„Република Македонија (Вардар) - прифатливо име“

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Мене лично ми смета и нешто друго: што има советник на Претседателот да искача јавно со предлози и гласно да ги искажува мислењата?

Советник е во сенка и е консултант на Претседателот. Нешто не чини тука...

Мене лично ми смета и нешто друго: што има советник на Претседателот да искача јавно со предлози и гласно да ги искажува мислењата?

Советник е во сенка и е консултант на Претседателот. Нешто не чини тука...

Можеби сакат да го истрошат човекот на почетокот и да му најдат замена... голуб за одстрел

Можеби сакат да го истрошат човекот на почетокот и да му најдат замена... голуб за одстрел

Не ми се верува искрено... Има висок кредибилитет за да го жртвуваат толку брзо...

Не ми се верува искрено... Има висок кредибилитет за да го жртвуваат толку брзо...

Не знам, се е можно сплеткарењето и пазарењето не еднаш донело разочарување и за многу поголеми луѓе од Никовски...

Не знам, се е можно сплеткарењето и пазарењето не еднаш донело разочарување и за многу поголеми луѓе од Никовски...

Се плашам само да не вистината многу поедноставна: продадено.

Дали некој друг може да ја продаде твојата куќа ?
Политичарите ја немаат тапијата на државата.

Се плашам само да не вистината многу поедноставна: продадено.

Можеби пазарено, но сеуште мислам дека продавањето нема да оди како подмачкано.

Аман те Доста веќе, млатиме празна слама- ко мисири испоседнати пред компјутери ќе филозофираме , ќе се надвикуваме и меѓусебно ќе си докажуваме кој од кој е поголем Македонец.
Да беа на наше место, гејците, бугарите, а најповеќе албанците- ќе видевте дали се преговара и договара . Не се ли тие еден пример од кои треба да научиме како се брани сопственото(без разлика што и да е,важно мое е, јас самоволно не ти го давам, па ти пукни ако сакаш )
Не случајно го ставив написот од Girardon Jacques http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=40466 ( но вам не ви е интересен,поинтересно е да зборуваме за имотот на црвенко, за граничниот премин, за комарците во Охрид,и ред други занимливости ) Дајте акција мили мои, ако не умрете без Солун:pos2:
@cool@ напиша:
демонстрации против признавањето на Македонија, на кои присуствуваа неколку стотици илјади демонстранти (потрошени се 1,3 милиони евра за организаторите и за полицијата). Властите беа принудени училиштата и
сите државни институции да ги затворат и овозможија бесплатен транспорт за посета на демонстрацијата во центарот на Атина. Црквата го даде својот благослов. "Има само една Македонија- а таа е грчка“.:" Ние сме спремни да жртвуваме се’ за нашата света земја Македонија ".

"Македонија е тука, а не на другата страна од границата! викаа Лијана Александри, новинар и Месимврини
дописник на Радио Пиреа. Таму се Словени. Варвари кои сакаат да се сметаат за грци. Несакам да бидам принудена утре да речам: сине мој, Грција граничи со Македонија! Прашање на етничка гордост ... "
:" Скопје -порано ги сожалувавме : они беа сиромашни, и комунисти. Варвари, било што! Ако беа цивилизирани, можеби ќе беше поинаку ... Во секој случај, тие ќе умрат без Солун. "Промена на име? : "Тоа е изговор. Ако прифатиме промена на име, Грците ќе бараат и нешто друго!
Дали тие ќе се наречат Република Вардар?, например, и ние ќе ги признаеме. И дури ќе им помогнеме ... .

А зошто да не биде
Република Македонија (Матка)
Република Македонија (Треска)
Република Македонија (Црна)
Република Македонија (Пена)
Или накратко Матка Треска Црна Пена за внатрешна употреба МТЦП-УПМ,а за надворешна имаме да избираме од богатиот речен фонд.Да потсетам само на Крива,Права,Горна,Долна,Средна,Мала,Голема,Смрдлива па дури и Пуста и Сува река.Ако ги вклучиме и потоците и барите кој како нас ќе имаме државни имиња за специјална употреба за секоја белосветска и домашна фригидна битанга што не сака да не иманува со името Македонија .
Сите што не убедуваат дека мораме да му го :pusk: на Грција би ги :buum:
Нели? :pishtoldz

Советник на Иванов, не е исто што и Иванов.

И никој нема да го смени името, без да има референдум.
Ама прво треба да има референдум, дали воопшто треба да има преговори за име!

Аман те Доста веќе, млатиме празна слама- ко мисири испоседнати пред компјутери ќе филозофираме , ќе се надвикуваме и меѓусебно ќе си докажуваме кој од кој е поголем Македонец.
Да беа на наше место, гејците, бугарите, а најповеќе албанците- ќе видевте дали се преговара и договара . Не се ли тие еден пример од кои треба да научиме како се брани сопственото(без разлика што и да е,важно мое е, јас самоволно не ти го давам, па ти пукни ако сакаш )

............ вам .. ви е ......поинтересно .. да зборуваме за имотот на црвенко, за граничниот премин, за комарците во Охрид,и ред други занимливости Дајте акција мили мои!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom