Рисивери за сателитска

• Креатор на темата Креатор на темата marko91
  • Време на започнување Време на започнување
IsusHristus напиша:
чим имаш ресивер слободно земи си скај стар.ресиверот ке ти заврши доста заебанции кои треба да ги правиш со скај старот
Не те сватив баш.:nesum:

Епа контролата на моторот ќе ти иде преку рисиверот. Значи сателитите ке ги шалташ преку рисиверот.
Ако сакаш да ти врти на Astra стискаш на канал што е на астра, ако сакаш на Hotbird, стискаш на канал што е на hotbird итн..

Мислам дека со моторот имам и позиционер со далјинско. Со него може да се менјаат сателитите преку далјинското или евентуално да се намести преку скај старот сами да се мењаат.
А од кодираните канало што отвара?

Jane напиша:
Мислам дека со моторот имам и позиционер со далјинско. Со него може да се менјаат сателитите преку далјинското или евентуално да се намести преку скај старот сами да се мењаат.
А од кодираните канало што отвара?
За кодирани канали зависи од денот некад има клучеви претежно за 60% од каналите некад нема ништо за гледање се е испозаклучено.
претежно има доста отклучени канали и зависи од која страна симињаш клучеви

абе ако имаш понов рисивер,и има опција за шеринг (преку интернет го поврзуваш на сервер и зима шифри за кодирани канали),100е на година е,али било тоб работа (така сум чул).

smole напиша:
абе ако имаш понов рисивер,и има опција за шеринг (преку интернет го поврзуваш на сервер и зима шифри за кодирани канали),100е на година е,али било тоб работа (така сум чул).
знаеш ли колку Mbyte ili Gbyte троши месечно за клучеви???

Dreambox троши околу 350-400 мб месечно!

Shorty напиша:
Јас имам Дримбокс. Не знам која марка е. Го купив пред 1 недела. Отвара 70% од каналите зошто има кард шаринг

BTW Dreamboxot mora da e uklucen na internet + toa se plaka 50 eur godisno ama dreamboxot e samo za taa namena!!!A najdobar spored mene resiver za domasna upotreba so koj mojs da si snimas i software da experimentiras Samsung DSR 9500

Друже како бе само за таа намена? И дримбоксот е ист како сите други рисивери само што има кард шеринг функција. И + преку мрежниот кабел можеш да снимаш на хард диск од комп. Има кинески Dreambox за 150 еур. бомбонче е!

п.с. Претплатата е 150 еур. годишно. Денеска му монтираа на едно другарче и гледа 95% од каналите

А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?

Jane напиша:
А со Скај Старот има некоја таква опција да гледам кодирани канали?
Има кард шаринг и емулатори за кодираните канали

Друже како бе само за таа намена? И дримбоксот е ист како сите други рисивери само што има кард шеринг функција. И + преку мрежниот кабел можеш да снимаш на хард диск од комп. Има кинески Dreambox за 150 еур. бомбонче е!

п.с. Претплатата е 150 еур. годишно. Денеска му монтираа на едно другарче и гледа 95% од каналите

Iam dreambox i nemat vrska 150 eur jas plakam 100 eur a dreamot go zedov kineski bez Hard Disk i znajs kakvi se bez HD tehnologija ova ona ama poubo e da zemis so HardDisk obavezno HD ova ona ama to e ovaj e 150 eur resiver a ovaj troduplo

Инаше и јас имам Дреамбоџ и ги пробав сите што даваат шеринг кај нас сите се тапа, сите нешто обеќаваат а ни 20% од тоа што го кажуваат ме го исполнуваат и затоа е многу е важно од кај го зимате кард шерингот за да можете на раат да гледдате. А што се однесува за ХД-тв има и таков дримбох само што кошта многу (што платиш то клатиш):salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom