Ресторани - генерална дискусија

  • Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Во Скопје конкретно, на рестораните побитно им е да направат Диџеј/Музика агенда него ли пример сезонско мени. Отвараш да видиш каква храна има, 90% постови за диџеј или незнам кој таму ќе пеел. Отворете си диско бе клошари, Орце, да за тебе зборам у уста те ебам.
 
Предложете некое добро ресторанче во околина на Кавадарци, Неготино или Струмица
 
Има ли некое место пабче, ланџ бар, ресторан, кафана или било што во Скопје, што има помфрит сервиран налик Менада/Горки на времето? Менада не работи 9 години веќе, Горки гледам исто го затвориле перманентно, а ептен ми се пријадоа нивниве XXL помфрити. Ако некој не пробал и не му е јасно што барам: помфритот беше доста тенок (но не празен), порцијата беше огромна - цел послужавник (саат време со брзо темпо само јадеш), 2 соса следуваа, помфритот беше со оригано + уште нешто зачин можеби имаше. Нешто налик вакво во последно време некаде да сте начекале?
 
Последно уредено:
помфритот беше доста тенок (но не празен), порцијата беше огромна - цел послужавник (саат време со брзо темпо само јадеш), 2 соса следуваа, помфритот беше со оригано + уште нешто зачин можеби имаше. Нешто налик вакво во последно време некаде да сте начекале?
Za mene tanok pomfrit ne e pomfrit tuku "solenki".
Inache takov pomfrit mozhish sam doma da si naprajsh.
Secish kompirite debelina 6-7mm ili po zhelba i gi stavash vo vrelo maslo (180°) i gi fritirash edno 3-4min.
Gi vadish od masloto na kunjska hartija gi stavash da se upie masloto i gi stavash vo zamrznuvac edno saat vreme.
Gi vadish i taka zamrznati gi stavash vo vreloto maslo i gi fritirash do kraj kolku shto ti se bendisuva.

Gi ostavash da zdivnat edno 5min i gi posoluvash so origano i sol.
I uzhivash.
 
Za mene tanok pomfrit ne e pomfrit tuku "solenki".
Inache takov pomfrit mozhish sam doma da si naprajsh.
Secish kompirite debelina 6-7mm ili po zhelba i gi stavash vo vrelo maslo (180°) i gi fritirash edno 3-4min.
Gi vadish od masloto na kunjska hartija gi stavash da se upie masloto i gi stavash vo zamrznuvac edno saat vreme.
Gi vadish i taka zamrznati gi stavash vo vreloto maslo i gi fritirash do kraj kolku shto ti se bendisuva.

Gi ostavash da zdivnat edno 5min i gi posoluvash so origano i sol.
I uzhivash.
Абе знам како да си направам помфрит, ама овој ми беше баш по мерак, боље помфрит немам јадено нигде, а и поголеми порции не сум начекал никаде, непрежален ми е. Вака нешто се служеше (тука се има почнато со јадење веќе):

1764626712540.png
 
Има ли некое место пабче, ланџ бар, ресторан, кафана или било што во Скопје, што има помфрит сервиран налик Менада/Горки на времето? Менада не работи 9 години веќе, Горки гледам исто го затвориле перманентно, а ептен ми се пријадоа нивниве XXL помфрити. Ако некој не пробал и не му е јасно што барам: помфритот беше доста тенок (но не празен), порцијата беше огромна - цел послужавник (саат време со брзо темпо само јадеш), 2 соса следуваа, помфритот беше со оригано + уште нешто зачин можеби имаше. Нешто налик вакво во последно време некаде да сте начекале?
Не знаев дека затвориле Горки, навистина штета, порано често одев таму специјално за помфритот и локацијата.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom