Resident Evil 5

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Уф уште ја немам пробано а Capcom како и лани што ја одложија Devil May Cry, па Street Fighter, па сега и оваа ја одложија за во Јуни(мислам за PC верзиите)....:toe: Инаку како што читам од сајтови играта била феноменална од start до finish.

RESIDENT EVIL FOR EVER!!!

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Кажи ми ти дечко жити се кај прочита дека ќе излага играта за PC?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.756
Поени од реакции
52.718
пред малку ја свртев. феноменална од почеток до крај. има 6 chapters и во секој chapter има по 2 до 4 мисии. им ја препорачувам на сите. јас и давам 10/10. за РС изгледа во јуни ке излага

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
epa edvaj cekame juni :)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Ја па вчера ја свртев и давам 9 од 10 фантастична игра

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
cim izleze street fighter 4 ...neame gajle ke izleze za nekoja nedela sigurno

Ф

Фил Ајви

Гостин
5 најконтроверзни видео игри

5. „Менхант 2“
4. „Масовен ефект“
3. „Мала голема планета“

2. „Резидент Ивл 5“

Фановите на серијалот со зомби акција беа изненадени кога петтиот и веројатно најдобро изработен дел до сега, поттикна толку многу превирања во светот. Имено, во овој дел дејството е сместено во африканско село. Фактот што белиот главен лик убива зомбија Црнци беше брзо идентификувано како расизам. Некои отидоа дури до таму што целиот концепт на играта го прогалсија за величење на европскиот колонијализам во Африка. Она што сите го заборавија, а најдобро го кажа некој од младите фанови е следново - играта е направена од жолти луѓе, на кои единствено им е важна бојата на парите што ќе ги заработат, а не и каква боја се ликовите кои меѓусебно ќе се убијат. А и не ќе беше логично доколку африканското село беше населено со Индијанци, нели?

1. „6 дена во Фалуџа“

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.756
Поени од реакции
52.718
Capcom изјави дека Resident Evil 5, кој моментално е достапен за PS3 и Xbox 360, ќе има и РС верзија која ќе биде издадена на 15. Септември за Америка и 18. Септември за Европа. Главен линк во петиот дел е Chris Redfield, кој исто така беше протагонист во оригиналниот Resident Evil и Code Veronica.
Capcom го објави и benchmark-от кој тежи 577MB и можете да го превземете од овде.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Capcom изјави дека Resident Evil 5, кој моментално е достапен за PS3 и Xbox 360, ќе има и РС верзија која ќе биде издадена на 15. Септември за Америка и 18. Септември за Европа. Главен линк во петиот дел е Chris Redfield, кој исто така беше протагонист во оригиналниот Resident Evil и Code Veronica.
Capcom го објави и benchmark-от кој тежи 577MB и можете да го превземете од овде.
Се знаат ли минималните побарувања на играва?

Член од
25 март 2006
Мислења
357
Поени од реакции
24
се заборави оваја игра, што се деси.

Г

Грејвдигер

Гостин
Треба овие денови да објават какви ќе се побарувања... утре или другиден

Член од