Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Чисто да се преброиме, како и да се слушнат ставови за и против. Нема средина, нема трета опција. Повелете.
Темава ја ставив во Општи муабети, за да не се разговара само за музиката и тоа каква е и што е, туку и се што влече со неа - стереотипи, генерализации, животни одлуки, навики, стилови...

Рок Метал за мене јебеш турбо фолк

Зошто? Што ти е толку одбивно во турбофолкот?
Не дека го бранам (скраја и далеку), само сакам поопширни мислења со цел да се развие дискусија на ниво, со аргументи и изградени ставови, без навреди и слично...

Рок, метал (во сите видови) се секогаш на мојата листа, турбофолк нејќам, не заради нешто незнам не сум слушнала песните(ако можат така да се наречат) туку едно ставно ми се сите копии една од друга, не можам да се најдам у тие варалице и сечам вени , или сега ќе го земам на онаа, или како беше твоја бурма кожата ми ја сече незнам....неможам не сум таков тип на човек, за мене сентиментални ми се бери вајт, леонард коен.... во нивните песни се задлабочувам, се затворам и се тешам, јбга не сме сите за на маса у кафана и прекршување до бесвест со испотени мишки и чела:smir:

За Рок/Метал гласав, мислам дека не потреба да објаснувам.
Но мислам дека резултатите од анкетата нема да бидат реални затоа што голем број на членови што слушаат турбофолк ќе речат дека се по рокот, барем јас така мислам. :)

Jas slusam i narodno i zabavno, ali ete ne mozam da glasam za dvete odednas pa samo kje go napisam mislenjeto.

E da ja sakam i operata a posebno Betovenovata Deveta Ninfomanija

Jas slusam i narodno i zabavno, ali ete ne mozam da glasam za dvete odednas pa samo kje go napisam mislenjeto.

E da ja sakam i operata a posebno Betovenovata Deveta Ninfomanija
Има посебна тема за "каква музика сакате", Фантом убаво кажа дека 3-та опција нема.

Се разбира рок/метал. Турбо фолкот песна, ќе ја слушнеш неколку пати, ќе ти влезе во глава брзо и брзо ќе излезе. Многу од рок песните се евергрини и некои иако сум ги утепала од слушање, не ми се досадни. Има многу повеќе квалитетни рок/метал песни отколку турбо фолк (ако воопшто ги има).

рок/метал ми се допаѓа повеке зошто текстовите имаат значење(за разлика од турбофолк песните), музиката ми се допаѓа повеке...незнам...едноставно сакам рок/метал многу повеќе од турбофолк...тоа си е до вкусот

Едноставно не можам да го поднесам турбото.

Рок, накај метал.

Комплетно анти-турбо-фолк.

Ни едното ни другото само хипхоп

Маљо, рековме да избериме меѓу рок/метал и турбо. Напишав во првиот пост, темава ја поставуваме да нема трета опција. Ако немаш нешо да кажиш на темата, сеј си мирен. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom