Риба или Месо?

• Креатор на темата Креатор на темата United Rule
  • Време на започнување Време на започнување
Авторот алудира на риба наспроти јагнешко, телешко, свинско, пилешко...? :)
Преферирам риба и тоа у фолија. Едноставна е за праење, нема промашај.
Коа се моткам низ кујна, ко ќе се нае жеља и воља.
Инаку...

Потребно

1 кило риба пастрмка
6 чешниња лук
1 лимон
1 главица кромид
2 супени лажици зејтин
сол и бибер
парче фолија

Рибите ги чистиме ги миеме и ги оставаме да се исцедат, потоа им ги сечеме главите и опашките. Потоа ги сечеме рибите по должина ги посолуваме. Лукот го чистиме го миеме и го толчеме и го ставаме во подлабок сад. Кромидот го лупиме го миеме го дробиме и го додаваме кај лукот, лимонот го цедиме низ цедалка и сокот го додаваме во садот каде што се кромидот и лукот убаво промешуваме. Зејтинот биберот и солот ги ставаме во подлабок сад и ги промешуваме. Земаме една риба и со смесата ја полниме во средина, убаво ја стискаме за да не излегува филот, потоа со измешаниот зејтин и бибер ја премачкуваме и ја виткаме во фолија. Така правиме со секоја риба, ги редиме во тепсија и ги печеме во рерна 40 минути на температура од 250 до 200 степени. Рибата ја служиме топла.

Е.
Пријатен апетит. :pipi:

абе и ова свинсково било добро,јас само туна јадев и чат пат салама(пржена со јајца) али вчера пробав свински увијач...ќерата...абе од кога знам за себе бегам од месо а они арно да било:)

Јебеш пилешко, покрај телешко :)

Риба.
А и месо не би ми дошло лошо.
But, it has too much калории. :toe:

Риба би избрала секако, ем полесна, ем поздрава за јадење, единствено ќе се мислам ако месото е пилешко инаку дефинитивно риба!

И двете подеднакво.:smir: Сепак пилешки стек никогаш не одбивам.:vozbud:

Месо јадам повеќе,иако рибата е поздрава

Риба бре, какво месо, обожавам риба!

риба без неа не би живеела ептен ретко јадам месо и кога го јадам пилешко јадам:smir:

grilled-beef-chipotle.jpg
stock-photo-close-up-of-grilled-meat-and-sausage-outdoor-32289094.jpg

по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по по

Мевце,денес јадев скаричка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom