Ресторани - генерална дискусија

  • Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Pred nekoe vreme se zborese za pospecificni stranski kujni. Zirnete go Budha expres, imaat 6 azijski jadenja, dosta specificni vkusovi.

Covekot so raboti e ekstremno usluzliv ali izglea slabo mu e razraboteno mestoto. Taka da probajte zs kje propadne i kje si ostaneme so sranjeto u Star ocean.
 
Pred nekoe vreme se zborese za pospecificni stranski kujni. Zirnete go Budha expres, imaat 6 azijski jadenja, dosta specificni vkusovi.

Covekot so raboti e ekstremno usluzliv ali izglea slabo mu e razraboteno mestoto. Taka da probajte zs kje propadne i kje si ostaneme so sranjeto u Star ocean.

Me kopkase da vidam sto ima i vaka na izgled ne licni bas dobro. Se nadevam deka e vkusno posto tie 2-3 sliki so gi ima na net (FB) ne licat na nisto... Mora da porabotni poveke na biznisot...
 
Me kopkase da vidam sto ima i vaka na izgled ne licni bas dobro. Se nadevam deka e vkusno posto tie 2-3 sliki so gi ima na net (FB) ne licat na nisto... Mora da porabotni poveke na biznisot...
Ne izgledaat bas primamlivo, ova salata ne mu treba, mesoto e vrz orizot.Na devojka mi ne i se svigjase, ali worth a try neso novo ko za makedonija. Eden drugar mi kaza deka jadenjata bile avtenticni, ja ne sum bil nataka taka da ne bi znael :D
 
Кои места би ги препорачал во Скопје/Македонија за добар бифтек?

Со “мало” задоцнување :D али најдобар бифтек што сум јадел кај нас беше у Воденица. Мислам дека беше кај 1,500 денари, солидно големо парче. Ја коа јадам таква работа обично секад го сакам со горгонзола сос. Овие го немаа на менито ама ми го спремија и беше топ.
 
Со “мало” задоцнување :D али најдобар бифтек што сум јадел кај нас беше у Воденица. Мислам дека беше кај 1,500 денари, солидно големо парче. Ја коа јадам таква работа обично секад го сакам со горгонзола сос. Овие го немаа на менито ама ми го спремија и беше топ.
Ајде ќе го пробам деновиве па ќе споделам импресии. Пред некој ден бев во хотел Панорамика на Водно, и таму јадев добар бифтек. Можеби најдоброто месо што сум го јадел во Македонија.
 
Ајде ќе го пробам деновиве па ќе споделам импресии. Пред некој ден бев во хотел Панорамика на Водно, и таму јадев добар бифтек. Можеби најдоброто месо што сум го јадел во Македонија.

vodenica i meriot
 
Мериот неколку ми го имаат препорачано и не сум бил. Прва прилика периодов ќе одам.

jas obicno ne jadam u hoteli... sekogas sekade gledam da jadam vo lokalen dobar restorant ali meriot vo skopje e stvarno dobar... sk sekako nema premnogu mesta...

ako ne si bil isto idi do kamnik, nemora biftek, tamu se e dobro
 
jas obicno ne jadam u hoteli... sekogas sekade gledam da jadam vo lokalen dobar restorant ali meriot vo skopje e stvarno dobar... sk sekako nema premnogu mesta...

ako ne si bil isto idi do kamnik, nemora biftek, tamu se e dobro
Бев во Камник 2 пати пред некоја недела. Сум јадел скоро се освен бифтек, имаат страшно добри меса. Бифтек ќе пробам на следно идење. За хотели иначе и јас се сложувам, сум ги избегнувал. Последно што јадев бифтек во хотел беше во Палас и не ме импресионираше воопшто. Ама има неколку години од тогаш. Стварно треба ептен да се погоди месото за да биде убаво. Во Македонија немам некое преголемо познавање, ама мислам квалитетот на месото е најголем проблем. Џабе и да го спремат убаво ако не го бива месото.
 
Бев во Камник 2 пати пред некоја недела. Сум јадел скоро се освен бифтек, имаат страшно добри меса. Бифтек ќе пробам на следно идење. За хотели иначе и јас се сложувам, сум ги избегнувал. Последно што јадев бифтек во хотел беше во Палас и не ме импресионираше воопшто. Ама има неколку години од тогаш. Стварно треба ептен да се погоди месото за да биде убаво. Во Македонија немам некое преголемо познавање, ама мислам квалитетот на месото е најголем проблем. Џабе и да го спремат убаво ако не го бива месото.
 
Бев во Камник 2 пати пред некоја недела. Сум јадел скоро се освен бифтек, имаат страшно добри меса. Бифтек ќе пробам на следно идење. За хотели иначе и јас се сложувам, сум ги избегнувал. Последно што јадев бифтек во хотел беше во Палас и не ме импресионираше воопшто. Ама има неколку години од тогаш. Стварно треба ептен да се погоди месото за да биде убаво. Во Македонија немам некое преголемо познавање, ама мислам квалитетот на месото е најголем проблем. Џабе и да го спремат убаво ако не го бива месото.

u mkd sakas svinsko ili ako znaat jagnesko da ti spremat... za govedsko nemame bas tradicija nitu pak rasni goveda se cuvaat mnogu mnogu vo mkd. zapadna evropa, britanija, avstralia, japan, usa i argentina za toa. na balkanot samo romancite imaat angus i nekoj mesavini so angus sto se solidni.
 
jas obicno ne jadam u hoteli... sekogas sekade gledam da jadam vo lokalen dobar restorant ali meriot vo skopje e stvarno dobar... sk sekako nema premnogu mesta...

ako ne si bil isto idi do kamnik, nemora biftek, tamu se e dobro
Ја најдобрите бифтеци сум ги јадел во такви мали, фамилијарни ресторани на Истра.
 
Ја најдобрите бифтеци сум ги јадел во такви мали, фамилијарни ресторани на Истра.


ne bi me iznenadilo da si jadel italjansko govedsko tamu i bas na italjanski stil spremeno. italjancite moze nemaat od najdobite rasi na goveda ali za gotvenje se eksperti... istra mnogu od tie malite kafancinja gi drzat zabari osobeno okulu rjeka i pula.
 
ne bi me iznenadilo da si jadel italjansko govedsko tamu i bas na italjanski stil spremeno. italjancite moze nemaat od najdobite rasi na goveda ali za gotvenje se eksperti... istra mnogu od tie malite kafancinja gi drzat zabari osobeno okulu rjeka i pula.
Домицилното население на Истра е италијанско. Староседелците се Италијани. Истра никогаш не била хрватска. Отсекогаш била италијанска. Хрватите повеќе се населуваат по Втора Светска.
Овие фамилијарни ресторанчиња беа во северниот дел, кој е поавтентичен. Јужниот е туристички поџенерик.
Италијански беа ресторанчињата и главна специјалност им е у све да ставаат тартуфи. Но, оди прекрасно и во сладолед и во мечкин бифтек. Само не смее да се предозира храната со тоа.
 
Домицилното население на Истра е италијанско. Староседелците се Италијани. Истра никогаш не била хрватска. Отсекогаш била италијанска. Хрватите повеќе се населуваат по Втора Светска.
Овие фамилијарни ресторанчиња беа во северниот дел, кој е поавтентичен. Јужниот е туристички поџенерик.
Италијански беа ресторанчињата и главна специјалност им е у све да ставаат тартуфи. Но, оди прекрасно и во сладолед и во мечкин бифтек. Само не смее да се предозира храната со тоа.

toa e toa... obozavam italjanska kujna iako ne sum po testenini. ona po sto ne se popularni e ustvari najdobroto od niv
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom