РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ау како само Самс го пропушти Атман... со него на лев бек ќе беа покриени сите позиции и се ствара екипа за топ 8 минимум

Сосема заслужена победа на Вардар, одбрана на ниво, на чело со Милиќ кои заедно со Дибиров беа клучни ракометари на натпреварот, мислам дека Дибиров 9/10 гола постигна и тоа кој од кој поубав. Од друга страна премногу брзање во играта на Металург, што резултираше со еден куп технички грешки, во нападот беа без идеа, само си ја префрлаа топката од еден на друг, па мораше Вугринец во неколку наврати изнудено да шутира,со ептен млаки удари.
Во второ полувреме малце од малце работите дојдоа на свое место во тимот на Металург, во некои наврати и намалија на три разлика, но пак се вратија на брзање и правење глупи грешки, што на крајот беа битни за резултатот. Едина светла точка кај Металург беше Атман, човекот е ѕвер, заедно со Дибиров изиграа денеска врвен светски ракомет, секоја чест. Потфрли Станиќ, исто и Мојсо..во тимот на Вардар за пофалба е и Караџиќ , ма да од него очекував таква игра, па не ме изненади премногу.
У глобала и не гледавме некој „вау“ ракомет, ама во последните нивни дуели не беше нешто различно од ова.
За 10 дена се надевам дека и двата тима ќе прикажат по квалитетна игра, и рамноправна во текот на целиот меч, што не беше случај во овој.

Манасков бил на исто ниво ко Дибиров they said :icon_lol:

Да добар е малиот кога има добар голман задс себе па кога може да истрча на контра, во позициона игра е полош и од Недановски.

Секоја чест за Вардар како екипа која победи заслужено...подобри беа,играа поразноврсен ракомет и во одбрана изиграа максимално сконцентрирано и го отпишаа Вугринец...Самсоненко испадна дека го надмудри Червар но во суштина не е така бидејќи сепак играчкиот кадар и поголемата односно пошироката клупа си го направи своето..неможи Атман против сите да игра..

Иначе колку би било поубаво ако на местото на Металург беше Пелистер со сличен квалитет и буџет..е тогаш ќе беше вистинско македонско класико и Битолските Чкембари од другата страна....да видеше Европа што е вистинско дерби

Јас мислам ќе беше разликата 10+ ако и Душебаев изиграше како што треба.

Мене утакмиците у Сеха ми беа поинтересни од оваа со Металург, две скалила пред нив.

п.с. КУРТАШАК!

ИГРА МАГИЧНО МАГИЧНООО ВАРДАР ИГРА ФАНТАСТИЧНООО

Металург :pos::pos: :pos:

И да, дежурните кењачи барем еднаш, нека знаат за што се работи, а не одма да кењааат без да знаат што всушност се случуваше! Некој убаво го изеде бидејќи сакаше да глуми мангуп ;) не знам што друго очекуваше, после полицијата се вмеша па мораше да се повлече, Комити ни започнаа инцидент, ниту беа фрлани предмети во салата, така да олабавете малце, за курташакот на Металург подоцна да додјеме на себе ;) :D

1463060_767622716600733_2085929698_n.jpg

:vozbud:

Ауф не знаев дека сме им ја извадиле паролава хахаха
Хахаха кое закпување.
Иначе они извадија кореографија ТЕМНАТА СТРАНА НА ГРАДОТ.
Ама пошто се имбецили си ја опбјавија кореографијата јавно.
И следува нашето И МЕСЕЧИНАТА ИМА ТЕМНА СТРАНА АМА НИКОЈ НЕ ЈА ГЛЕДА ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА

Ми се фати гласот од викање!
Малку педерски беше пуштањето на музика кога ќе почнеа Комити да навиваат. Ама ќе им вратиме за десет дена, три пати побројни од денес во сала. Ништо нема да може да не натпее. :vozbud:

Дали утакмицава била наместена или не тоа не знам, ама едно знам а тоа е дека "Металург вечерва се удави во Вардар" .
Толку од мене!!
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 23:29 ---

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom