Роди ме мајко во Швајцарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Роди ме мајко во Швајцарија!

Која земја е најдобра за здрав и среќен живот? Според студијата на британската The Economist Intelligence Unit спроведена во 90 земји во светот најдоброто место за да родите дете во 2013-та година е Швајцарија.

Швајцарците се посреќни и имаат поквалитетен живот од жителите на сите други земји, пишува Daily Mail.

Од земјите кои се наоѓаат во нашето соседство најдобро е да се роди дете во Словенија. Веднаш зад неа следи задолжената Грција која котира на 34-тото место, а потоа се редат Хрватска, Србија и Бугарија кои се на 46-то, 54-то односно 61-во место. Во листата на земји ја нема Македонија.

При спроведувањето на истражувањето се земени во предвид повеќе фактори и тоа: богатство, стапка на криминал, доверба во јавни институции, добар семеен живот, положба на земјата, демографија, состојба на државата во однос на светската економија, културолошки карактеристики, друштвен статус и колкав ќе биде доходот по глава на жител во 2030-та кога децата ќе бидат полнолетни.
najdobra_zemja1.jpg

Швајцарија земја од соништата

Ваше мислење околу оваа проблематика? Која странска земја пружа најдобри услови за раѓање и одгледување деца...?​
Целосна листа тука
едно другарче од средно беше родено во Швајцарија и до 18 год секој месец земаше детски додаток 300 евра, добар другар ми е па мислам дека вистина е ова не би требало да ме лаже

Ногу јаки совети, Гејд! Дали ко дремиш канцеларија повремено те ометаат со некој ИТ проекат?

И што допринесе со коментаров на темава? Ко канцер си по темиве да му е..м...

Ај Ти не ИТ чичко Петре...После се чудиш оти на стари години уште тапети лепиш наместо да бидеш Ај Ти Проџект Консалтант.
Јазик, само јазик му е мајката да знаеш и повеќе курсеви.
Имаше овде еден вмровец со сите могучи курсеви и сертификати. Кај е сега да го описмени стрика???

Може и вака.
Роди ме мајко во Владимирово, па доктор да си биднам на скопските клиники.

И што допринесе со коментаров на темава? Ко канцер си по темиве да му е..м...

Гејд, з`ш си олку негативен бе? Ам ко те читам како децава требет да учет за ич да не работет, морам да те пофаљам. Олку саглам акал никој немат даено на темава. Ето з`ш пишам ре, не се сашчисви.

Анчо ти ко да имаш проблем со младите што доаѓаат во Скопје да студират.

Анчо има проблем со сите што доаѓаат во Скопје, не прави тој разлика младо-старо.

Гејд, з`ш си олку негативен бе? Ам ко те читам како децава требет да учет за ич да не работет, морам да те пофаљам. Олку саглам акал никој немат даено на темава. Ето з`ш пишам ре, не се сашчисви.

Ајт на игноре, доста ти е.

Добро во Швајцарија е што имаат стабилен живот. Има работа за сите.
Али Македонија е рај ако имаш мозок и муда. Швајцарците работат како црнци. Во Македонија да го има швајцарскиот систем ке биде супер. Али јбг, сеуште се лажеме со малку.

Јас ќе одам напролет некој месец, ама нема да биде ветена земја затоа што ќе работиме тоа што нејќат да го работат швајцарците :icon_lol:.

Роди ме мајко во Швајцарија,
да видам пуста земја ариевска,
да видам техника, наука, медицина,
и да не живеам во оваа вукојебина Афричка!

:D

Amerika druze, Amerika.

Америка според мене не е ни во топ 10, имаат прелошо здравство, и исто зависи во кој дел на Америка би живеел, затоа што има делови каде што е премногу лошо за живеење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom