Решение за името во декември!

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Severna Makedonija
severno makedonci
severno makedonski jazik

ova li e resenie bre ???? :nenene:

Ako razmisluvame pametno ke dojdeme do zaklucok deka za sega nema da ima promena na imeto,posle predsedatelkite izbori ke se sluci toa,sega nema da prognoziram koj ke bide predsedatel ama nekoj ne saka da ja prezeme odgovornosta za predavstvoot nareceno promena na ime?
P.S. Mislam deka idniot predsedatel ke bide od VMRO,ke se smeni imeto i ke ja napraat partijata predavnicka za da moze pak komunjarite da dojdat na vlast?

ova razmisluvanje drzi voda, nikad nemale muda da prevzemat nekoj cekor pred izbori

Uste li ve lazat deka imame problemi so imeto???!!!

Do koga be taka dajte osvestete se i gledajte gi vistinskite problemi koi se pred nas na primer kako da izbegneme bankrot i totalen kolaps na ekonomijata vo 2009 godina so deficit vo budzetot koj ke bide duplo pogolem vo 2009 vo odnos na 2008 godina.

A ovie nasive eksperti od tipot Slavevski,Stavrevski,gruevski arcat pari na site strani i si pravat eksurzii i turneji po USA kako da se rokenrol bend a ne vladini sluzbenici koi rabotat za svojata zemja.

Za peza sme si koga dozvoluvame vakvi nesposobni likovi da ne vlecat za nos i da si igraat politicari i drzavnici.

Се дотогаш додека мислиш дека оние другите битанги што не доведоа до ова дереџе и со името и со економијата се подобри

ЈАС МИСЛАМ ДЕКА РЕШЕНИЕ КЕСЕ ДОНЕС НА ЦРВЕН ЃУРЃОВДЕНч):smir::helou:

Решение на спорот ке има на

21 декември 2012.

Ако ме разбирате што сакам да кажам.

Во тек се дипломатски напори да се издејствува брзо решение на прашањето за името, и Македонија до крајот на оваа година да добие покана за влез во НАТО.
Ова го укажа заменикот портпарол на американскиот Стејт департмент Роберт Вуд, синоќа на редовна прес конференција во Вашингтон.
„Во тек се дипломатски активности во обид да се реши прашањето и однапред не би сакал ништо да коментирам“, наведе Вуд, одговарајќи на прашање на грчки новинар што презема Стејт департментот во контекст на желбата на американската Влада Македонија во декември да влезe во НАТО.
„Нашата позиција за името е позната и сакаме ова прашање да го видиме решено“ изјави Вуд.
глупости, нема да има решение.
еве и грчките војници потврдија.

greska si ne misli mu diktiraat a onsamo pisuva

Па во право си ако барем малку мисли нема така да зборува, а можеби е еден од оние што доби на поклон од Фрчковски “рејбан“ наочари па и не види :kesa:

Ajde,mozebi navistina se ke bide vo nasa polza,pa novata 2009 g.ke ja zapocneme so podobra perspektiva za Republika Makedonija.
Колку НЕ.......... Вака можеме да се тешиме до задутре, ама реалната ситуација не соодветствува со погоре цитираното!

Ako razmisluvame pametno ke dojdeme do zaklucok deka za sega nema da ima promena na imeto,posle predsedatelkite izbori ke se sluci toa,sega nema da prognoziram koj ke bide predsedatel ama nekoj ne saka da ja prezeme odgovornosta za predavstvoot nareceno promena na ime?
P.S. Mislam deka idniot predsedatel ke bide od VMRO,ke se smeni imeto i ke ja napraat partijata predavnicka za da moze pak komunjarite da dojdat na vlast?

Тука си потполно во право, и тоа мириса на 2001 година кога вешто комуњарите ја изменаџираа ситуацијата со помош на странциве и ВМРО се зафркна па му требаше долго време своите редови да ги исчисти од разни туѓинци и поданици на туѓи дворови а и етикетата дека тие ја направија војната. Слично е и ова оние комуњарски пи.ки сега си ги лицитираат своите га.ови пред западот за да ја срушат ова власт која за прашањето околу нашите национални интереси се покажа тврд орев, а во исто време и трн во око на западот. Но да се надеваме дека имаме паметни аналитичари во владата и сето ова тие веќе го предвидуваат па и ќе превземат чекори сето ова да биде само твоја и моја лоша прогноза.

Тука си потполно во право, и тоа мириса на 2001 година кога вешто комуњарите ја изменаџираа ситуацијата со помош на странциве и ВМРО се зафркна па му требаше долго време своите редови да ги исчисти од разни туѓинци и поданици на туѓи дворови а и етикетата дека тие ја направија војната. Слично е и ова оние комуњарски пи.ки сега си ги лицитираат своите га.ови пред западот за да ја срушат ова власт која за прашањето околу нашите национални интереси се покажа тврд орев, а во исто време и трн во око на западот. Но да се надеваме дека имаме паметни аналитичари во владата и сето ова тие веќе го предвидуваат па и ќе превземат чекори сето ова да биде само твоја и моја лоша прогноза.

Да се надеваме дека Македонците ке бидат паметни и нема да подлегнат на "европеизирањето" од страна на еврочиновничињата и нивните нео-комунистички поданици.

Ама мислам дека полека полека
им се отвараат очите на луѓево.

Само да не ни се случи масовното перење на мозок што го гледавме од 2002 па навака.

КОЈА ГОДИНА??
Се надевам оваа,2008-ма.
Секое натамошно одолговлекување е само додатно губење и ослабување на она што тешко и денеска може да се нарече - наша `позиција`.
Би било добро тоа овците што ја водат државава одсабајле да читаат една мисла од Крал Пир:
-Ако треба уште еднашка вака да победиме,ќе пропаднеме !
+
Би било добро и јас навистина сметам дека секој `граѓанин` на Македонија треба да излезе,прошета од `гетото` (што би рекол АБЦ),чисто и само за да преиспита и увиди кој е и колку неважен,минорен во глобални рамки е.
И во исто време да увиди,спознае ако му фаќа главата колку неправда има на овој свет.
Па што?
Сите играат на варијанта па што.
:toe:
Ноубади кеарс абаут Македонија.

И никој џабе не дава ништо и нејќе да се замерува со далеку посилен и со поголемо влијание играч,како Елада.
Се друго е само тапшање по рамо.
Американците не подржуваат?
Мај ес не подржуваат,они им се љути за друго на тоа грчиштата,па ете им враќаат и преку нас.
Ама тоа не е дефинитивна,конкретна подршка.
Се се сведува на шта би било кад би било...
Они едни турци (60мил. народ) 50год. ги подебаваат и ложат,што останува па за нас.

Зошто никој не сака да го реши спорот?
-Се повеќе и повеќе мислам дека тоа бугарите од дпбне намерно играат вака и се прават мутави за да ја ослабат,истоштат и уништат Македонија.
За после тоа глатко да им помине аншлусот.
Инаку,ако не е така....просто не можам да поверувам и сфатам какви глупандери може толку `далеку` да стигнат.

Не...не... :nenene:
тоа не е можно.
Мора да се работи за смислена и уиграна `ИГРА`.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom