѓе конечно дами и господа Sex Pistolls и официјално ќе влезат во куќата на рок ен рол великаните. И време беше.

таа куќа на великани каде се наоѓа

сте чуле бе дека перл џем ке идат у бугарија?

појма немам, ме попалија на факултет ама ни они незнаат датум

пс што ти стана со никот?

Гижо напиша:
таа куќа на великани каде се наоѓа

не сум сигурен. Иначе сигурно ја знаеш Rock N Roll Hall of Fame

ја знам, а сега знам и дека се наоѓа во Кливленд, и Блек Сабат оваа година ке влезат

условите за да влезе некој е да има 25 години поминато од појавувањето на првата негова песна. Знам дека за Пистолс, Кис и Сабат иако од одамна требаше да влезат комисијата што одлучува заради не знам кои причини не ги земала во предвид. Дури и Ози после некое време рече -па на крај краева и не мора да не примите-.

Gizo kazi mi tvoe strucno mislenje za EKv i Azra :)

моите мислења се оскудни прибидејќи азра и екв не се наоѓаат во мојата дискографија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom