Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Гласав за Рок/Метал, нормално. Тоа е стилот кој го слушам од неодамна. Порано слушам класична музика и малку рок.
Турбо фолк не го поднесувам, едноставно од тие „приказни“ во текстовите и кафанската музика ми се гади. :helou:

Ja oduvek sum slusal punk (hard core punk) i crossover thrash metal. No u toa vreme se idese u vojska i mene me pratija u Hrvatska na granica, i tamo sve narodnjaci bea, i posle 12 meseca pocnav i narodno ali pazi toa jas so slusav so ova razgolenive droljasti folkerajki nema veze, slusav Sinan Sakic, Serif Konjevic, Rizo Hamidovic, Ferid Avdic, Mahir Burekovic, Safet Alija, Kemal Malovcic, Samir Radetinac, Mile Kitic, Toma Zdravkovic, Boban Zdravkovic, Juzni Vetar, Nervozni Postar, Brzi, Dzej, semsa, Dragana, i mnogu drugi ali pazi toa vreme folkot bese drug po kafanski za pienje ne za igranje.

Гласав за рок/метал иако најмногу ми лежи поп/денс и поп/рок.

Мразам турбо-фолк :nerv: Долина на силикони ми е , текстовите УЖАСНИ (извукла си циглу из темеља љубави наше :nesvest::pos:) а пак пеењето е како гладна мачка да се бори за живот откако ја прегазила кола.
Како металка , гласав за метал.Зашто? Зашто не ми зуи во уши и после 24 часа слушање :smir:

Многу сакам турбо-фолк,просто луд сум по него ,нон-стоп го слушам,дење-ноќе :drk:

Не го слушам многу рокот и металот, ама ако бирам меѓу тоа и турбо фолк нормално ќе одберам рок/метал. Поквалитетна музика и тоа многу поквалитетна.

Не поднесувам турбо фолк...едноставно нелиии...мразам турбо фолк..:vozbud:

Glasav za metal.Slusam potehnicki stvari ne go delam metalot na miljardi podgrupi ako mi se svigja kako e izgradeno na tehnicki plan ondak slusam.E sea zanrovi kako prog metal i jazz fusion se mn potehnicki razvieni od nekoi drugi ali fakt e deka sekoj muzicki pravec si ima svoi vrednosti.Fintata e sto razlicna grupa na lugje razlicno gi analiziraat pesnite,i sekoja persona bara razlicna stvar od pesnite.Kako sto jas baram dobra tehnika brzi tempoa i dinamika nekoi lugje se fokusiraat na drugi elementi od pesnite kako tekst.Fakt e deka nema los ili dobar zanr bidejki na kraj kraeva vo prasanje e vkus.

turbo folk definitivno !!! ....... se zezam metal 4 eva' ! (inace slusam i rap,aleternative i mn dr stilovi ama naj sum po metal ):smir:

срамота е да се споредуваат рокот и металот со турбофолкот,..греота е..:uvo:

Турбофолк бе човече!Не се може без тоа!На свадба метал да не сакаш да ти свират или можда рок?

Takva ni e tradicijata :nesum: Ne e striktno folk ili turbo folk zanr za svadbi.Ja na moja svadba ako sakam Opeth i Necrophagist ke gi donesam(Death Metal)

Турбо фолк дефинитивно! Не го слушам којзнае колку,ама во секој случај повеќе него ли ова другово.
Не поднесувам метал/рок,посебно метал,прејаки звуци,вриштење во понекоја песна,едноставно не сакам,а и неможам тоа да слушам.:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom