Ривалство и искрено пријателство

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување

Може ли ривалството да прерасне во искрено пријателство?

• Да

Гласови: 31 62,0%
  • Не

Гласови: 19 38,0%

• Вкупно гласачи
    50
M

Mussolini

Гостин
Како шо веќе кажува самиот наслов: можно ли е едно ривалство да премине во искрено пријателство? Не е битно дали се однесува на фудбалско, другарско или не ти знам каков друг на ривалство...

Спред мене, ако има некое ривалство помеѓу 2 адолесценти во текот на годините можно е и има шанси истото да премине во искрено пријателство додека ако се створи ривалство да кажеме на 2х години, тешко дека истото ке премине у искрено пријателство. За фудбалските ривалства: се воздржувам да одговорам бидејки не сум навивач на ниту еден тим.

Пријатна дискусија...

Кога станува збор за девојка(за машките) или дечко(за женските) секој за секого е ривал,поготово кога се работи за пари или вработување во тој случај пријателството лесно преминува во ривалство и кога ќе видиш пријателство скоро и да не постои,освен она од корист.Значи не правам муабет за пријателство што може да премине во непријателство или непријателство во пријателство,едноставно според мене не постои пријател бар не во ова време на можности,тука се вклопува реченицата на еден мој близок познаник кој вика "Вистинските пријатели умреа 42 година".

Имам добиено впечаток дека кај машките е полесно ривалството да прерасне во пријателство и мислам дека почесто и се случува да машките преминат преку кавгите и да станат пријатели или да се смират.
Кај женските е малце потешко. Тоа што едно женско ќе му згреши на друго - се запишува во мало црно тевтерче, се крие длабоко во себе и се памти.
Се памти се дур не дојде можност за одмазда и крвопролевање. :cautious:

Едит:

Имаше на фејсбук некој објавено:

GIRLS NIGHT OUT
garter-snake.jpg

Ривалот или типот со кој се мерам го почитувам пред се.
Заради него јас продолжувам да верувам, да успевам и да се пробивам јако во животот.
Без непријатели животот е тотално промашување.
Неможеш ти да станеш пријател со некој што си се гледал на косо и што си се мерел у потези.
Ја на пример непријателот го чуствувам близок исто ко другар ... Среќен сум што го имам за ривал, го почитувам ама кога тогаш во животот ќе го изедам и како што ме за*бал ќе му вратам тродупло и јас и Господ. Нека биде сигурен во тоа . Причините ми се многу подлабоки затоа вака зборам. :)
Фудбалското неможе....Фудбалот е магија, сакањето еден клуб е најубавата работа после сексот.Поделбите се големи.

Имам добиено впечаток дека кај машките е полесно ривалството да прерасне во пријателство и мислам дека почесто и се случува да машките преминат преку кавгите и да станат пријатели или да се смират.
Кај женските е малце потешко. Тоа што едно женско ќе му згреши на друго - се запишува во мало црно тевтерче, се крие длабоко во себе и се памти.
Се памти се дур не дојде можност за одмазда и крвопролевање. :cautious:

Едит:

Имаше на фејсбук некој објавено:

GIRLS NIGHT OUT
garter-snake.jpg
Моето ке е малку оф топик ама у секој случај, жена со пари е како лудак со автоматска пушка :D

Ривалството да премине во искрено пријателство кај мене не пали тоа, а нема ни да се десе никогаш во животот, барем за кај девојките знам дека е така дека е потешко. Но сепак зависи и до ривалството какво е...

Зависно од ривалството за што станува збор и до која мера се оди.

Зависи од кој степен е ривалството. Не е исто да сте играле фудбал за различно маало , да бркате иста риба или да му ги скршил двете раце на брат ти. Од првите две може , дури и сметам дека тоа ќе биде доста цврсто пријателство пред се затоа што го почитуваш својот ривал иако сте непријатели :)

За женска онака, за глупости може, за фудбал НЕ и за семејство НЕ

Како што кажаа веќе зависи за што се работи.
Јас мислам дека можно е, а освен тоа мислам дека и едно вакво пријателство ќе биде поцврсто отколку повеќето „обични“ пријателства.

П.С Ве молам не мешајте ривалство со непријателство и/или крвна одмазда ако ви треба дефиниција гуглајте.

Непријателот, на мојот непријател иако е мој непријател, може да стане мој пријател. :pos:

Јас немам „натпреварувачки“ карактер, немам потреба да се докажувам некому. Понекогаш тоа може да биде проблем. Кога ќе осетам дека некој „трчка“ околу мене, јас го пуштам да се истрча и тамам пред целта му отпоздравувам и му се заблагодарувам за дружбата. Воопшто не сум злопамтило, но тоа не значи дека не знам да „испукам“ некој куршум. Во такви моменти го обвинувам тестостеронот, кој знае да проработи баш кога не треба. :giggle:
Не знаеш од кого што можеш да научиш и кој може да ти стане пријател во животот. Секогаш биди треба да бидеме спремни на се`.

Ние луѓето сме најлоши суштества. Понекогаш знаеме непотребно да си го направиме животот бојно поле.

незнам сеа вие малисте сте тука не се секавате на еден филм одамно е снимен 1996 со жан клод ван дам не ми текнув како се викаше

Како мислите вие што спомнавте за фудбал ако се работи ондак не може o_O демек ако двајца играат/навиваат за различен клуб не можат да бидат пријатели!? или ја нешто грешно сфатив?

многу голема глупост ми е тоа (n)

прва година средно рјк, јас бунтовник, уште бев сељак од бутел, у клас имаше еден мн ме нервираше, со сите женски збореше, со поголемите се знаеше, мангуп изиграваше.. сега веќе 8 год ми е најдобар другар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom