Родителско право на шамар?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Не смее никој ни да го одземе правото на шамар на родителот. Секој треба да си има право да го одгледа детето на свој единствен начин како мисли дека е погодно за неговото дете. Едно е насилство друго е шамар. Не се сите деца исти, има дете и дете. Ако едно дете се разбира од збор другото не се разбира ни од десет збора. Кој метод на воспитување ќе се употреби врз кое дете пред се зависи од родителот, затоа и правото не смее да му се одземе.

Не смее никој ни да го одземе правото на шамар на родителот. Секој треба да си има право да го одгледа детето на свој единствен начин како мисли дека е погодно за неговото дете. Едно е насилство друго е шамар. Не се сите деца исти, има дете и дете. Ако едно дете се разбира од збор другото не се разбира ни од десет збора. Кој метод на воспитување ќе се употреби врз кое дете пред се зависи од родителот, затоа и правото не смее да му се одземе.
Да бе галење е шамарот не е насилство. Кога ќе дојде до фаза родител да примени казнена мерка ќотек од било каков вид, пробемот не е во детето туку во родителот.

Да бе галење е шамарот не е насилство. Кога ќе дојде до фаза родител да примени казнена мерка ќотек од било каков вид, пробемот не е во детето туку во родителот.

Ај биди малку реален. Не туку изигравај Американец...
Насилство е тепање, злоставување, малтретирање на детето...
Благ шамар е лесен удар кој не нанесува никаква болка туку само има за цел да укаже на грешката.
Насилството задава болки, шамарот не.

Од што збор се разбира двегодишно дете што пика прсти во струја?
Ти му викаш немој тоа не чини, тоа пак го прави истото.
Додека двегодишното дете да го сфати твојот фин и љубезен збор ќе го утепа струја. Е богами кога ќе му удриш еднаш шамар нема да му текне да чепне пак.

Додека двегодишното дете да го сфати твојот фин и љубезен збор ќе го утепа струја. Е богами кога ќе му удриш еднаш шамар нема да му текне да чепне пак.

:pos2::pos2::pos2: да ти донесам едно детенце... двегодишно...ако сакаш утепај го од мавање,крвнички....детето пак у штекер ке брцне.... гарантирам со глава....ставил раце на рингла,фрлил мобилен у лавабо со вода,бутнало елка, и мн мн мн други работи...а двегодишно,

Ај биди малку реален. Не туку изигравај Американец...
Насилство е тепање, злоставување, малтретирање на детето...
Благ шамар е лесен удар кој не нанесува никаква болка туку само има за цел да укаже на грешката.
Насилството задава болки, шамарот не.

Не сум Американец, Македонец сум и се гордеам со тоа. Благ шамар не боли :icon_lol:, зависи од човекот еве јас на пример колку и да благ мојот шамар боли. Ајде сега малку посериозно, шамарот се мава како присилна мерка и поради тоа мора да боли за да тоа дете кога ќе помисли да чепне во штекерот да ја осети таа болка врз своето лице, штекер=шамар+ болка на лице. Болката како двигател на нештата не е многу ефективна и ќе влијае врз моќта на рассудување во иднина на тоа дете. Подобро е да се постави некоја физичка препрека за да не може да допре тоа дете до тој штекер отколку да се тепа.

:pos2::pos2::pos2: да ти донесам едно детенце... двегодишно...ако сакаш утепај го од мавање,крвнички....детето пак у штекер ке брцне.... гарантирам со глава....ставил раце на рингла,фрлил мобилен у лавабо со вода,бутнало елка, и мн мн мн други работи...а двегодишно,
Точно е тоа репресивните физички казни не помагаат.

Точно е тоа репресивните физички казни не помагаат.

повеке е сигурно дека еден шамар на лицето или на газето на детето ке воспостави некаква воспитна мерка отколку да му речиш само:немој сине не гибај таму не е убо или да се развикаш...дете како дете за инает ке го прави тоа...не знам кој кажа погоре за штекерот...штекер=шамар...па да го видам нека чепни пак таму...правото на шамар го има секој родител...пошо тоа е еден дел од воспитувањето на детето...а невоспитано разгалено дете...не чини многу така?

I te kako sum za pravo da mu se dade na roditel da go istepa deteto za storena pogreska.Pa ako se dozvoli deteto da pravi sto saka toa ,bog znae kaj ke stigne koga ke porasne.Samo sto jas kaj sto ziveam ne smee da se tepaat deca oti odma ti doagaat doma psiholozi i red drugi sluzbeni lica pa moze da se desi i da ti go odzemat deteto i da go skratat roditelskoto pravo.Zatoa jas se cudam kako da se vospita ovde edno dete, bez ni malku kotekce ne ide toa.Kako sto rekle starite kotekot od rajot ispadnal.
тебе очигледно не те скапувале од ќотек,за да видиш колку е излезен од рајот,па за до крајот на животот да носиш трауми со себе и да бидеш неспособен за било каква врска,да имаш невиден страв од луѓе и единствен начин за да комуницираш е со насилство и едниствен јазик кој го разбираш е насилство.

тебе очигледно не те скапувале од ќотек,за да видиш колку е излезен од рајот,па за до крајот на животот да носиш трауми со себе и да бидеш неспособен за било каква врска,да имаш невиден страв од луѓе и единствен начин за да комуницираш е со насилство и едниствен јазик кој го разбираш е насилство.
Mene me tepala majka mi no ne taka za da recam deka mi ostavilo tepanjeto posledici.I veke rekov ednas da ne me svatite bukvalno deka treba krvnicki da se tepa dete.Edno udiranje po gaz ili samarce ne e kraj na svetot.Molim te ne mi go prevrtuvaj kazanoto.

Mene me tepala majka mi no ne taka za da recam deka mi ostavilo tepanjeto posledici.I veke rekov ednas da ne me svatite bukvalno deka treba krvnicki da se tepa dete.Edno udiranje po gaz ili samarce ne e kraj na svetot.Molim te ne mi go prevrtuvaj kazanoto.
Има премногу родители во земјава кои ги мрзи да комуницираат со своите деца како што треба,и се додека им даваат за право и шамараче да им се мава на детето свое,они ќе го злоупотруваат максимално,под агендата ќутекот е излезен од рајот
Како може мене да ме слуша немирно дете коа ќе му кажам дека не смее да игра на сред улица дека ќе го згази кола,посебно коа ќе му го кажам со сериозен тон без викање и вреѓање?
Нема оправдание за неспособноста на родителите и немаат никакво право да ги тепаат своите деца!

Детето може да биде послушно и без да му се тресне шамар. Tоа е само еден од начините со кој се врши отуѓување на детето од родителите, со што се добиваат оние нус појави во секоја фамилија, детето да биде уште понемирно а родителите да се нервираат се повеќе и повеќе.
Шамарот (а богами и кој било друг начин на тепање) не е начин за смирување. За тоа постојат различни пристапи и начини на средување, како прво на односите на релација дете-родител, а потоа и на детето према околината.

Затоа после децата ќе ви бидат исти ко Американските- аздисани и побеснати, ќе се лигават, ќе плачат и ќе добиваат се што ќе посакаат.
Има работи кои се објаснуваат со збор и има работи кои едноставно на децата не им влегуваат во глава. Никој не е за ќотек наспрема разговор, но некогаш и ќотекот е неопходен. Но, на невидено и неосетено сите сте паметни. Ќе ве прашам кога вие ќе треба да одгледувате деца, сега мислите дека се што лета се јаде ама не е така.

Шамар? Каков шамар бе, боксови и клоци треба да играат за да се научи на памет, барем 10 пати во првите 10 години од неговиот живот да му пуштиш крв од нос па да се научи у каков свет живее, а не галење галење па..

Затоа после децата ќе ви бидат исти ко Американските- аздисани и побеснати, ќе се лигават, ќе плачат и ќе добиваат се што ќе посакаат.
Има работи кои се објаснуваат со збор и има работи кои едноставно на децата не им влегуваат во глава. Никој не е за ќотек наспрема разговор, но некогаш и ќотекот е неопходен. Но, на невидено и неосетено сите сте паметни. Ќе ве прашам кога вие ќе треба да одгледувате деца, сега мислите дека се што лета се јаде ама не е така.
Јас еднаш во животот имам добиено шамар, и тоа само затоа што и се развикав на мајка ми. Се’ останато што го правам, мојот карактер и мојот однос, се изградени врз основа на муабети а не врз основа на ќотек.
Ќотекот е неопходен само кога родителите не можат да најдат начин да објаснат нешто на децата.
Место да му лупнеш шамар, забрани му 2 дена на компјутер... Полесно е:smir:

Јас еднаш во животот имам добиено шамар, и тоа само затоа што и се развикав на мајка ми. Се’ останато што го правам, мојот карактер и мојот однос, се изградени врз основа на муабети а не врз основа на ќотек.
Ќотекот е неопходен само кога родителите не можат да најдат начин да објаснат нешто на децата.
Море еби му мамицу напрај го лом, да видиш дали тогаш ке пуши цигари или ке користи дроги. Само 2 пати од земја мавање ке биде мирно коо куче.

Ако веќе станува збор за забрана на компјутер, тогаш станува збор и за повозрасно дете кое го разбира зборот што му го кажуваш. Во тој случај се согласувам дека шамарот е контрапродуктивен. Јас зборувам за мали деца до 10 годишна возраст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom